UFC

Ilia Topuria hyllas av Real Madrid

Ilia Topuria ny mästare

UFC: nykrönta fjäderviktsmästare Ilia Topuria kommer att hyllas vid en kommande Real Madrid-match den här helgen.

Är Ilia Topuria UFC:s nya stjärna?

Tidigare denna månad blev Ilia Topuria den nya kungen i UFC:s division för manliga fjäderviktare. Han tog hem bältet genom att knocka den dåvarande mästaren Alexander Volkanovski. Någonting som ingen i UFC hade lyckats med på fjäderviktsnivå. Den nyblivna mästaren är obesegrad hans stjärnkraft växer snabbt. Inför matchen stöttades han offentligt av namn som Rafael Nadal och Andres Iniesta.

Sedan han återvänt hem till Spanien har Topuria överösts med kärlek och beröm av en rad personligheter. Han har blivit ett känt namn, och detsamma gäller för hans hemland Georgien.

Nu tas sakerna till nästa nivå, enligt uppgifter från @iHeartGeorgius1 på X (tidigare Twitter).

Ilia Topuria to introduce his UFC belt in front of the Santiago Bernabeu on February 25th Real Madrid match against Sevilla.

It’s so huge that I don’t even know how to explain this crossover to the person who doesn’t follow Football.

This is history.

På söndag kommer Topuria att visa upp sitt nyvunna bälte på Santiago Bernabeu, inför en fullsatt publik. Real Madrid kommer att möta Sevilla i La Liga, med målet att utöka sin ledning i tabellen.

27-åriga Topuria har nu tagit hem sju raka vinster i UFC. Han står med ett totalt matchfacit som lyder 15-0-0. Det är oklart när spanjoren kommer återvända till buren härnäst och vem som kommer stå för motståndet.

UFC har aldrig anordnat en gala i Spanien. Kan det möjligtvis vara på gång i och med Topurias framgångar i organisationen?

Föregående artikel

VIDEO: Kolla in presskonferensen inför Fight Club Rush 19

Nästa artikel

Paulo Costa tror att han kan överträffa Khamzat Chimaev

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök