Okategoriserad

Hur långt kan svensken gå? Ali Yazbeck vinner igen!

Ali Yazbeck

Under söndagseftermiddagen gick Sveriges Ali Yazbeck sin första internationella proffsmatch under UAE Warriors 47.

Ali Yazbeck avslutar Mohamed Mamdooh under UAE Warriors 47

Det har gått strax över ett år sedan Yazbeck genomförde sin professionella debut och han har redan plockat hem fyra vinster på den regionala scenen i Sverige. Han har tävlat i båda Battle of Botnia, Fight Club Rush och Superior Challenge. Två av vinsterna har kommit via submission och en via slag. Han har ytterligare en seger som har kommit via domslut.

Under söndagen klev han in på Mubadala Arena i Förenade Arabemiraten för sin första fajt utomlands. Egyptens Mohamed Mamdooh (5-4-0) stod för motståndet.

Efter en jämn första rond tog Yazbeck över matchbilden mer och mer. I den tredje ronden satte han en rear-naked choke som tvingade motståndaren Mamdooh att klappa ut. Galan sändes på UFC Fight  Pass.

Kimura intervjuade Yazbeck tidigare under månaden och han delade då, bland annat, med sig av sina tankar om framtiden som MMA-fajter. Den ekonomiska faktorn är viktig för bantamviktarens långsiktiga målbild.

Långsiktiga målet är att bli den bästa kampsportaren jag kan bli, resa världen runt och bli ekonomiskt oberoende av pengarna jag tjänar på MMA så jag kan göra saker jag tycker är kul så ofta som möjligt.

Läsaren kan ta del av Kimuras fullständiga intervju med svensken här.

Yazbeck står nu med ett totalt matchfacit som lyder 5-0-0. Det är oklart vad som väntar härnäst för den svenska talangen och om nästa match kommer äga rum på svensk eller internationell mark.

Föregående artikel

Khamzat Chimaev utmanar Dricus du Plessis till UFC 300

Nästa artikel

Sean Strickland uttalar sig efter tunga förlusten under UFC 297

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök