Okategoriserad

Raquel Pennington får chans till revansch på Holly Holm

Holly Holm Raquel Pennington UFC

Holly Holm ska åter besöka vad som måste vara en av hennes favoritstäder i världen, eller åtminstone i kampsportsvärlden. Och detta för en returmatch, dessutom. Det var i australiensiska Melbourne som Holm för snart fyra år sedan, under UFC 193, inte bara sparkade käken av Ronda Rousey utan dessutom tog mästarbältet av den forne dominanten.

Motståndare denna gång är Raquel Pennington, samma kvinna som Holm besegrade i sin UFC-debut vid UFC 184, via delat domslut. Matchningen ska vara muntligen bekräftad av båda fighters samt UFC men ännu inte underskriven. Detta enligt en källa till USA Today, efter att de första uppgifterna om den tilltänkta matchningen kommit från likaledes amerikanska ESPN. UFC väntas bekräfta matchen officiellt i veckan.

37-åriga Holm såg vi senast i oktagonen i mars då hon knockades av Amanda Nunes redan i första ronden. UFC-VD:n Dana White ifrågasatte efter matchen om den forna bantamviktsmästarinnan hade ”mer att ge” i MMA. Det menar ”prästdottern” själv att hon har.

Amerikanskan får alltså chansen att bevisa sig i ett returmöte med ”Rocky” Pennington, som senast kommer från en domslutsseger över Irene Aldana i juli. Dessförinnan förlorade coloradianskan två raka mot ytterligare regerande respektive tidigare bältesinnehavare: Amanda Nunes och Germaine de Randamie.

UFC 243 äger alltså rum på Marvel Stadium i Melbourne, Australien på kvällen den 5 oktober lokal tid (tidsskillnad +8 timmar). Huvudmatchen är en titelmatch i mellanvikt och nedan kan ni ta del av hela det rådande matchkortet:

Robert Whittaker (C) vs. Israel Adesanya (IC)
Holly Holm vs. Raquel Pennington
Nadia Kassem vs. Ji Yeon Kim
Luke Jumeau vs. Dhiego Lima
Yorgan De Castro vs. Justin Tafa
Sergey Spivak vs. Tai Tuivasa
Megan Anderson vs. Zarah Fairn Dos Santos

Föregående artikel

UFC – Allt du behöver veta om Ultimate Fighting Championship

Nästa artikel

Calvin Kattar ryktas möta Zabit på hemmaplan

Skriven av

Tim

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök