Holly Holms tränare: Vi är säkra på att vi kommer besegra Cris Cyborg

CRIS CYBORG VS HOLLY HOLM

Den nykrönta UFC-mästarinnan i fjädervikt, Cristiane ’Cyborg’ Justino, har segrat i så många matcher genom tidiga knockouts att det höjdes på en del ögonbryn när det i hennes senaste match dröjde ända till tredje ronden innan hon avslutade sin motståndare.

Även om hon till slut segrade mot Tonya Evinger så var det inte övertygande nog för en del.

Någon som anser att Justinos svagheter blev exponerade i denna match är Holly Holms tränare, Mike Winkeljohn. I en nylig medverkan i Submission Radio menade han att Justino kommer behöva prestera bättre än senast för att kunna besegra Holm (som Justino vill ha som sin nästa motståndare).

MMAmania rapporterar hans ord som följande:

You know, Cris, she showed that she could do some more rounds. I wasn’t sure about her conditioning after her weight cut, but there’s some holes in her game, there’s no doubt. I think Evinger showed a lot of that and she exposed her in many ways.

I think Holly can pick her apart. There’s no doubt about that. What people don’t understand is how strong Holly is too in the clinch, on her feet and moving and stuff. But yeah, Cris is really strong, but I think Holly wears her down and is able to stop her.

You look at Holly’s knockout percentage, I think her and Amanda Nunes are the biggest out there. She stops all of her fights, everybody else other than Cyborg. So Holly has the power to stop Cyborg just like Cyborg has the power, the difference is Holly’s got speed and her footwork.

Cris ‘Cyborg ‘Justino (18-1, 1 NC) har lyckats vinna 13 raka fighter genom knockout.  Holm (11-3) har som kontrast haft ett matchfacit på 1-3 sedan hon besegrade Ronda Rousey i slutet av 2015.

UFC försöker just nu hitta en utmanare till den nykrönta mästarinnan Justino. Holly Holms nästa motståndare har heller inte annonserats.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.
 • Nivetingenting

 • Ric _Ohet

  Till att börja med herr john – för att vinna en match mot Cyborg måste man tacka JA till förfrågan om en fight (eller som i detta fallet 3st avböjda fighter)

  Sen haltar väl statistiken lite då Holly har förlorat tre av sina fyra sista matcher och dessutom såg hon väldigt mänsklig ut mot en knappt top 15 fighter som Correia.

  • Tommy

   Holly är riktigt grym på att kontringsboxas och Cyborg går ju på som ett ånglok. Därför känner jag att hon faktiskt har en liten möjlighet att vinna. Dock väldigt liten och det lär krävas en KO.

   • Ric _Ohet

    Håller med, om det är någon som har en chans så är det väl just Holm. Jag gillar bara inte sättet Winkeljohn försöker få det till.

    Och jag tror lite tvärt om. Om Holm kan få till en matchbild som mot Ronda (cyborg har ju lite samma buffliga stil) och kan hålla sig på avstånd kan hon kanske vinna på poäng. Men skulle det bli en KO då är det inte Holm som står för den.

    • Styrbjörn

     Instämmer. Holm kan med låg sannolikhet vinna på poäng. Men hon kommer inte avsluta cyborg, ståendes eller på marken. Om cyborg inte tabbar sig och vinklar ut rätt in i en headkick.

     • Johan Wittenström

      Rätta mig om jag har fel nu, jag har kanske bara sett hälften av Cyborgs fighter. Men av det jag sett så har hennes haka aldrig blivit testad ordentligt.

      Brukar vara så mycket spel mot ett mål att hon knappt får några ordentliga träffar mot hakan, och dom gånger jag sett henne få det har det varit av någon spinkig extremt fysiskt underlägsen tjej utan någon ordentlig KO power.

      Holm är så pass bra striker att om inte Cyborg bullrushar Holm och får en väldigt snabb KO kommer Cyborg med stor sannolikhet få äta ett par ordentliga träffar av Holm. Kommer Cyborgs haka hålla av slag/sparkar ifrån en så pass duktig och fysiskt stark striker som Holm?

     • Anders Eriksson

      Cris åkte på några ordentliga snytingar i Lion fight (thaiboxning) mot Jorina Baars. Hon satte sig på rumpan några gånger men gav sig inte och förlorade på till sist på domslut.

      Det visar att hon tål en hel del, men om hon tål samma spark som Ronda och Pitbull åkte på får framtiden utvisa. Men det GÅR bevisligen att vinna mot Cris på poäng så länge matchen hålls stående.

      https://www.youtube.com/watch?v=E5QDryuUQKo

     • Styrbjörn

      Sant, men Holm är väl mer volym och teknik än kraft egentligen?

      Tror Cyborg vinner sålänge hon inte får hybris och håller sig samlad.

     • Ric _Ohet

      Om du säger några ordentliga träffar och menar hårda träffar så man tänker till, har inte Holm den förmågan. Det är som Björne säger, hon är mer teknisk lagd, och ja Holm har många Ko´s på sin resume men det är precis som alla andra fighters som har tävlat utanför UFC regi, de har alla många KOs.

      Holm var ett monster utanför UFC men har tagit rollen som en irriterande mygga i octagonen (och jag menar det på ett bra sett, jag gillar Holm) hon jagar en, finns inte där man vill kunna träffa och slå ihjäl, återkommer med ett par kliande bett och om man missbedömer situationen, tja då är myggjäveln där inne i örat med en hög spark och man ser bara mörker…. ^^

      Ska Holm vinna tror jag det blir på poäng, hon var ju trots allt bara ½ rond från att vinna mot Tate.

      Återigen, jag gillar inte vad Winkeljohn hade att säga eftersom han verkar inte ha nån verklighetsuppfattning…

   • Gäströstaren

    Jag tror också det, tror det är värt en femhundring på henne till löjligt högt odds

 • https://www.youtube.com/watch?v=ScjdwjXzL2w leosutthiprapa

  Bra försök Winkeljohn men nix!

 • Totte

  Cyborg är överskattad, hon har inte mött någon I klass med Holly på många år. Holly har dessutom väldigt underskattad fysik, säkert fått låna lite av Jones mirakelmedicin.

  • Calle Kronisk

   pffffft

   • Totte

    Berätta gärna för mig vilket motstånd cyborg mött som är på Holms nivå?

    • Ruthless

     Holly vinner knappt mot Bethe.. hur jävla bra är det då. Enligt mig är hennes bästa match hennes förlust mot Valentina. Det säger väl en del..

     • Totte

      Well, Bethe är bättre än de flesta som mött Cyborg. Vilket motstånd har Cyborg mött som är så fantastiskt då? Marlos Coenen skulle jag nog säga och hon är i klass med Holly om inte sämre.

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Jag hoppas verkligen det men jag tror verkligen inte på det.

 • Calle Kronisk

  Holm har minst ett öga igenmurat och bruten näsa innan första ronden är avklarad.

 • Pancho Villa

  Detta är en mycket intressant matchning!

  Den är intressant därför att den innehåller en rad frågetecken. Sådana innebär ju ovisshet, ofta kring centrala faktorer, och brukar betyda intressanta matchningar.

  Instinktivt så tror många sig veta hur den här matchen kommer att se ut. Man utgår från Cyborgs record och utifrån hur hennes matcher brukar se ut. Det är inte oväsentligt, men det säger inte heller hela sanningen. Långt ifrån.

  I alla sina fighter så är Cyborg den fysiskt större och starkare fightern. Hon brukar i någon mån kunna köra över sina motståndare. Detta trots att hon har vissa tekniska brister. Cyborg brukar vara den bättre strikern – inte alltid den mest tekniska – så har det åtminstone varit i flertalet av hennes matcher. Även en stabil stående fighter – men tyvärr alltför oerfaren mma-fighter – som Lina Länsberg blev överkörd av Cyborg. Men Cyborg lever mycket på sin överlägsna styrka och fysik. Hon kör över sina motståndare.

  Om det är någon som skulle kunna ställa till problem för Cyborg så är det en erfaren och effektiv kontringsfighter. Holly Holm har fin counter striking och fint fotarbete. Hon är rörlig och har en ganska bred arsenal av tekniker. Hon är dessutom lika stor som Cyborgs rent fysiskt och har ett skapligt nedtagningsförsvar. Hon kanske inte är riktigt lika stark som brasilianskan men hon är definitivt kraftfull och bör kunna stå upp i clinch och stående brottning. Åtminstone tillräckligt för att inte bli fastlåst vid buren och tvingas bli överöst med slagit såsom varit fallet med många av Cyborgs tidigare motståndare.

  Holm har dessutom bra kardio, vilket är något som torde vara värt mycket mot en explosiv fighter som Cyborg – som har en tendens att bli trött förhållandevis fort. Om Holm kan utnyttja sin rörlighet och sitt fotarbete så kommer det bli svårt för Cyborg att rusa framåt såsom hon har gjort tidigare. Holms fina kontringar innebär också ett hot för en alltför hårt framrusande fighter. Vad händer med Cyborg om hon tvingas fightas på distans – på kickboxningsdistans snarare än phonebooth – och inte kan utnyttja sin fysik? Vad händer med Cyborg om hon blir pricka upprepade gånger? Vad händer om hon inte lyckas låsa fast Holm i clinch eller ta ned henne?

  - Många intressanta frågor.

  Det finns alltså en hel del som talar för att Holm kan vara den fighter som tvingar Cyborg ut på djupt vatten – att hon är den som kan ge oss svar på en del av de frågor som vi har angående Cyborg. För problemet med en fighter som Cyborg är ju att hon sällan, eller aldrig, har blivit ordentligt testad. Hon har aldrig blivit ordentligt hotad – åtminstone inte på senare år. Så vi vet inte så mycket om hennes svagheter eller begränsningar. Därför är det lite svårt att värdera henne som fighter.

  I Holly Holm har vi en fighter som, åtminstone på pappret, besitter många av de egenskaper som behövs för att på allvar kunna hota Cyborg. Huruvida Holm faktiskt lyckas slå Cyborg kan vi såklart inte veta. Men bara det faktum att hon på allvar kan hota henne innebär att denna match är oerhört intressant.

  • Batman

   Jag håller med till fullo att Holly är en av de väldigt få (den enda?) av UFCs nuvarande fighters som kan hota Cyborg. Jag ser en realistisk väg för Holly att vinna fighten! Med det sagt så håller jag ändå Cyborg som svag favorit MEN Holly har definitivt en realistisk chans!
   Detta är en intressant fight som jag gärna vill se!

   • Pancho Villa

    Instämmer!
    Om man tittar på bettingbolagens odds i Cyborgs senaste fight så gav Tonya Evinger över 7 gånger pengarna. Tror Cyborg gav ca 1,15. Det är säger ju något om hur pass spännande match man kan förvänta sig.

    Vid ett möte mellan Cyborg och Holm så skulle spelbolagen sannolikt ha Cyborg som favorit men jag gissar att oddsen skulle vara betydligt jämnare.

Fler Nyheter: