20 June, 2024
Nyheter

Ilaz Zabelaj efter den inställda matchen – ”För fikapengar bör ingen av oss riskera våran hälsa”

Av

Alexander Clausson

02/04/2023
Ilaz Zabeli väger in på FCR 9

Under lördagskvällen ägde Zone Pro League 5 rum på Trädgår’n i Göteborg. Tre MMA matcher ägde rum, men den inplanerade drabbningen mellan Ilaz Zabelaj och Nermin Mehmedagic blev inte av.

Ilaz Zabelaj – ”Inte kompromissa med mina hjärnceller”

Zabelaj tackade nej till fighten efter att motståndaren Mehmedagic vägde in för tungt. Via ett inlägg på Instagram delade Zabelaj med sig av sin version varför matchen inte ägde rum.

OBS! inget aprilskämt. Det blir tyvärr ingen match för mig ikväll. Motståndaren missade vikten igår och tyvärr blir man behandlad så respektlöst efter av eventet. Det är absolut en principsak för mig som försöker följa kontraktet och bete mig professionellt att inte gå med på att kompromissa mina hjärnceller med folk som inte bryr sig ett skit om dom som tävlar. Motståndaren som missade vikten hade också svimmat två gånger under sin viktcutt och fortfarande blivit godkänd 20 minuter efter av doktorn att tävla. För fikapengar bör ingen av oss riskera våran hälsa utan tävla för en seriös organisation. Fler fighters borde ha bättre koll på vilka dom har runt sig innan det går riktigt illa. Vill tacka alla mina träningskamrater och tränare på klubben som hjälpt mig inför detta.

I samband med den ovannämnda galan tog Robin Enontekiö (3-0-0) och John Oldenqvist (1-1-0)  hem varsin imponerande vinst.

”Andra är villiga att bli utnyttjade av folk som inte borde sköta event”

Zabelaj utvecklade sitt ställningstagande ytterligare när en användare ifrågasatte varför han inte tog matchen ändå. Trots att motståndaren vägde in för tungt.

Nummer 1. Han va inte redo att fightas om han inte va redo att klara vikten. Nummer 2. Bara för du kanske och andra är villiga att bli utnyttjade av folk som inte borde sköta event så behöver jag inte göra det. Nummer 3. Jag behöver inte bevisa något för någon. Jag vet vad jag går för. Och behöver inte din respekt.

Till samma inlägg delade Örebro Fight Gyms Patrik Hjulström med sig av sin syn på situationen.

Ilaz motstånd var inte redo att fightas. I så fall klarar man vikten. Väldigt enkelt. Hade min fighter svimmat hade jag inte låtit honom fightas. Allt annat är oprofessionellt. Nej, det är inte jag som går matchen. Dock bryr jag mig tillräckligt om de som gör det för att säga vad jag tycker när det behövs. …

Zabelaj har ställts mot tufft motstånd i sin professionella karriär och hans facit lyder 0-3-0.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök