Nyheter

Jorge Masvidal förklarar varför Gilbert Burns önskemål inte blir av – ”I could give a fuck less.”

Jorge Masvidal och Gilbert Burns

Gilbert Burns (21-5) vill möta Jorge Masvidal (35-16) för ”BMF” bältet, något sistnämnde menar inte kommer hända.

Gilbert Burns vs. Jorge Masvidal – Ville slåss för BMF-bältet

På UFC 287 får vi se Jorge Masvidal återvända för en match mot Gilbert Burns. Masvidal har inte gått match sedan mars förra året, detta då han han blev anklagad för att ha överfallit Colby Covington. Det hela ledde till en fortfarande pågående rättegång. Innan inaktiviteten åkte han på tre raka förluster.

Gilbert Burns lyckades avsluta Neil Magny i första ronden, och har därmed återigen hamnat i vinstkolumnen. Detta efter att han förlorade ett tufft krig mot Khamzat Chimaev.

Burns ville att Masvidals BMF-bälte skulle stå på spel inför deras match. En titel som skapades i samband med Masvidals match mot Nate Diaz. Det såg först ut att vara en engångsgrej, men har sedan kommit på tal vid flera tillfällen efteråt. Burns skrev på sin Twitter att han vill slåss om bältet så att de två kan gå fem ronder istället för tre.

Därför går det inte

Masvidal gästade nyligen The MMA Hour, där förklarade han varför det är för sent för Burns öneskemål att uppfyllas.

[If] they pay me BMF money, which the UFC ain’t going to up it up for more money, so sorry Gilbert, I already got my contract. I already signed my shit. I could give a fuck less.

Alltså har Masvidal redan skrivit på kontraktet för matchen, med andra ord han har skrivit på för en tre ronders match vilket inte går att ändra i efterhand.

Föregående artikel

Nick Diaz tror han kunde blivit dubbelmästare – ”I got fucked over my whole career.”

Nästa artikel

Laura Sanko debuterar som kommentator för UFC – Första kvinnan på 30 år

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Sök