25 juli, 2024
Nyheter

OS-guldmedaljör ska satsa på MMA

Av

kimura

09/09/2012

Det blir bara fler och fler som hoppar på MMA från Judon. Senaste tillskottet är Kayla Harrison som är den första amerikanskan någonsin som vunnit OS-guld i Judo. Nu har hon skrivit på för en manager inom MMA och ska förr eller senare satsa.

Hennes namn är Kayla Harrison och trots att hon ämnar satsa på OS 2016 tänker hon sig en karriär inom MMA. Man kan ju gissa lite smått att hon sneglat på lite på Ronda Rousey!

Kayla slog brittiskan Gemma Gibbons för guld i London-OS nu i somras. Det rörde sig om -78 kg och Kayla var minst sagt imponerande. Efter sin vinst har hon blivit uppmärksammad i media i USA och blivit lite av en kändis.

Hon har nu signat på för Dominance MMA och det är samma team som bland annat Hamid ”Akira” Corassani tillhör och som drivs av den tidigare olympiska judokan Ali Abdel-Aziz. Att Kaylas coach och vän Jimmy Pedro redan tillhör teamet påverkade nog med största sannolikhet valet. På tal om Pedro så är han en fantastisk coach inom Judo som tränat upp bland annat Rick Hawn (som nu fightas i Bellator) och själv har han ett OS-brons på hyllan hemma i huset.

Enligt Aziz så kommer Kayla satsa på OS 2016, men även träna MMA. Kayla är lika kaxig som Ronda och passar direkt på att påpeka att MMA-världen kanske inte är redo för henne och att hon är större (annan viktklass) än Ronda. I en intervju säger hon såhär angående när och om hon går över till MMA:

Not sure as of right now. I never say never but I don’t know if the MMA world is ready for me! I’m a bit bigger than Ronda, and I’m not quite as flashy. I’m also not an entertainer. I do the sport because I love it, not for money or fame. So to make the transition into MMA would be a big one for me.

Kayla är ung och när hon tävlat på OS 2016 kommer hon blott vara 26 år gammal och redo för att helt och hållet satsa på MMA. Kayla är inte den enda framgångsrika Judokan som nyligen signar på för ett MMA Management. Nyligen skrev OS-bronsmedaljören (2012) Marti Malloy på för Ingrained Media som är ett team med bland annat Chris Camozzi och Shane Carwin.

Registrera dig hos Unibet via Kimura.se och få 120% bonus


Populära Ämnen

Senaste nyheterna

leon edwards och belal muhammad
Allt inför UFC 304 med Leon Edwards och Paddy Pimblett
🥊 Matchkort, tider och odds
Manny Pacquiao
Manny Pacquiao är tillbaka – möter forne världsmästaren
🥊 45-åringen klar för ny match
MTFL 9.0 huvudmatch
MTFL offentliggör huvudmatch för kommande event – Jonatan Larsson går match på hemmaplan
🥊 ”Har varit på varandras radar länge”
Alex Pereira - Photo Per Haljestam 01
Alex Pereira delar kryptiskt inlägg – i samtal med Dana White
🥊 ”Att ringa eller att inte ringa?”
Leon Edwards och Belal Muhammad
VIDEO: Se omtalade mötet mellan Leon Edwards och Belal Muhammad
🥊 Se rivalernas interaktion!
Tom Aspinall sågar UFC:s P4P-lista
🥊

Här kan du söka!

Search