24 juli, 2024
Nyheter

Herdem Alacabek: Jag vill visa att det går att ta sin egen väg

Av

Alexander Clausson

13/08/2019
Herdem Alacabek intervju

Natten till onsdag kommer man för första gången kunna se en svensk deltagare i ’Dana Whites Contender Series’. Herdem Alacabek (5-0-0) kommer nämligen ta sig an amerikanen William ”Nightmare” Knight (4-0-0) i en match som kommer äga rum i divisionen för lätt tungvikt. Om vinnaren imponerar tillräckligt mycket på UFC-presidenten Dana White erbjuds ett kontrakt med organisationen. Kimura kontaktade Alacabek under veckans förberedelser för att kolla av läget inför matchen och se vad ett kontrakt skulle innebära för den obesegrade svensken.

Möter obesegrad avslutare

På pappret finns det många likheter mellan Alacabek och nattens motståndaren. Både har gått ett liknande antal proffsmatcher och är i ungefär samma ålder. Dessutom har de båda för vana att avsluta sina ’fighter’ i ett tidigt skede. Alacabek känner dock ingen oro inför sin motståndares bedrifter och för honom spelar det ingen roll vilken form nattens drabbning kommer ta.

Jag är bättre än han överallt.


Att vara under kontrakt med UFC är en stor dröm för många av världens MMA-utövare. Att ges den möjligheten som ’fighter’ visar på att man uppnått resultat med sin träning och sitt tävlande. Alacabek ser, vid ett eventuellt kontrakt, fram emot att testa sig mot världseliten.

Ett kontrakt med UFC vore en otrolig bedrift för mig som fighter, vidare känns det spännande att få chansen att tävla mot dem bästa i världen vid ett eventuellt kontrakt i och med att jag får chansen att göra något jag älskar och få bra betalt för det.

Stockholmssonen ser UFC som ett verktyg att nå sin fulla potential och visa att en individs förutsättningar inte behöver stå i vägen för förverkligandet av mål och drömmar.

Ännu viktigare så får jag fortsätta min jakt på min fulla potential. En grabb från Stockholmsförorten Flemingsberg, Visättra. En plats som kanske ses med lite sämre förutsättningar än många andra men jag vill visa att det går att ta sin egen väg och lyckas med sina mål och drömmar.


Selman Berisha och ”King Mo” i ringhörnan

Alacabek tränar på en av de mest framgångsrika MMA-gymmen i världen – American Top Team (ATT). Under nattens match kommer den rutinerad tränaren Selman Berisha och den nyligen pensionerade fightern Muhammed ”King Mo” Lawal befinna sig i svenskens ringhörna. Berisha har coachat många av de största namnen inom svensk MMA. Bland dessa så återfinns namn som Ilir LaitifiReza ”Maddog” Madadi och David Bielkheden. ”King Mo” har gått ett stort antal högprofilerad matcher i ’Strikeforce’, ’Bellator’ och ’Rizin FF’. I ’Strikeforce’ kunde Lawal titulera sig som mästare i lätt tungvikt och under karriären tog han också hem segern i ’Rizin Heavyweight Grand Prix Champion’.

’Dana Whites Contender Series’ går att se live, eller i efterhand, via UFC Fightpass.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Lets go baby || @danawhite #DWCS

Ett inlägg delat av Herdem Alacabek (@herdemalacabek205)


Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Paddy Pimblett och Leon Edwards får specialkläder inför UFC 304
🥊 UFC 304 i Manchester närmar sig
Jon Jones
Jon Jones reagerar på stora regelförändringen inom MMA
🥊 ’Vi måste radera det här ur historieböckerna’
saul canelo alvarez
Canelo Alvarez går match i Vegas samma datum som UFC Sphere
🥊 Två stora galor krockar med varandra
Muhammad Mokaev – ’UFC gillar inte min stil’
🥊 Går sin sista match på kontraktet med UFC
Francis Ngannou "The Predator"
Då återvänder Francis Ngannou till buren efter sonens död
🥊 Kan gå av stapeln i Saudiarabien
Belal Muhammad vs Leon Edwards
Belal Mujammad smutskastar Leon Edwards inför UFC 304
🥊 ”Han håller bara i bältet”

Här kan du söka!

Search