Hamza Bougamza36

Hamza Bougamza: ”Mina kompisar sa att jag började försent, kolla vart jag är nu”

kimura

 

Hamza Bougamza, nyligen fyllda 26 år är en av Sveriges bästa thaiboxare och tillhör även den absoluta toppskiktet i världen. Med 43 vinster (14 KO) och 5 förluster har Hamza bestämt att det är dags att sadla om till MMA. Han har redan gått sin första MMA-match i Scandinavian Fight Night i somras där han vann via TKO i tredje ronden. Nu på lördag den 11:e mars är det dags igen när han tar sig an rumänen Constantin Pirtea i Manchester i ACB 54 där forne UFC-fightern Luke Barnatt går galans huvudmatch i en arena som tar över 20 000 åskådare:

Jag är glad att jag redan på min andra match får match i en stor organisation som ACB där flera tidigare UFC-fighters går match i samma gala i en stor arena. Jag tränar hårt, två pass om dagen och känner mig redo. Matchen går i bantamweight (61 kg), jag har bara några pass kvar sedan drar jag till Manchester.”

Hamza började inte träna thaiboxning förrän han fyllde 18 år, han tränade fotboll mest för skoj skull innan han hittade till thaiboxningen i Rinkeby.

Jag spelade fotboll men jag kände att jag inte riktigt höll i närkamperna och så. Och i centrum hängde jag mycket, typ varje kväll med grabbarna satt vi där och Rinkeby Muay Thai var bara några meter ifrån mig. När jag började sa mina kompisar att jag aldrig kommer bli nåt, du har börjat försent, 18 bast, vad tror du egentligen? Nu åtta år senare visar jag de alla mina bälten, jag har rensat rent i Sverige med mina fem SM-guld och även många internationella titlar. Nu är det inte många som säger något om att jag började sent. Senaste SM som var nyligen deltog jag inte ens då jag ville förbereda mig för min MMA-match i England, jag skulle kunna ha sex SM-guld nu.”

Under 80-talet startade Zoran Martinovic Rinkeby Muay Thai som då gick under namnet Zoran Gym. Det var en av de första thaiboxningsklubbarna i Sverige. Zoran gick bort under februari 2016 efter en tids sjukdom och hann under sin tid fostra flera stora svenska thaiboxare som yngre brodern Sasha Martinovic, Abbe Joof och Joakim Karlsson (nuvarande thaiboxningstränare åt Alexander Gustafsson m.fl.). Många unga killar från Rinkeby som var ute på glid kunde istället träna i Zoran Gyms lokaler. Hamza Bougamza var en av dem:

–  Jag var mycket ute i centrum under tonåren, jag hängde där hela tiden efter skolan. Egentligen var jag rätt duktig i skolan men på fritiden fanns det inte mycket att göra, jag började tröttna på fotbollen och kunde lätt dras in i massa skit och i fel kretsar. Man kan säga att kampsporten räddade mig när jag klev in hos Zoran. Jag saknar verkligen honom. Även under hans slut när han inte riktigt orkade så hörde han av sig till mig, frågade hur träningen går, hur jag mådde och sådana  saker. Han betydde mycket för mig. Hans bror tog över kort efter jag kom till thaiboxningen. Tur att de som tog över efter Zoran är lika fantastiska coacher. Sasha och Ardy är som mina bröder. Mina coacher och mina bröder. När Sasha såg mig träna första gången såg han direkt potential i mig och kallade mig för Badr Hari eftersom jag har marockanska rötter. Mina coacher håller motivationen uppe hos mig för även privat finns de där, jag kan ringa om det är något och så. Vi har en bra relation och det gör mycket när jag går match. 

Hamza har vid sidan om thaiboxningen både arbetat och studerat men valt på senare tid att lägga sin fokus på fightingen:

Efter gymnasiet började jag plugga till fastighetsmäklare och jobbade också som fritidsledare i Rinkebys ungdomsgård. Det blev mycket med plugg, jobb och fighting och var tvungen att prioritera bort saker och ting. När jag går in i något vill jag gå all in, och de svårt med många bollar i luften att gå all in på allt. Jag hoppade av mäklarutbildningen och dragit ner mycket på fritidsledarjobbet. Jag hoppar in ibland och jobbar som fritidsledare, det är mest för att ge tillbaka något till orten. Det är dyrt att träna kampsport, ibland är jag där, håller lite mitts, har olika projekt men när jag tränar så hårt och ofta blir det tyvärr svårt att hinna med allt. Jag vill bygga upp för min framtid och framtida barn. Får se om jag valt rätt bara.

Även om Hamza Bougmaza skördat stora framgångar har han också upplevt kampsportens fulare sidor. I en match från 2015 i Vitryssland möter han ryssen Yuri Nadrov, ser ut att ta en komfortabel poängseger men får se Yuris händer sträckas i luften av domaren (en match ni kan se här: https://www.youtube.com/watch?v=_QWMtIP1Kik):

Det har hänt mer än bara den gången. Även i VM-semifinal i Uzbekistan mot en uzbek så blev jag rånad. Det skulle inte spela någon roll om jag knockade motståndaren, domaren hade ändå sträckt upp hans händer i luften. Det är sjukt, jag tränar så hårt så pass länge och kommit så långt i VM och så händer det, jag ville bara gråta. Det är för mycket politik och andra saker som spelar roll i sådana länder så jag har valt att inte fightas där längre. 

Som fighter ska man ju inte behöva knocka sin motståndare medvetslös för att visa domarna att man vunnit. Hamza Bougamza har dock gjort en hel del spektakulära tekniker i ringen. I galan Siam Warriors 2012 i Danmark möter Hamza den då fyrfaldige danske mästaren Marcelo Rasmussen och en ung Hamza bjuder publiken på en fantastisk snurrarmbåge och släckte ljuset för dansken (en match ni kan se här: https://www.youtube.com/watch?v=QW39S9LN2cM):

Det var så sjukt att få in den där armbågen! Jag kan inte förklara den känslan. Till och med hans fans jublade. Efteråt ville jag kolla läget med honom. Jag hörde att läkarna där sa att han måste vara i ett mörkt rum i en veckas tid för att inte få synskador.”

Det kan ha varit så att den där armbågen var startskottet i Hamzas raketkarriär som följde. 2011 gick Hamza sin första SM-final mot Malick Bah och förlorade en mycket jämn match. Samme Malick Bah mötte Kim Falk och blev avslutad av Falk som Hamza förra året besegrade på ett väldigt imponerande sätt:

Det var jämt mellan mig och Malick. Det kunde gå åt vilket håll som helst och jag vill inte ta något ifrån Malick. Han var vass i clinchen och jag var inte så erfaren då. Jag känner hur jag utvecklas ständigt och tränar som sagt väldigt hårt. I november i K-1 galan Rumble of the kings gick jag två matchen på samma kväll och tog hem europeiska WMC-titeln efter två hårda matcher mot Daniel Terry i semifinalen och sen Jose Quevado i finalen. Två matcher på samma kväll var riktigt tufft! Dagarna efter hade jag ont överallt och fick ta hjälp av kryckor ett tag. Jag är målmedveten och söker alltid den bästa träningen inför mina matcher. Jag omringar mig med bra coacher och fighters. Franz Slioa, Reza Madadi, Alexander Gustafsson, Sasha Martinovic, Nico Musoke, Karim Phephlai och många fler. Jag hjälper flera med thaiboxningstekniker och får hjälp tillbaka med grapplingtekniker.

Hamza tilldelades förra året folkets pris-utmärkelsen i Kampsportsgalan 2016 och är även nominerad i år igen till tre utmärkelser: årets förebild, årets kampsportare och folkets pris. Folkets pris röstar folket själva fram i denna länk: http://www.kampsportsgalan.nu/folkets-pris-2017/. Hamza har även synts till i Zlatan Ibrahimovics reklam till sitt klädmärke A-Z och fått statistroll i filmserien Johan Falk:

Det känns helt sjukt att ha fått ta emot ett sånt pris. Kolla bara namnen där som är med i nomineringarna, och jag är där? Jag vet inte ens om någon annan har nominerats till tre kategorier som jag blivit nominerad till nu. Det är absolut ett av de viktigaste av alla titlar eller utmärkelser jag fått ta emot när jag fick folket pris. Det är ju folket som röstar och i så fall har de sett något i mig som gjort att jag fick ta emot priset. Jag är så tacksom till alla som röstade på mig och som gör det även i år!

Zlatan Ibrahimovics PR-ansvarige kontaktade mig för att vara med i Zlatans reklamfilm till hans klädmärke. PR-ansvarige ville ha någon som påminde lite om Zlatan själv och blev tipsad om mig. Men jag fick aldrig veta vem det gällde när jag blev tillfrågad om att spela in reklamen. Det var någon sekretess eller så tills det blir officielt, så jag var lite skeptisk i början om att vara med. Han sa till mig vill du vara med i reklamen, jag sa jag vet inte. Jag tänkte jag vill inte hamna i någon head & shoulderreklam eller ikeareklam, folk kommer ju tänkta va? Vad har hänt med Hamza, han är inte från förorten längre nu och så skrattar Hamza och fortsätter:

Men när han sa att det rör sig om en reklamfilm till någon idrottsstjärna så blev jag intresserad. Tänk om det är Zlatan? Eller Gunde Svan eller någon så? Någon hårt arbetande idrottsstjärna som jag ser upp till? Så jag tackade ja, gick på audition och fick frågan om jag sett filmen ”Le Haine”. Jag sa att jag sett den minst sju gånger. De sa att de vill jag jag ska spela han som är utan tröja framför spegeln och snackar med sig själv fast jag ska skuggboxas istället. Min favoritscen från filmen som jag kan utantill, jag tar av mig tröjan, går till en spegel där, gör exakt som killen i filmen och det räckte med en scen. En tagning bara! När jag gick därifrån frågade jag om det är Zlatan Ibrahimovic som reklamen gällde, alla blev helt tysta och tittade på mig. Jag skrattade och sa de lugnt, jag fattar och gick därifrån med ett smile!

Jag fick veta att Zlatan Ibrahimovic tittade på klippet sen och gillade det han såg. Folk blev förvånade av att jag inte var nervös eller så. Jag är så även innan mina matcher. Många frågar mig om jag är nervös timmarna innan match. Men det är jag aldrig, ibland tänker jag att jag vill vara det, många säger att det är bra att vara lite nervös inför fight. Folk tror inte ens att jag ska gå match, vi sätter på afrobeats i omklädningrummet, dansar och garvar, de säger ”ska den här snubben verkligen gå match?” Men jag tänker att det är ett jobb, en läkare eller advokat går väl inte in nervös när de ska göra något ingrepp eller så.

Hamza ger sin syn på vem som motiverar honom både i och utanför ringen/oktogonen:

Jag har sett alla Bruce Lees filmer, jag kan alla hans filmer utantill, jag växte upp till sånt. Jag växte upp till Badr Haris matcher, jag har sett alla hans matcher som går att se. Men mina riktiga förebilder är mina föräldrar. Allas föräldrar! Föräldrar som sliter hårt för sina barn, arbetar på kanske två, tre jobb för att hämta mat till bordet, riktiga krigare! De inte såna här som Brad Pitt och jag vet inte vad, det är sådana som jag ser i verkliga livet som kämpar varje dag, jag vill också kunna göra sånt för mina barn i framtiden. 

I MMA just nu tycker jag den bästa pound for pound är Jon Jones, ingen har slagit honom. Jag tycker att Conor McGregor är intressant också. 

Den 11:e mars smäller det för Hamza i Manchester. Skador är något som det blivit väldigt mycket av på senare tid i bl.a. UFC, senast Khabib Nurmagomedov och det är något Hamza inte önskar ske inför hans match:

Nu önskar jag bara att hålla mig skadefri. Egentligen har jag alltid varit skadad inför mina matcher. Jag har alltid ont någonstans, men det tillhör också den här sporten. Jag har sällan varit helt skadefri inför någon match men det är bara att köra på ändå. Jag vill bara klara av läkarundersökningarna nu, hålla mig borta från några allvarliga skador och åka till Manchester för att visa världen vad jag går för! 

Snabbfakta om Hamza Bougamza:

Ålder: 26

Längd: 185 cm

Vikt: 61 kg till helgens MMA-match (har tävlat i olika viktklasser inom thaiboxningen)

Klubb: Allstars Training Center och Rinkeby Muay Thai

Styrkor: Clinchen, tajmingen, blicken

Meriter: 5 SM-guld, 2 Nordiska Mästerskapstitlar, 1 WKM-titel, 1 WMC-titel, 1 VM-titel och vinnare av folkets pris i Kampsportsgalan 2016

Record: 43 W (14 KO/TKO) 5 L inom thaiboxning och 1-0 (1 KO/TKO) inom MMA

Kimura.se önskar Hamza Bougamza stort lycka till i hans andra proffsmatch i MMA den 11:e mars i Manchester, England.

Skriven av: Amanuel Melki

-1
Dana Sad
Dana Happy
UFC Fight Night Rozentruik vs Gane Poster

UFC Fight Night: Rozenstruik vs. Gane – Sändningstider, matchkort och odds

Daniel Schälander

Under natten till söndag går UFC Fight Night: Rozenstruik vs. Gane av stapeln. Här finner du matchkort, sändningstider och information om helgens gala.

Rozenstruik vs. Gane på UFC Vegas 20

Matchkortet skulle ursprungligen toppas av ett möte i den lätta tungvikten mellan Dominick Reyes och Jiri Prochazka. Men då Reyes drog sig ur matchen på grund av hälsoskäl blev istället tungviktsmötet mellan Jairzinho och Gane satt som galans huvudmatch.

Precis som förra veckan drar underkortet till UFC Vegas 20 igång klockan 23:00. Galan äger rum innanför slutna dörrar på UFC Apex i Las Vegas.

Man började hålla galor i anläggningen i Maj 2020 till följd av pandemin. Buren på UFC Apex är med sina 25ft/7,62m i diameter. Till skillnad mot den vanliga buren med sina 30ft/9,12m.

Jairzinho Rozenstruik på väg mot bältet

Fjärderankade ”Bigi Boy” tar nytt sikte på toppen av divisionen efter sin senaste vinst mot den forne mästaren Junior Dos Santos. 32-åringen från Suriname inledde MMA-karriären på ett imponerande vis med tio raka vinster där han besegrade namn som Alistair Overeem och Andrei Arlovski.

Den imponerande sviten blev dock avslutad efter att ”Bigi Boy” blev knockad av giganten Francis N’Gannou under minuten på UFC 249.

Med en vinst mot Gane kan Jairzinho få en titelchans inom två matcher. Sammanlagt har 32-åringen 10 avslut på KO/TKO.

Ciryl Gane vill etablera sig i tungviktens toppskikt

Fransmannen Ciryl Gane klättrade till plats sju i tungviktsrankingen efter att även han tog hem en TKO-vinst mot Junior Dos Santos. 30-åringen har nu radat upp sju raka vinster och får efter fyra matcher i UFC nu möjligheten att visa att han hör hemma i toppen av UFCs tungvikt.

Gane har visat att han kan avsluta matcher både stående och på marken med tre vinster på SUB och KO/TKO vardera. Fransmannen rör sig också smidigt och atletiskt för en tungviktare.

Övriga matchkortet

I galans co-main event ser vi den alltid underhållande Nikita Krylov (27-7) ta sig an den hårt slående ryssen Magomed Ankalaev (14-1) i en match som har goda utsikter till att bli fight of the night.

Pedro Munhoz (18-5) vs. Jimmie Rivera (23-4) skulle ha sitt returmöte på UFC 258 för snart två veckor sedan. Men matchen ställdes in då en av atleterna testat positivt för covid-19 och nu har matchen lagts till på helgens gala istället.

Andra bekanta namn på kortet är Angela Hill (12-9), Alex Caceres (17-12) och Alex Oliveira (22-9-1).

Sena avhopp

Alex ”Cowboy” Oliveiras match mot Ramazan Kuramagomedov blev under fredagen struken då Kuramagomedov dragit sig ur på grund av sjukdom.

Mötet i lätt tungvikt mellan Alonzo Menifield och William Knight blev också inställd under gårdagen då Menifield testat positivt för covid-19.

Matchkort, svenska sändningstider och odds

Nedan hittar ni det fullständiga matchkortet och tiderna som gäller för galan. Inom parantes finner ni odds från Unibet och via den här länken finner ni fullständiga odds för galan.

HUVUDKORT – Startar klockan 02:00 och sänds på Viaplay

 • Tungvikt: Jairzinho Rozenstruik (3.10) vs. Ciryl Gane (1.38)
 • Lätt tungvikt: Nikita Krylov (3.75) vs. Magomed Ankalaev (1.28)
 • Flugvikt: Montana De La Rosa (2.15) vs. Mayra Bueno Silva (1.70)
 • Bantamvikt: Pedro Munhoz (2.25) vs. Jimmie Rivera (1.65)
 • Stråvikt: Angela Hill (1.28) vs. Ashley Yoder (3.70)
 • Fjädervikt: Alex Caceres (1.47) vs. Kevin Croom (2.70)

UNDERKORT – Startar klockan 23:00 och sänds på UFC Fight Pass

 • Lättvikt: Alexander Hernandez (1.50) vs. Thiago Moises (2.60)
 • Weltervikt: Ramazan Kuramagomedov vs. Alex Oliveira
 • Bantamvikt: Alexis Davis vs. Sabina Mazo
 • Lätt tungvikt: William Knight vs. Alonzo Menifield
 • Bantamvikt: Vince Cachero vs. Ronnie Lawrence
 • Lätt tungvikt: Dustin Jacoby vs. Maxim Grishin

 

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy
Fight Club Rush 8 avbokade matcher

Olycksdrabbade FCR 8 drabbas av fyra nya bortfall

Daniel Schälander

Alejandro Toutparfait, Rohulla Yousofi, Binh Son Le och Ivan Zidar drar sig ur sina matcher på FCR 8 till följd av skador och sjukdomar.

Fight Club Rush 8 har drabbats av nio avhopp

Den som följer MMA lite närmare vet att det inte är ovanligt att fighters skadar sig eller blir sjuka under förberedelserna inför match. För Fight Club Rush som anordnar sin åttonde gala om en dryg vecka är det inget undantag när det kommer till motgångar. Flertalet skador har satt käppar i hjulen för den Västeråsbaserade organisationen.

Polisingripanden, sjukdomar och skador

FCR 8 blir historisk då det är den första nordiska galan att sändas på UFC Fight Pass. Galan har totalt sett drabbats av hela nio avhopp. Och med en vecka kvar till match gör organisatörerna sitt bästa för att hitta ersättare för att täcka upp för bortfallen.

Detta har hänt:

 • Fabiola Pidroni som skulle ha mött Josefine Lindgren Knutsson greps av polis för större narkotikainnehav – Ersätts av Adriana Fusini.
 • Renato Vidovic som skulle ha mött Ali Taleb skadar sig på träning – Ersätts av Ivan Zidar
 • Ivan Zidar som skulle ha mött Ali Taleb drabbas av sjukdom – FCR jobbar på att hitta ytterligare en ersättare till Taleb
 • Alejandro Toutparfait som skulle ha mött Zelim Zubairaev drabbas av fraktur på vristen. – FCR söker ersättare till Zelim.
 • Rohulla Yousofi som skulle ha mött Zoran Milic, skadar sig på träning – Ersätts av Hannan Housman.
 • Binh Son Le drar som skulle ha mött Abdurahman Nasrutdinov drabbas av sjukdom – FCR jobbar på at hitta ersättare.
 • Dammatch avbokades innan den släppts officiellt.
 • Match i herrarnas mellanvikt avbokades på grund av skada innan den släpptes.
 • Match i herrarnas mellanvikt avbokades på grund av skada innan den släpptes.

En vecka kvar till fight night

Trots motgångarna har vi fortfarande flera intressanta matcher kvar på kortet. Huvudmatchen mellan Fernando Flores och Felipe Lima är verkligen något att se fram emot och kommer sannolikt att bjuda på hög nivå av MMA och underhållning.

Vi har även flera erfarna A-klassare som gör sina proffsdebuter i spännande matchningar. Organisationen meddelar också att ytterligare matcher kommer att släppas inom kort.

Rådande matchkort

Efter alla avhopp och ersättningar står vi med följande matchkort med en vecka kvar till match.

Klicka på denna länk för att se alla nyheter om Fight Club Rush 8. Galan äger rum lördagen den 6 mars i Västerås.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
David Jacobsson sparkar i match på Brave 38

David Jacobsson får match på Brave 48

Daniel Schälander

Halmstadssonen David ”Fat Boy Slim” Jacobsson (8-3) kommer att möta libanesen Georges Eid (7-3, 1NC) på Brave 48 den 18 mars.

David Jacobsson gör sin fjärde match för Brave

I början av året rapporterade vi att David Jacobsson flyttat upp till Stockholm från Halmstad för att ansluta sig med Allstars Training Center. Idag blev det officiellt att Jacobsson kommer att göra sitt fjärde framträdande i Brave då han möter Georges Eid från Libanon.

Eid gör debut för Brave efter att ha tävlat på diverse galor i Europa och Mellanöstern. 30-åringen har fem vinster på domslut och två via KO/TKO.

Matchen äger rum i catchweight på -76kg. Under 2020 tävlade Jacobsson i lättvikt, catchweight på -74kg, weltervikt och till sist mellanvikt. Historiskt sett har svensken mest tävlat i lättvikt.

Jacobsson vill ha revansch

I sin senaste match på Brave 42 i september förra året fick 24-åringen se sig besegrad via domslut mot fransmannen, Ibrahim Mané. Dessförinnan hade svensken byggt på sig en gedigen vinstsvit på fem raka matcher.

David har som målsättning att hinna med 5 matcher under 2021 och lär se fram emot att se om bytet till Stockholmsklubben har gett önskat resultat.

Brave 48 äger rum i Bahrain

Galan hålls den här gången i organisationens hemland, Bahrain. Galan äger rum på torsdagen den 18 mars och kommer sannolikt att sändas på Braves hemsida. Då tidzonen i Bahrain är två timmar före oss kommer galan förmodligen att sändas på en ganska rimlig tid i Sverige.

Galans huvudmatch är mellan lättviktarna Ylies Djiroun (17-6) och Abdul-Rakhman Makhazhiev (9-5).

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av BRAVE Combat Federation (@bravemmaf)

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Zoran Milic med Hannan Housmand i cirkel

Zoran Milic får ny motståndare på FCR 8

Daniel Schälander

Rohulla Yousufi (0-1) drar sig ur matchen mot Zoran Milic på FCR 8 och blir ersatt av Hanan Housman (3-0-1).

Zoran Milic möter Hannan Housmand

Västeråsfightern Zoran Milic skulle tidigare ha mött Rohulla Yousofi. Men den sistnämnde har blivit tvungen att lämna återbud på grund av skada som uppkommit på träning. Zoran kommer nu istället att få göra sin debut mot finländaren Hannan ”Human Terrier” Housmand (3-0-1).

Hannan Housmand är obesegrad

Housmand representerar Finn Fighters Gym i Åbo och gjorde proffsdebut 2016. Karriären inleddes med tre raka vinster, varav två avslut, fram till han gick oavgjort mot Ashab Elichanov (3-1-1) på tyska We Love MMA 50.

Andra finska profiler från samma gym är Juho Valamaa, som besegrat Zebaztian Kadeztam, Cage Warriors fightern, Olli Santalahti samt före detta UFC-fightern Tom ”Stoneface” Niinimäki.

Det uppdaterade matchkortet

Med detta byte samt några andra bortfall från kortet står vi för närvarande med ett matchkort enligt nedan:

Det är en vecka kvar till Fight Club Rush 8, som blir den första nordiska galan att sändas på UFC Fight Pass. Klicka på denna länk för att hitta alla nyheter om Fight Club Rush 8.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
ONE Championship: Victoria Lee vinner sin professionella debut

Alexander Clausson

Under gårdagen genomförde Victoria Lee sin professionella MMA-debut i ONE Championship. Victoria är lillasyster till två av organisationens mästare, Angela och Christian.

Victoria Lee fick Sunisa Srisen att klappa

Victorias MMA-debut har varit en av årets mest uppmärksammade på förhand. Delvis på grund av släktskapet till Angela och Christian, men också på grund av amerikanskans egna kampsportsmeriter.

IMMAFs juniorvärldsmästarinna ställdes under gårdagen mot Thailands Sunisa Srisan. 20-åriga Srisan hade gått fem proffsmatcher innan gårdagens drabbning och hade vunnit fyra av dessa. Tre av hennes vinster kom via avslut.

Efter en jämn inledning på matchens första rond, tog Victoria över mer och mer. Det var på marken amerikanskan kunde skörda störst framgångar, men hjälp av sin brottning. 1:03 minuter in i matchens andra rond fångade Victoria sin motståndare i en rear-naked choke och matchen var därmed över.

Ta del av drabbningen i sin helhet i klippet ovan.

Nedan kan läsaren ta del av matchresultatet från samtliga av galans matcher.

ONE Championship – Fists of Fury: Resultat

 • Ilias Ennahachi besegrade Superlek Kiatmoo9 via enhälligt domslut (Titelmatch i ONE Championship flugviktsdivision för kickboxning)
 • Giorgio Petrosyan besegrade Davit Kiria via enhälligt domslut (kickboxning)
 • Rodtang Jitmuangnon besegrade Tagir Khalilov via delat domslut (kickboxning)
 • Hiroki Akimoto besegrade Zhang Chenglong via enhälligt domslut (kickboxning)
 • Jackielou Buntan besegrade Wondergirl Fairtex via enhälligt domslut (thaiboxning)
 • Victoria Lee besegrade Sunisa Srisen via submission (rear-naked choke), 1:03 minuter in i rond 2
Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Zhang Weili och Rose Namajunas på poster

UFC 261: Zhang Weili och Rose Namajunas går huvudmatch

Alexander Clausson

Stråviktsmästarinnan Weili Zhang kommer ställas mot den tidigare mästarinnan Rose Namajunas, i samband med UFC 261. Matchen kommer toppa det numrerade kortet. 

Weili Zhang har 21 raka vinster i ryggen

Enligt källor till ESPN är det kommande mästarmötet mellan Weili och Namajunas inbokat till UFC 261. Galan ger rum den sista helgen i april.

Stråviktsmästaren från Kina har skördat stora framgångar sedan sin UFC-debut 2018. Fem raka vinster har det blivit för 31-åringen, varav de senast två kom i samband med fighter för bältet.

Weili erhöll mästartiteln genom att besegra Brasiliens Jéssica Andrade via slag, i samband med UFC Fight Night 157. I mars 2020 försvarade kinesiskan sin titel, genom att besegra den tidigare stråviktsmästarinnan Joanna Jędrzejczyk. Drabbningen ägde rum i samband med UFC 248 och ansågs vara årets match av många, däribland Kimuras redaktion.

Weili har inte förlorat en match sedan sin professionella debut och står med ett totalt facit som lyder 21-0-0.

Rose Namajunas vill bli mästarinna igen

Utmanaren Namajunas gick sin senaste match i juni förra året. Då stod returmötet mot Andrade och den förstnämnda tog hem segern via delat domslut. I deras första möte förlorade Namajunas via KO och det var också vid det tillfällen hon förlorade sitt bälte till brasilianskan.

Namajunas står med ett totalt matchfacit som lyder 9-4-0.

Matchkortet inför galan är ännu inte färdigställt, men det är troligt att flugviktsmatchen mellan mästarinnan Valentina Shevchenko och ovannämnda Andrade kommer agera delad huvudmatch.

UFC 261: Preliminärt matchkort

 •  Zhang Weili och Rose Namajunas
 • Valentina Shevchenko vs Jéssica Andrade
 • Anthony Smith vs. Jimmy Crute
 • Chris Weidman vs. Uriah Hall
 • Anthony Smith vs. Jimmy Crute
 • Danaa Batgerel vs. Kevin Natividad
Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy
Robert Whittaker och Paulo Costa på poster

UFC Fight Night 189: Robert Whittaker möter Paulo Costa i huvudmatchen

Alexander Clausson

I april kommer den tidigare mellanviktsmästaren Robert Whittaker ta sig an Brasiliens Paulo Costa. Drabbningen mellan de båda kombattanterna kommer vara huvudmatch på galan.

Robert Whittaker har en förlust som mellanviktare

Under fredagen bekräftade UFC att Whittaker och Costa kommer ställas mot varandra härnäst. Matchen kommer äga rum på en gala den tredje helgen i april, men det är ännu inte offentliggjort var drabbningen kommer äga rum.

30-åringen från Australien hade en knackig start i UFC, med två vinster och två förluster. Dessa fyra matcher gick i welterviktsklassen.

Sedan sommaren 2014 har det dock inte blivit många motgångar för Whittaker, inne i buren. På tolv matcher har den tidigare mästaren plockat hem elva vinster. Den enda förluster kom mot den regerande mellanviktsmästaren Israel Adesanya. De båda ställdes mot varandra i samband med UFC 243 och Adesanya vann via TKO i matchens andra rond.

Whittaker kommer senast från två raka vinster via enhälliga domslut.

Whittaker står med ett totalt matchfacit som lyder 22-5-0.

Paulo Costa vill tillbaka till vinstkolumnen

Precis som sin kommande motståndare har även Costa endast en förlust som mellanviktare. Förlusten kom dessutom mot den ovannämnda Adesanya, i samband med brasilianarens senaste match.

Mästaren och utmanaren ställdes mot varandra i samband med UFC 253, som ägde rum i september förra året. Adesanya försvarade sitt bälte genom att avsluta Costa via slag i matchens andra rond. Efter att matchdomaren brutit fighten genomförde Adesanya två juckande rörelser mot Costas bakdel. Ett beteende som gjorde Costa mycket upprörd. Via TMZ.

This has become a grave situation. I disapprove 100 procent.  To me, this is mortal now. Nobody can stop me… I want my rematch and you know I will wait for you… I’m not excuse here to my people, to my fans but I will be 100% to fight him and to make him pay. That’s my words. Save my words.

Innan titelmötet hade 29-åringen fem raka segrar i organisationen, varav fyra kom via avslut i matchernas första eller andra rond.

Totalt sett står Costa med ett matchfacit som lyder 13-1-0.

UFC Fight Night 189: Preliminärt matchkort

 • Robert Whittaker vs. Paulo Costa
 • Drakkar Klose vs. Jeremy Stephens
 • Gerald Meerschaert vs. Bartosz Fabiński
 • Chase Sherman vs. Parker Porter
 • Justine Kish vs. Tracy Cortez
 • Tony Gravely vs. Nate Maness
 • Natan Levy vs. Austin Hubbard
 • Drakkar Klose vs. Jeremy Stephens
Läs mer
+8
Dana Sad
Dana Happy
Khamzat Chimave med Neil Magny i cirkel

Khamzat Chimaev till Neil Magny: Var beredd i juni – båda utanför och innanför buren

Alexander Clausson

Sveriges Khamzat Chimaev gav under dagen ett positivt besked till de som vill se honom tävla snart igen. I ett meddelande på sitt Twitter-konto, gav svensken en uppmaning till den amerikanska welterviktaren Neil Magny.

Khamzat Chimaev vill återvända i juni

Chimaev har inte klivit in i buren sedan september 2020. Delvis på grund av komplikationer efter COVID-19. Svensken testade positivt i slutet av november förra året, en nyhet som Kimura var först med att rapportera om. Det har tagit tid för Chimaev att återhämta sig fullt ut och den tilltänkta matchen mot den topprankade welterviktaren Leon Edwards ställdes in.

Nu verkar det dock som att Chimaev snart är redo att tävla igen.

Tidigare under månaden skrev Magny ett öppet meddelande till Chimaev, via sina sociala medier. Amerikanen hävdade då att han skulle örfila svensken så fort han fick syn på honom.

Make sure you keep that same energy when you see me in person! I’ll give you my word, that I’m slaaping you on sight Waving hand and teaching some respect!

Idag svarade Chimaev på Magnys meddelande. Den obesegrade fightern uppmanade Magny att hålla sig redo i juni månad. Både innanför och utanför buren. Svensken skickade även vidare meddelandet till UFC-presidenten Dana White och en av organisationens matchmakers, Sean Shelby.

Be ready in June i’m going to give you real Chechen inside the cage and outside @danawhite @seanshelby

Neil Magny kommer från en förlust

Magny förlorade sin senaste match och då stod Michael Chiesa för motståndet. Dessförinnan hade amerikanen plockat hem tre segrar i rad.

Sedan UFC-debuten förra året har Chimaev plockat hem tre raka vinster i organisationen. 26-åringen står med ett totalt matchfacit som lyder 9-0-0.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Jon Jones

Jon Jones lägger upp träningsvideo: ”Jag rör mig bra för en tjockis”

Alexander Clausson

Jon ”Bones” Jones gick sin senate match i februari 2020. Då stod Dominick Reyes för motståndet och Jones vann via enhälligt domslut. Efter matchen lämnade han divisionen han tillhört sedan ankomsten till UFC.

Jones nästa match går för tungviktsbältet

Under den föregående året offentliggjorde Jones sina planer på att flytta upp till tungviktsdivisionen och i maj gav han ifrån sig sitt bälte i viktklassen för lätt tungvikt.

Jones lade nyligen upp en video på sitt ’Twitter’-konto, där den tidigare mästaren tränar på sin striking. I en text till klippet meddelade Jones att han rör sig bra, trots att amerikanen nu är större än vad han varit tidigare. Jones känner själv att han kommer röra sig bättre än någonsin framöver.

I feel like I move pretty good for a fat boy, I believe I’ll be moving at my all-time best once I actually get in shape

Något datum för Jones tungviktsdebut står inte klart och inte heller vem amerikanen kommer ställas mot inne i buren. Däremot har UFC-presidenten Dana White bekräftat att Jones kommer möta vinnaren mellan den regerande mästaren Stipe Miocic och utmanaren Francis Ngannou. Den ovannämnda titelmatchen i tungvikt kommer äga rum i samband med UFC 260. Galan äger rum den sista helgen i mars på Apex-anläggningen i Las Vegas.

Läsaren kan ta del av videon på Jones här nedan.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC Vegas 20 – invägningsresultat: Ciryl Gane och Jairzinho Rozenstruik klarar vikten

Alexander Clausson

Till helgen väntar ännu en UFC-gala från APEX-anläggningen i Las Vegas. I eventets huvudmatch ställs fransmannen Ciryl Gane mot Surinames Jairzinho Rozenstruik.

Alex Oliveira kommer inte gå match

Under fredagskvällen – svensk tid – ägde galans invägning rum De båda kombattanterna i galans huvudmatch klarade båda av att väga in på förutbestämd vikt.

Det var endast en av galans fighters som inte lyckades med sin invägning. Maxim Grishin missade vikten med strax över 2 kg, inför hans match mot Dustin Jacoby som äger i organisationens division för lätt tungvikt.

Den tilltänkta drabbningen mellan Ramazan Kuramagomedov vs. Alex Oliveira ströks från kortet redan innan invägningen inleddes. Enligt ’MMA Fighting’ drog sig den förstnämnda ur mötet på grund av en ospecificerad sjukdom.

I videon ovan kan läsaren ta del av invägningen i sin helhet. Via ’MMA Junkie’. Nedan kan läsaren ta del av invägningsresultatet för samtliga matcher.

Galan äger rum natten till söndagen, svensk tid.

UFC Vegas 20: Invägningsresultat

Huvudkort

 • Jairzinho Rozenstruik (254.5) vs. Ciryl Gane (247)
 • Magomed Ankalaev (205.5) vs. Nikita Krylov (205.5)
 • Montana De La Rosa (126) vs. Mayra Bueno Silva (125.5)
 • Pedro Munhoz (135.5) vs. Jimmie Rivera (135.5)
 • Alex Caceres (146) vs. Kevin Croom (145.5)

Underkort

 • Alexander Hernandez (156) vs. Thiago Moises (155.5)
 • Angela Hill (116) vs. Ashley Yoder (116)
 • Alexis Davis (135) vs. Sabina Mazo (135.5)
 • Vince Cachero (135.5) vs. Ronnie Lawrence (135.5)
 • Maxim Grishin (210.5)* vs. Dustin Jacoby (204.5)

*missade vikten

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Frank Mir vs. Antonio Tarver delad bild

Tidigare UFC-mästaren, Frank Mir slår om till boxning

Anton

Den forne mästaren i UFCs tungviktsdivision Frank Mir skall genomföra sin boxningsdebut i april månad. Mir, som senast tävlade i 2019 för Bellator, ställs mot en tidigare världsmästare i ringen Antonio Tarver på underkortet till Jake Paul vs. Ben Askren-matchen.

Frank Mir i boxningsringen

Vad har Conor McGregor ställt till med? Enda sedan den irländske Whiskeyentreprenören tog klivet ut ur buren för att boxas med legendaren Floyd ”Money” Mayweather (50-0, 27 KOs) i augusti 2017, har kampsportssfären med jämna mellanrum återkommit till ämnet om MMA-fighters i boxningsringen. Tillsynes ett ofrånkomligt scenario , har det nu resulterat i att den tidigare Bellator– och ONE FC-mästaren ”Funky” Ben Askren (19-2, 1 NC) glatt traskar ur sin pensionering för att iklädd boxningshandskar ta sig an Youtube-stjärnan Jake Paul (2-0) den 17 april.

Askren kommer dock inte bli ensam som tidigare MMA-utövare i ringen det datumet. Rapporter säger nu att även den tidigare UFC-mästaren i tungvikt Frank Mir (19-13) kommer göra sin proffsboxningsdebut under galan, där han ställs mot en tidigare världsmästare i Antonio ”Magic Man” Tarver (31-6-1, 22 KOs).

Det skiljer 11 år de två emellan, och den 41-årige Mir har minst sagt ett övertag när det kommer till sin senaste match vilken han gick i 2019 mot Roy ”Big Country” Nelson (23-19) i oktober 2019. Den 52-årige Tarver slogs senast i 2015, där han gick en oavgjord match mot Steve ”USS” Cunningham (29-9-1, 13 KOs).

Ser fram emot utmaningen

Dock bör ringen inte vara alltför främmande för den annars så grapplingsorienterade Mir, som i september förra året skrev kontrakt med bareknuckle-organsiationen BKFC (Bare Knuckle Fighting Championship). Som intressant liten notis, har även Tarver en koppling till BKFC, då han suttit som expertkommentator under ett antal av organisationens galor.

Även om Frank inte gått en match än i ”The Squared Cirkle”, så bör han efter ett par månader i gymmet ha vant sig vid att enbart bruka sina nävar. Mir var själv den som först förmedlade nyheten mötet i ringen med Tarver den 17 april. På Twitter skriver den forne UFC-mästaren att han ständigt söker sig nya utmaningar, och har alltid drömt om att se vad han går för i boxning.

I am a competitor. I have been all my life. I take on challenges to grow and better myself as a person. I have always wanted to test myself in the boxing ring so when this opportunity arose I jumped on it. See you April 17th, Antonio Tarver.

 

Upp till bevis

Vidare förklarar Mir på sin podcast Phone Booth Fighting att hans stundande boxningsdebut påminner honom om känslan inför hans första UFC-match. Känd genom sin karriär i oktogonen som en grappler, hoppas Mir kunna bevisa att han även besitter goda färdigheter i händerna, och överraska Tarvers hörna med ett par rediga smällar.

It’s very reminiscent of my first UFC fight. I think I’m obviously being brought in on the B-side. I’m known in MMA more for my grappling than my striking, so I think it’s something where I bring a name, but maybe not dangerous to him on the surface. So hopefully, I’ll train hard and prove them wrong. I’m not going to make it any illusions about it. This is probably a safe warmup fight in their minds in what their corners are looking at.

 

Mir vs. Tarver, vad sägs om det?

 

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.