15 June, 2024
Nyheter

Ilaz Zabelaj skänker inkomsten från sin kommande match till katastrofdrabbade

Av

Alexander Clausson

08/02/2023
Ilaz Zabeli väger in på FCR 9

Den Örebrobaserade proffsfightern Ilaz Zabelaj går sin nästa match i början av april. Summan han tjänar på drabbningen kommer gå till katastrofdrabbade i Syrien och Turkiet.

Ilaz Zabelaj skänker hela summan och erbjuder ytterligare hjälp

Den 6 februari inträffade en jordbävning i södra Turkiet på gränsen till Syrien. Det är den allvarligaste jordbävningen i landet sedan 1939 och tidigare under onsdagen hade 9500 dödsoffer bekräftats. Mer än 30 000 människor ska vara skadade enligt AP.

Via ett inlägg på Zabelajs Instagram konto berättade fightern att är inbokad för en match och kommer skänka hela inkomsten på 4000 SEK till katastrofdrabbade.

Jag tävlar igen den 1a April. För den matchen får jag 4000 kronor och jag vill tillsammans med den lilla summan börja samla in lite pengar man kan skicka ner till behövande i Turkiet/Syrien området. Har många vänner från den delen av världen och jag skulle behöva hjälp med hur jag ordnar någon insamling. Fram tills dess håller jag gärna pass eller hjälper med privat träning för en summa som kan bli en del utav det jag skickar ner. Så om någon har bättre koll än mig på hur jag gör detta smidigast eller vill joina. Skriv till mig här eller privat.

Zabelaj  har åkt på tre raka förluster sedan den professionella debuten. Som amatörfighter lyckades han avsluta den topprankade Alexander Lööf (4-0-0) via en japanese necktie.

Den kommande matchen är ännu inte offentliggjord, men Zone Pro League kommer anordna ett event på Trädgår’n i Göteborg samma datum.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av @ilazzabeli

Relaterade Artiklar

Här kan du söka!

Sök