Nyheter

Henry Cejudo ställs mot topprankat motstånd

Henry Cejudo UFC 242

Den olympiska guldmedaljören och dubbla UFC-mästaren Henry Cejudo är klar för sin nästa match inne i buren.

Henry Cejudo möter Merab Dvalishvili

Cejudo kommer möta Merab Dvalishvili i februari under UFC 298. Den förstnämnda offentliggjorde matchningen via sin Youtube-kanal under söndagen. Cejudo är tredjerankad i UFC:s bantamviktsdivision och Dvalishvili är andrarankad.

Cejudo gör sitt andra framträdande i UFC sedan han återvände från pensionen, men han kommer fortfarande att söka sin första seger efter att ha förlorat en fajt mot Aljamain Sterling för bantamviktstiteln i maj. Den före detta tvåviktsmästaren hoppas återvända till titelstriden om han kan klara av Dvalishvili i februari. Sterling och Dvalishvili är träningskamrater och nära vänner. Utövarna har tidigare sagt att de inte kommer möta varandra för ett bälte.

Vad gäller Dvalishvili kommer han att sträva efter sin tionde raka seger när han möter Cejudo. Den i Georgien födda bantamviktaren hoppades redan få en titelchans efter att ha dominerat den före detta mästaren Petr Yan i sitt senaste framträdande, men UFC valde att boka Sean O’Malley mot Marlon ”Chito” Vera istället. Den matchen är  inplanerad till UFC 299 i mars.

Cejudo rankades nyligen som den 16:e främsta MMA-utövaren någonsin av Kimuras medarbetare. Han har under karriärens gång tagit hem både flugviktsbältet och bantamviktsbältet i UFC.

Galan går av stapeln den tredje helgen i februari i Anaheim, Kalifornien, USA. Den regerande fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski ställs mot utmanaren Ilia Topuria i galans huvudmatch.

Föregående artikel

Fighter började brottas med domare efter matchens slut

Nästa artikel

Vi listar världens 24 främsta MMA-fajters någonsin – Lucka 10

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök