Nyheter

Georges St-Pierres motståndare annonserad

Georges St-Pierre

Det har nu annonserats att Georges St-Pierre och Demian Maia kommer att mötas i en episk match vid UFC Fight Pass Invitational 6 den 14 december detta år.

Georges St-Pierre möter Demian Maia i december

Det är en lämplig matchning då herrarna möts inom grappling och anses vara två av de främsta grapplers i UFC:s historia och även är i liknande ålder.

Organisationen annonserade tidigare i månaden att legendaren Georges St-Pierre skulle göra en comeback i en professionell grapplingmatch i december. Det var dock osäkert vem som skulle välkomna han tillbaka till mattan. Detta fick fansen att börja spekulera som längtat efter den forne UFC-dominantens comeback i 6 år.

Det fanns en rad olika möjliga motståndare för St-Pierre och flera av dessa hade velat möta den tidigare welter och mellanviktsmästaren. St-Pierre gav även själv oddsen för flera av alternativen. En som dock konstigt nog inte nämndes var Demian Maia. St-Pierre sade dock att hans första lista av alternativ var mycket lång så det är möjligt att han kan ha glömt bort Maia.

Den tidigare UFC-titelutmanaren Maia annonserade dock idag matchen via Twitter:

St-Pierre har inte gått grapplingsmatch sedan 2005

St-Pierre har inte gått en professionell grapplingmatch sedan han tävlade vid ADCC år 2005 medan Maia har varit signifikativt mer aktiv i sporten under de senaste åren. Han har då tagit sig an flera typer av motståndare där han besegrade Ben Henderson via domslut vid Polaris 20 och submittade den mycket yngre Sangwook Kim vid Spyder BJJ: Road to Black. Många redan att det är den lämpligaste möjliga matchen som kunde bokats för St-Pierre som varit tydlig under en lång tid att han endast är villig att fightas om det är en riktig utmaning.

St-Pierre mötte senast Michael Bisping i november 2017 om dennes mellanviktsbälte som kanadensaren erövrade via rear-naked-choke i tredje ronden.

Föregående artikel

Sean Strickland vill endast möta Israel Adesanya på ett villkor

Nästa artikel

Francis Ngannou berättar hur matchen mot Tyson Fury bokades

Skriven av

Ralph Nordahl

Ralph Nordahl, musiker och kuriosamaskin, gillar att grotta ner sig i nya saker. Har jobbat inom spridda branscher. Gillar helst att skriva, läsa och sjunga. MMA-fan sedan 2017. Har skrivit närmare 4800 artiklar om MMA sedan dess.

Relaterade Artiklar

Sök