Nyheter Videor

Här kan ni se alla UFCs tungviktsmästare genom tiderna

Det är tungviktsmöte mellan Daniel Cormier och den nuvarande mästaren Stipe Miocic i helgen på UFC 252 och inför mötet har UFC postat en video med alla mästare viktklassen haft genom historien.

Det är stor hajp inför tungviktsmötet i helgen på UFC 252 mellan den nuvarande mästaren Stipe Miocic och den före detta dubbelmästaren Daniel ”DC” Cormier. De har möts hela två gånger tidigare och har båda en KO-vinst mot den andre. Mötet i helgen kommer sätta stopp på debatten om vem av dem som är bäst. Dana White har också uttryckt att det inte bara är bältet och mästartiteln som står på spel, utan även äran att få kalla sig bästa tungviktsmästaren genom historien. Vilket är en rätt stor sak att kunna skriva in i sitt MMA-arv när man kliver av sporten.

Tungviktsarvet

För att påminna hur stor denna ära är så har UFC inför galan postat en video där de radar upp alla mästare tungviktsdivisionen haft genom historien. Det grävs djup i arkivet från UFC mörka dagar 1997, när Mark ”The Hammer” Coleman blev UFCs första tungviks-mästare, tills vi landar mer i nutid runt UFC 100 när Brock Lesner kom in från fejkbrottningen och dominerade viktklassen för en kort tid. Förutom att bli påmind om tungviktsarvet är det även intressant och se hur UFC har utvecklats på relativt kort tid.

Föregående artikel

UFC 252: Pre-fight presskonferensen

Nästa artikel

David Feldman: Paige VanZant förväntas göra sin BKFC-debut i november

Skriven av

Johan Lorentzon

Relaterade Artiklar

Sök