Hamza Bougamza36

Hamza Bougamza: ”Mina kompisar sa att jag började försent, kolla vart jag är nu”

kimura

 

Hamza Bougamza, nyligen fyllda 26 år är en av Sveriges bästa thaiboxare och tillhör även den absoluta toppskiktet i världen. Med 43 vinster (14 KO) och 5 förluster har Hamza bestämt att det är dags att sadla om till MMA. Han har redan gått sin första MMA-match i Scandinavian Fight Night i somras där han vann via TKO i tredje ronden. Nu på lördag den 11:e mars är det dags igen när han tar sig an rumänen Constantin Pirtea i Manchester i ACB 54 där forne UFC-fightern Luke Barnatt går galans huvudmatch i en arena som tar över 20 000 åskådare:

Jag är glad att jag redan på min andra match får match i en stor organisation som ACB där flera tidigare UFC-fighters går match i samma gala i en stor arena. Jag tränar hårt, två pass om dagen och känner mig redo. Matchen går i bantamweight (61 kg), jag har bara några pass kvar sedan drar jag till Manchester.”

Hamza började inte träna thaiboxning förrän han fyllde 18 år, han tränade fotboll mest för skoj skull innan han hittade till thaiboxningen i Rinkeby.

Jag spelade fotboll men jag kände att jag inte riktigt höll i närkamperna och så. Och i centrum hängde jag mycket, typ varje kväll med grabbarna satt vi där och Rinkeby Muay Thai var bara några meter ifrån mig. När jag började sa mina kompisar att jag aldrig kommer bli nåt, du har börjat försent, 18 bast, vad tror du egentligen? Nu åtta år senare visar jag de alla mina bälten, jag har rensat rent i Sverige med mina fem SM-guld och även många internationella titlar. Nu är det inte många som säger något om att jag började sent. Senaste SM som var nyligen deltog jag inte ens då jag ville förbereda mig för min MMA-match i England, jag skulle kunna ha sex SM-guld nu.”

Under 80-talet startade Zoran Martinovic Rinkeby Muay Thai som då gick under namnet Zoran Gym. Det var en av de första thaiboxningsklubbarna i Sverige. Zoran gick bort under februari 2016 efter en tids sjukdom och hann under sin tid fostra flera stora svenska thaiboxare som yngre brodern Sasha Martinovic, Abbe Joof och Joakim Karlsson (nuvarande thaiboxningstränare åt Alexander Gustafsson m.fl.). Många unga killar från Rinkeby som var ute på glid kunde istället träna i Zoran Gyms lokaler. Hamza Bougamza var en av dem:

–  Jag var mycket ute i centrum under tonåren, jag hängde där hela tiden efter skolan. Egentligen var jag rätt duktig i skolan men på fritiden fanns det inte mycket att göra, jag började tröttna på fotbollen och kunde lätt dras in i massa skit och i fel kretsar. Man kan säga att kampsporten räddade mig när jag klev in hos Zoran. Jag saknar verkligen honom. Även under hans slut när han inte riktigt orkade så hörde han av sig till mig, frågade hur träningen går, hur jag mådde och sådana  saker. Han betydde mycket för mig. Hans bror tog över kort efter jag kom till thaiboxningen. Tur att de som tog över efter Zoran är lika fantastiska coacher. Sasha och Ardy är som mina bröder. Mina coacher och mina bröder. När Sasha såg mig träna första gången såg han direkt potential i mig och kallade mig för Badr Hari eftersom jag har marockanska rötter. Mina coacher håller motivationen uppe hos mig för även privat finns de där, jag kan ringa om det är något och så. Vi har en bra relation och det gör mycket när jag går match. 

Hamza har vid sidan om thaiboxningen både arbetat och studerat men valt på senare tid att lägga sin fokus på fightingen:

Efter gymnasiet började jag plugga till fastighetsmäklare och jobbade också som fritidsledare i Rinkebys ungdomsgård. Det blev mycket med plugg, jobb och fighting och var tvungen att prioritera bort saker och ting. När jag går in i något vill jag gå all in, och de svårt med många bollar i luften att gå all in på allt. Jag hoppade av mäklarutbildningen och dragit ner mycket på fritidsledarjobbet. Jag hoppar in ibland och jobbar som fritidsledare, det är mest för att ge tillbaka något till orten. Det är dyrt att träna kampsport, ibland är jag där, håller lite mitts, har olika projekt men när jag tränar så hårt och ofta blir det tyvärr svårt att hinna med allt. Jag vill bygga upp för min framtid och framtida barn. Får se om jag valt rätt bara.

Även om Hamza Bougmaza skördat stora framgångar har han också upplevt kampsportens fulare sidor. I en match från 2015 i Vitryssland möter han ryssen Yuri Nadrov, ser ut att ta en komfortabel poängseger men får se Yuris händer sträckas i luften av domaren (en match ni kan se här: https://www.youtube.com/watch?v=_QWMtIP1Kik):

Det har hänt mer än bara den gången. Även i VM-semifinal i Uzbekistan mot en uzbek så blev jag rånad. Det skulle inte spela någon roll om jag knockade motståndaren, domaren hade ändå sträckt upp hans händer i luften. Det är sjukt, jag tränar så hårt så pass länge och kommit så långt i VM och så händer det, jag ville bara gråta. Det är för mycket politik och andra saker som spelar roll i sådana länder så jag har valt att inte fightas där längre. 

Som fighter ska man ju inte behöva knocka sin motståndare medvetslös för att visa domarna att man vunnit. Hamza Bougamza har dock gjort en hel del spektakulära tekniker i ringen. I galan Siam Warriors 2012 i Danmark möter Hamza den då fyrfaldige danske mästaren Marcelo Rasmussen och en ung Hamza bjuder publiken på en fantastisk snurrarmbåge och släckte ljuset för dansken (en match ni kan se här: https://www.youtube.com/watch?v=QW39S9LN2cM):

Det var så sjukt att få in den där armbågen! Jag kan inte förklara den känslan. Till och med hans fans jublade. Efteråt ville jag kolla läget med honom. Jag hörde att läkarna där sa att han måste vara i ett mörkt rum i en veckas tid för att inte få synskador.”

Det kan ha varit så att den där armbågen var startskottet i Hamzas raketkarriär som följde. 2011 gick Hamza sin första SM-final mot Malick Bah och förlorade en mycket jämn match. Samme Malick Bah mötte Kim Falk och blev avslutad av Falk som Hamza förra året besegrade på ett väldigt imponerande sätt:

Det var jämt mellan mig och Malick. Det kunde gå åt vilket håll som helst och jag vill inte ta något ifrån Malick. Han var vass i clinchen och jag var inte så erfaren då. Jag känner hur jag utvecklas ständigt och tränar som sagt väldigt hårt. I november i K-1 galan Rumble of the kings gick jag två matchen på samma kväll och tog hem europeiska WMC-titeln efter två hårda matcher mot Daniel Terry i semifinalen och sen Jose Quevado i finalen. Två matcher på samma kväll var riktigt tufft! Dagarna efter hade jag ont överallt och fick ta hjälp av kryckor ett tag. Jag är målmedveten och söker alltid den bästa träningen inför mina matcher. Jag omringar mig med bra coacher och fighters. Franz Slioa, Reza Madadi, Alexander Gustafsson, Sasha Martinovic, Nico Musoke, Karim Phephlai och många fler. Jag hjälper flera med thaiboxningstekniker och får hjälp tillbaka med grapplingtekniker.

Hamza tilldelades förra året folkets pris-utmärkelsen i Kampsportsgalan 2016 och är även nominerad i år igen till tre utmärkelser: årets förebild, årets kampsportare och folkets pris. Folkets pris röstar folket själva fram i denna länk: http://www.kampsportsgalan.nu/folkets-pris-2017/. Hamza har även synts till i Zlatan Ibrahimovics reklam till sitt klädmärke A-Z och fått statistroll i filmserien Johan Falk:

Det känns helt sjukt att ha fått ta emot ett sånt pris. Kolla bara namnen där som är med i nomineringarna, och jag är där? Jag vet inte ens om någon annan har nominerats till tre kategorier som jag blivit nominerad till nu. Det är absolut ett av de viktigaste av alla titlar eller utmärkelser jag fått ta emot när jag fick folket pris. Det är ju folket som röstar och i så fall har de sett något i mig som gjort att jag fick ta emot priset. Jag är så tacksom till alla som röstade på mig och som gör det även i år!

Zlatan Ibrahimovics PR-ansvarige kontaktade mig för att vara med i Zlatans reklamfilm till hans klädmärke. PR-ansvarige ville ha någon som påminde lite om Zlatan själv och blev tipsad om mig. Men jag fick aldrig veta vem det gällde när jag blev tillfrågad om att spela in reklamen. Det var någon sekretess eller så tills det blir officielt, så jag var lite skeptisk i början om att vara med. Han sa till mig vill du vara med i reklamen, jag sa jag vet inte. Jag tänkte jag vill inte hamna i någon head & shoulderreklam eller ikeareklam, folk kommer ju tänkta va? Vad har hänt med Hamza, han är inte från förorten längre nu och så skrattar Hamza och fortsätter:

Men när han sa att det rör sig om en reklamfilm till någon idrottsstjärna så blev jag intresserad. Tänk om det är Zlatan? Eller Gunde Svan eller någon så? Någon hårt arbetande idrottsstjärna som jag ser upp till? Så jag tackade ja, gick på audition och fick frågan om jag sett filmen ”Le Haine”. Jag sa att jag sett den minst sju gånger. De sa att de vill jag jag ska spela han som är utan tröja framför spegeln och snackar med sig själv fast jag ska skuggboxas istället. Min favoritscen från filmen som jag kan utantill, jag tar av mig tröjan, går till en spegel där, gör exakt som killen i filmen och det räckte med en scen. En tagning bara! När jag gick därifrån frågade jag om det är Zlatan Ibrahimovic som reklamen gällde, alla blev helt tysta och tittade på mig. Jag skrattade och sa de lugnt, jag fattar och gick därifrån med ett smile!

Jag fick veta att Zlatan Ibrahimovic tittade på klippet sen och gillade det han såg. Folk blev förvånade av att jag inte var nervös eller så. Jag är så även innan mina matcher. Många frågar mig om jag är nervös timmarna innan match. Men det är jag aldrig, ibland tänker jag att jag vill vara det, många säger att det är bra att vara lite nervös inför fight. Folk tror inte ens att jag ska gå match, vi sätter på afrobeats i omklädningrummet, dansar och garvar, de säger ”ska den här snubben verkligen gå match?” Men jag tänker att det är ett jobb, en läkare eller advokat går väl inte in nervös när de ska göra något ingrepp eller så.

Hamza ger sin syn på vem som motiverar honom både i och utanför ringen/oktogonen:

Jag har sett alla Bruce Lees filmer, jag kan alla hans filmer utantill, jag växte upp till sånt. Jag växte upp till Badr Haris matcher, jag har sett alla hans matcher som går att se. Men mina riktiga förebilder är mina föräldrar. Allas föräldrar! Föräldrar som sliter hårt för sina barn, arbetar på kanske två, tre jobb för att hämta mat till bordet, riktiga krigare! De inte såna här som Brad Pitt och jag vet inte vad, det är sådana som jag ser i verkliga livet som kämpar varje dag, jag vill också kunna göra sånt för mina barn i framtiden. 

I MMA just nu tycker jag den bästa pound for pound är Jon Jones, ingen har slagit honom. Jag tycker att Conor McGregor är intressant också. 

Den 11:e mars smäller det för Hamza i Manchester. Skador är något som det blivit väldigt mycket av på senare tid i bl.a. UFC, senast Khabib Nurmagomedov och det är något Hamza inte önskar ske inför hans match:

Nu önskar jag bara att hålla mig skadefri. Egentligen har jag alltid varit skadad inför mina matcher. Jag har alltid ont någonstans, men det tillhör också den här sporten. Jag har sällan varit helt skadefri inför någon match men det är bara att köra på ändå. Jag vill bara klara av läkarundersökningarna nu, hålla mig borta från några allvarliga skador och åka till Manchester för att visa världen vad jag går för! 

Snabbfakta om Hamza Bougamza:

Ålder: 26

Längd: 185 cm

Vikt: 61 kg till helgens MMA-match (har tävlat i olika viktklasser inom thaiboxningen)

Klubb: Allstars Training Center och Rinkeby Muay Thai

Styrkor: Clinchen, tajmingen, blicken

Meriter: 5 SM-guld, 2 Nordiska Mästerskapstitlar, 1 WKM-titel, 1 WMC-titel, 1 VM-titel och vinnare av folkets pris i Kampsportsgalan 2016

Record: 43 W (14 KO/TKO) 5 L inom thaiboxning och 1-0 (1 KO/TKO) inom MMA

Kimura.se önskar Hamza Bougamza stort lycka till i hans andra proffsmatch i MMA den 11:e mars i Manchester, England.

Skriven av: Amanuel Melki

0
Dana Sad
Dana Happy
Khabib Nurmagomedov vs Dustin Poirier

Dustin Poirier fortfarande säker på att han kan segra mot Khabib Nurmagomedov

Karl Johansson

Dustin Poirier mötte lättviktsmästaren Khabib Nurnagomedov under UFC 242 i Abu Dhabi för lite mer än en vecka sedan, men blev utstrypt i den tredje ronden.

Vid ett tillfälle i mötet såg det ut som att det hade kunnat bli tvärtom när Poirier försökte submitta den obesegrade ryake fightern. Khabib lyckades dock ta sig ur hans grepp.

Via Ariel Helwanis MMA Show:

He is a special individual, but I can beat him. I just let myself down that night and it sucks.

Poirier är fortfarande övertygad om att han kan segra mot Khabib och vill ha en ny chans på bältet.

I promise you I am going to rise again and I am going to get my hand raised, beat who I have to beat and I will be back. I’ll be knocking on that door again, I just hate to have to dust myself off over and over again, but this is my story.

This is my path. I don’t try to look for an explanation as to why this happened. I know I am one of the best in the world, and when it all does finally come together, It is going to be beautiful and it’s my story. It’s a love and hate relationship. Sometimes I love this so much and sometimes I hate it. It’s something that keeps breaking your heart but you keep going back to it. I can’t stop and I will not stop. I know have greatness in me, and I just have to show the world, keep rising.

Tror ni Poirier skulle ta sig segrande ur ett nytt möte mot Khabib?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Anthony Pettis vill möta Diego Sanchez

Karl Johansson

Den forne lättviktsmästaren Anthony Pettis mötte senast Nate Diaz under UFC 241, där han förlorade via ett enhälligt domslut. Nu är han inställd på ett nytt möte, mot Diego Sanchez.

Det här hade Pettis att säga via ’MMAJunkie’:

I’m a good spot right now where I could make 155. Like the Nate Diaz fight, I only fought him at 176 pounds. I only gained six pounds with my weight cut. I want Diego Sanchez. That’s what I told Duke [Roufus].

One more fight before the end of the year. I tell myself three big fights this year. He’s available. At 155, there’s no one available for me. I want to stay busy.

I feel like especially the fans want to see it. That’s what it’s all about. If the fans want to see the fights I choose, then it works out. Look who I just fought. From (Tony) Ferguson, (Stephen) ‘Wonderboy’ (Thompson), Nate Diaz … even before that, I was fighting killers.

Pettia tog upp sitt intresse för detta mötet med Dana Whitemen har ännu inte diskuterat det med UFC.

I haven’t talked to the UFC yet. I reached out to Dana about it. They’re supposed to have a matchmaker meeting, so if it works out, it works out. If not, we’ll find out. There’s a lot of good guys, but I feel like Diego deserves that kind of fight. He’s been around a long time.

Pettis blev tidigare utmanad av den obesegrade Gregor Gillespie, men har inte svarat på detta.

Skulle ni vilja se ett möte mellan Pettis och Sanchez?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Ben Askren till Conor McGregor: Håll käften och gå en match

Karl Johansson

Welterviktaren Ben Askren och forne dubbelmästaren Conor McGregor tjafsade nyligen på sociala medier. Under måndagens avsnitt av Ariel Helwanis MMA Show fortsatte Askren att attackera den irländske stjärnan.

Askren menar att McGregor behöver ta en match mot exempelvis Dustin Poirier, som utmanade honom efter sitt senast möte mot lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov.

That’s what I do on social media, I poke people. I think he probably spends a large portion of his day drinking, and so, a lot of his responses are kind of shenanigans, nonsensical, they don’t make a whole lot of sense. It was just like, I was getting annoyed — and listen, people in my mentions, they think I don’t get to have an opinion because I’m a fighter or something.

I get to have an opinion. I like MMA, if I want to have an opinion, I get to have an opinion, and my opinion is, a Dustin Poirier fight is a good option for Conor, Conor should shut up, stop trying to act too good for it — take the fight, take a fight, take any fight, we don’t care.

We just want to hear you shut up on social media and actually take a fight. I mean, give me a damn break. It’s been a year? More than a year? Before that, another year. It’s like, come on man. Get in there and shut up. No more Tweets let’s fight already. Conor can Tweet. He just can’t Tweet about fighting anyone without fighting, or saying he’s too good for fighting anyone without hopping in there. So he can Tweet about whatever he wants. Just not about saying, “I’m tough I’m gonna fight,” unless you actually fight.

McGregor gick senast match när han mötte Nurmagomedov under UFC 229 för snart ett år sedan och förlorade via submission i den fjärde ronden.

Vad tycker ni om Askrens kommentarer?

Läs mer
+7
Dana Sad
Dana Happy

Kickboxningsmästare död efter skador från streetfight

Karl Johansson

Den sjufaldige Uzbekistanske kickboxningsmästaren Muslimbek Omonov har avlidit efter skador som han ådrog sig under ett gatuslagsmål i huvudstaden Tashkent.

Omonov blev tillsammans med två andra offer inlagd på sjukhus efter ett slagsmål med två involverade grupper på ett lokalt café i Yunusabads distrikt. Enligt rapporter blev 23-årige Omonov inlagd med flertalet knivhugg.

Detta bekräftades av inrikesministeriet och en brottsutredning har nu inletts.

Omonov var en professionell MMA-fighter med ett record på 6-2 och tog hem guldmedalj i de asiatiska mästerskapen i sporten.

Detta är inte första gången en MMA-fighter har dött efter slagsmål. I augusti förra året drabbade 25-årige fightern Zhamshid Kenzhaev samman med vakter på en nattklubb och dog senare av sina skador. 4 klubbvakter åtalades för detta, där en utav dem dömdes till 18 års fängelse och en annan fick 3-5 års fängelse.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Tyron Woodley om utmaningen mot Khabib: ’I got to see what it feels like’

Karl Johansson

Med sin senaste seger mot Dustin Poirier under UFC 242 i Abu Dhabi, visade lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov ännu en gång varför han är den mest dominanta mästaren i UFC.

Efter vinsten fick han mycket hyllningar från andra fighters, men en som inte var imponerad var den forne interimmästaren Tony Ferguson.

Den forne welterviktsmästaren Tyron Woodley gick ut med en utmaning mot Khabib som han förklarade via ’MMAFighting’:

He’s a beast. I just think that right now in my life and my career, I need the impossible. I need the stuff that nobody can do, I need the thing that’s gonna motivate me beyond measure and I think that he provides that.

Om matchen skulle bli av menar Woodley att det skulle behöva bli i catchweight, då han inte skulle klara av att gå ner och Khabib skulle få det svårare om han gick upp.

Obviously, I could never make 155. I’m already kind of alluding to handling business at welterweight and going up to middleweight. It would have to be something at a catchweight, it would have to be something that he would be interested in.

En match i 160-165 ser ut att kunna vara möjlig för de två. Woodley som är en av de bästa brottarna i UFC med farliga nävar skulle vara ett hot mot Khabib.

Eftersom Khabib kör över sina motståndare med sin brottning är Woodley nyfiken på hur det skulle vara att möta en så pass dominant och aggressiv mästare.

He’s on top of the world right now, I might not even be an option for him. It’s more out of respect of what he can do. I know Dustin, he spars middleweights, light heavyweights, and for him to go out there and put on a performance like that against Dustin, I gotta see what it feels like.

Khabib är idag fortfarande obesegrad, med ett record på 28-0.

Woodley känner att ham aldrig fått en riktig moneyfight, men chansen att han skulle matchas mot Khabib i nuläget är mycket liten. På tur härnäst står Ferguson, men en rad av andra fighters såsom Justin Gaethje, Conor McGregor och Poirier vill ha en chans mot den ryske mästaren.

Vad tror ni om ett möte mellan Khabib och Woodley i catchweight?

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

UFC on ESPN+ 21: Danny Roberts möter Zelim Imadaev

Karl Johansson

En welterviktsmatchning har blivit klar för UFC on ESPN+ 21, där Danny Roberts (16-5 MMA, 5-4 UFC)  möter Zelim Imadaev (8-1 MMA, 0-1 UFC).

Både Roberts och Imadaev kommer att försöka ta sig tillbaka från förluster när de möts i Moskvas CSKA Arena den 9 november.

Roberts avslutades i sina två senaste matcher. Den första förlusten kom när han mötte Claudio Silva under UFC on ESPN 5 och förlorade via submission i den tredje ronden. Han mötte sedan Michel Pereira som gjorde sin debut i organisationen. Roberts träffades av ett flygande knä i första ronden och avslutades sedan med ett slag.

Motståndaren Imadaev kommer att gå matchen på hemmaplan. Han gjorde sin debut i organisationen när han mötte Max Griffin under UFC 236 och segrade via ett majoritetsbeslut.

Här kan vi se kortet för galan:

 • Junior Dos Santos vs. Alexander Volkov
 • Abubakar Nurmagomedov vs. David Zawada
 • Magomed Ankalaev vs. Dalcha Lungiambula
 • Roman Kopylov vs. Karl Roberson
 • Vinc Pichel vs. Alexander Yakovlev
 • Shamil Gamzatov vs. Klidson Abreu
 • Ed Herman vs. Gadzhimurad
 • Antigulov Danny Roberts vs. Zelim
 • Imadaev Grigorii Popov vs. Davey Grant
Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Zabit Magomedsharipov vs. Calvin Kattar ombokas för UFC on ESPN+ 21

Karl Johansson

Fjäderviktarna Zabit Magomedsharipov (17-1 MMA, 5-0 UFC) och Calvin Kattar (20-3 UFC, 4-1 MMA) bokades tidigare för ett möte under UFC:s kommande gala på Kattars hemmaplan i Boston i oktober. Nu har mötet flyttats till Zabits hemmaplan, i Moskva under UFC on ESPN+ 21.

Kattar fick sin första förlust i UFC när han mötte Renato Moicano under UFC 223 men har sedan dess fått 2 raka vinster via TKO, mot Chris Fishgold under Fight Night 138 och senast mot Ricardo Lamas under UFC 238 i juni, där han bröt käken på den forne titelutmanaren.

Den 28-årige ryske fightern Magomedsharipov har endast en förlust i sin karriär och har snabbt klättrat i UFC:s rankning under de 5 matcherna han gått i organisationen. Han submittade Mike Santiago och Sheymon Moraes innan han segrade mot Kyle Bochniak under UFC 223, där han fick ta hem en bonus för Fight of the Night.

Han segrade sedan mot sista minuten-ersättaren Brandon Davis via submission i andra ronden under UFC 228 och mötte senast Jeremy Stephens under UFC 235, som han segrade mot via ett enhälligt domslut.

Nedan kan vi se kortet för galan i Moskva:

 • Junior Dos Santos vs. Alexander Volkov
 • Calvin Kattar vs. Zabit Magomedsharipov
 • Magomed Ankalaev vs. Dalcha Lungiambula
 • Klidson Abreu vs. Shamil Gamzatov
 • Gadzhimurad Antigulov vs. Ed Herman
 • Roman Kopylov vs. Karl Roberson
 • Davey Grant vs. Grigorii Popov
 • Vinc Pichel vs. Alexander Yakovlev
 • Zelim Imadaev vs. Danny Roberts
Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Bellator 216

Cheick Kongo pratar om den kontroversiella matchen med Ryan Bader

Johan Lorentzon

Bellator 226 hade två UFC-veteraner som huvudmatch. Ryan Bader och Cheick Kongo gick en match om bältet i tungvikt. Kongo som är 44 år gammal hade en rätt lång UFC-karriär och trots att han länge räknades till en topp-fighter så har han aldrig vunnit någon större titel i MMA. Något som han hade tänkt råda bot på i helgen. Tyvärr gick det inte riktigt som han hade tänkt sig. Istället blev matchen dömd som no-contest efter en olycklig ögonpetning. Bader gick senare ut på sociala medier och hävdade att Kongo fejkade ögonpetningen för att hitta en väg ut ur matchen.

Kongo har nu själv några dagar efter händelsen kommenterat matchen och ögonpetningen för Bjpenn.com. Han så då följande.

“Things happen, I got poked in the eye. You can see it clearly when he threw the uppercut, the uppercut didn’t connect. If you see the full video, the uppercut, it kept going up on the side of my head and hit my eye,”

“First of all, it should make me head bounce if it connected. Second, when he tried to hit me with the uppercut and missed, his thumb poked me in the eye.

“At first, I thought I could take it, but after he took the thumb out of my eye, he had his hand around there and then poked me up the nose. The rule is clear if you poke the nose, the eye, you can get disqualified. At the end, when people are talking s**t, if I have to win it will be fairly, if I win on DQ it is bad. I also never got the chance to explain myself. Bader talked, but I didn’t, it seemed like I was put in the trash. For what? Because he poked me in the eye, like f**k…”

Kongo hoppas nu att Bellator snarast sätter upp ett returmöte mellan de två.

“Hopefully as soon as possible. The soonest would be possible once everything is healed,”

Det är förstås tråkigt när en match slutar i no-contest, både för fansen och för de som är inne i buren. Ett returmöte låter därför troligt, frågan är nog bara om när det händer.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Dan Hardy vill möta Nate Diaz som välkomstmatch

Johan Lorentzon

Den före detta welterviktsutmanaren Dan Hardy har på senare år spenderat sin tid i kommentator- och analysbåset. Hardy har inte gått match sedans domslutsvinst över Amir Sadollah 2012. Orsaken till hans frånvaro från oktagonen har varit hälsoproblem, men nu hoppas han och drömmer om att kunna göra comeback. Drömmatchen för återtåget skulle Nate Diaz få stå för om Hardy får bestämma.

Så här sa ”The Outlaw” till ESPNs Brett Okamoto på frågan om comeback.

“That is a good question. I daydream about that most days,”

“Honestly, right now, the guy everyone wants to fight is Nate Diaz. That’s the ideal pick.”

På frågan om vad han skulle ha för gameplan så säger Hardy att sparkar hade varit hans nyckel till vinst över Diaz.

“Oh, I’d eat his lead leg up until he starts falling onto my punches and then I knock him out. Simple,”

En matching mellan dessa två skulle hursomhelst få vänta ett tag även om Hardy kunnat komma tillbaka imorgon. Diaz är nämligen bokad att möta Jorge Masvidal som main event på UFC 244 och vid eventuell vinst är nog chansen också stor för att stocktonbon får en titelchans. Vid förlust kan det tänkas att en matching mot Hardy blir av, men det beror ju på Hardys hälsa och om han får klartecken att gå match. Det ska dock sägas att Hardy faktiskt har skrivit in sig igen i USADAs testprogram för doping och det är en av de stora nycklarna för att kunna göra comeback.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

UFC 245: Robbie Lawler ryktas möta Santiago Ponzinibbio

Johan Lorentzon

Om allt går rätt kommer welterviktens mest dekorerade strikers mötas i oktagonen på UFC 245 senare i år. Den före detta UFC-mästaren Robbie Lawler (28-14 MMA, 13-8 UFC) är nämligen ryktad att upp i oktagonen mot Santiago Ponzinibbio (27-3 MMA, 92- UFC).

Ryktet kommer från MMA Junkie som säger sig ha det bekräftat av flera källor att matchen är på gång, men att inga kontrakt än är påskrivna. Källorna vill vara annonyma tills bläcket finns på kontrakten.

Lawler som har hunnit bli 37 år har i nuläget tre raka förluster och kommer från en enhällig domslutsförlust mot Colby Covington på UFC on ESPN 5 i augusti . Sedan Lawler förlorade bältet mot Tyron Woodley har han bara vunnit en enda gång och det var mot Donald Cerrone i juli 2017.

Ponzinibbio är 32 år gammal och har hela sju raka vinster i bagaget när han kliver in i oktagonen med Lawer. Det kommer dock vara 13 månader sedan han tävlade, men senaste matchen var på hemmaplan och en knockout-seger mot Neil Magny.

UFC 245 kommer gå den 14:e december på T-Mobile Arena i Las Vegas. Matchkortet är långt ifrån färdigt, men om vi ska tro rykten och annat ser det ut på följande vis.

 • Fjädervikt: Max Holloway vs. Alexander Volkanovski (ej bekräftad)
 • Bantamvikt: Amanda Nunes (C) vs. Germaine de Randamie
 • Flugvikt: Jessica Eye vs. Viviane Araujo
 • Weltervikt: Matt Brown vs. Ben Saunders (ej bekräftad)
 • Weltervikt: Robbie Lawler vs. Santiago Ponzinibbio (ej bekräftad)
Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy