980x240-ohmbet

Germaine de Randamie blir av med bältet – Cris Cyborg och Megan Anderson möts om fjäderviktsbältet

Germaine de Randamie 6

Den holländska UFC-fightern Germnaine de Randamie blev ingen långvarig mästarinna i den nyskapade viktklassen för damer, fjädervikt. Mindre än 6 månader efter att hon vann bältet i en match mot Holly Holm meddelade UFC under måndagen att man fråntar de Randamie hennes bälte. Enligt ett officiellt pressmeddelande från UFC ska anledningen vara att de Randamie inte velat möta Cristiane ”Cyborg” Justino.

UFC has informed Germaine de Randamie and her management team that she is being removed as the women’s featherweight champion due to her unwillingness to fight the No. 1 ranked contender, Cris ‘Cyborg’ Justino. Subsequently, top contender Justino will face newly signed Invicta FC featherweight champion Megan Anderson for the UFC women’s featherweight title in the co-main event of UFC 214: Cormier vs. Jones 2, July 29 in Anaheim, Calif.

UFC maintains that any champion is expected to accept fights against the top contenders in their respective weight classes in order to maintain the integrity of the sport.

Istället kommer Cris Cyborg ta sig an den regerande Invicta-mästarinnan Megan Anderson om det nu vakanta bältet på UFC 214.

Cris Cyborg vs Megan Anderson

Cyborg besegrade senast svenskan Lina Länsberg på UFC Fight Night: Cyborg vs Lansberg i september 2016 i Brasilien.

Efter matchen Cyborg flaggades av USADA för en potentiell dopningsöverträdelse i decembermånad i samband med en dopningskontroll som gjordes den 5:e december. USADA rentvådde dock Cyborg efter att man godtagit Cyborgs anledning till varför de fann spår av det otillåtna preparatet spironolactone i hennes test.

Den 32-åriga brasilianskan hamnade rampljuset i slutet av majmånad när hon slog till Angela Mangala under ”Fighters Retreat” i Las Vegas. Cyborg ska ha konfronterat Mangala under den stora träffen för dennes hånande kommentarer kring Cyborgs besök av ett barnsjukhus. Mangala har stämt brasilianskan, som kan få sitta i fängelse i 6 månader om hon finnes skyldig.

Megan Anderson har ett fighter-record på 8-2 och har vunnit sina fyra senaste matcher, alla på teknisk knockout. Hennes senaste match var mot Charmaine Tweet vilket krönte henne till Invictas interm-mästarinna i fjädervikt.

UFC 214 äger rum den 29:e juli i Anaheim, Kalifornien, och nedan kan ni se det rådande matchkortet.

Lätt tungvikt Daniel Cormier vs. Jon Jones
Weltervikt: Tyron Woodley vs. Demian Maia (ej officiell)
Fjädervikt: Cris Cyborg vs. Megan Anderson
Lätt tungvikt: Jimi Manuwa vs. Volkan Oezdemir
Fjädervikt: TBA vs. Andre Fili
Fjädervikt: Ricardo Lamas vs. Jason Knight
Bantamvikt: Aljamain Sterling vs. Renan Barão
Stråvikt: Kailin Curran vs. Alexandra Albu
Lättvikt: Josh Burkman vs. Drew Dober
Tungvikt: Dimitri Smoliakov vs. Adam Wieczorek
Flugvikt: Eric Shelton vs. Jarred Brooks
Lättvikt: Sage Northcutt vs. Claudio Puelles

 Se alla UFC-galor på Viaplay från 199kr/mån.

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.
 • Val Venis

  Ser ut som det kan bli ett riktigt bra main card, håller tummar och tår att ingen av dessa fighters hinner skada sig innan det är dags för galan.

 • Johan Wittenström

  ”UFC maintains that any champion is expected to accept fights against the
  top contenders in their respective weight classes in order to maintain
  the integrity of the sport.”

  Denna är så komisk så den hade kunnat vara ett legit aprilskämt. :D ”maintain
  the integrity of the sport.” tycker alltså UFC är ganska viktigt. :D

  • Pancho Villa

   Instämmer.

  • Ithinkyoureallfuckedinthehead

   Ja, för det har ju varit väldigt viktigt för dom i flugvikt och mellanvikt på sistone, för att inte nämna hela McGregor-cirkusen som spände över två divisioner. Dags att de döper om sig; jag slänger min röst på Ultimate Farce Championship.

  • Voyeur

   Håller helt med, samtidigt kan man ju egentligen inte klaga dom ggr dom faktiskt gör rätt.

 • Tjohoo

  Det galna är att Megan Anderson är 183cm lång och har 190cm i armlängd/reach, Cyborg är 173cm lång och har 173cm i armlängd/reach. Båda är stora Fjäderviktare och Megan verkar vara en rättmätig motståndare och Cyborg är i samma sits som Fedor var = mötte för få rättmätiga motståndare under flera år.

  Den här matchen ser jag verkligen fram emot!

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Helt rätt! Hon vägrar försvara sitt bälte och hon har heller inte skaffat sig det enda legitima skälet till att skjuta upp på titelförsvaret, dvs via att ta sig än större, farligare och intressantare utmaningar än det som presenterats. Hon verkligen springer ifrån att försvara bältet. Men vad ska man göra liksom, stackars lilla flicka, hon är rädd för Cyborg och jag kan inte klandra henne för det liksom. Nu borde man gå på DJ om han inte möter TJ. Det ska man göra av samma anledningar som här även fast TJ inte helt legitimt är no 1 contender så är han ändå det då han är den enda intressanta fighten man vill se emot TJ. Jag hoppas verkligen att UFC börjar rensa upp nu och lära sina fighters att det här är en seriös bransch….

Fler Nyheter: