Ilir Latifi bantade bort 12 kg på tre dagar

Svenske lätta tungviktaren Ilir Latifi fick klartecken för att möta Gegard Mousasi sent under onsdagen. Kort efter började hans team kampen mot att få ner Latifis vikt ner till gränsen, 93 kg. Enligt uppgifter till Kimura.se vägde Ilir 105 kg under onsdagen, och tidigare idag vägde han in på 93,4 kg. På tre dagar bantade han bort ungefär 12 kg.

Latifi möter Mousasi, båda UFC-debutanter, imorgon i huvudeventet i Globen.

Registrera dig hos Unibet via Kimura.se och få 120% bonus

Gilla oss på facebook för snabba nyheter

Det här inlägget postades i Nyheter, UFC Stockholm 2013 och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.
 • Sweeler

  Strongt gjort.

  Omöjligt att det inte påverkat energinivån men bara att hoppas att han hinner bygga upp lite ny energi och att publikens stöd ger han det där lilla extra för att bjuda på en grym show imorgon!

  • Nemaj

   Ilir har ätit albansk paj med lök hela veckan. Ingen fara med energin!

 • Wictor

  Satt och applåderade här hemma när Illir vägde in, riktigt starkt jobbat!

 • Pierre

  När jag såg honom kliva upp på scen så tänkte jag herregud, han är ju över 100kg. Tappade nästan hakan när han lyckades klara vikten. Starkt!

 • Marsman

  Faaan, hoppas han återhämtar sig :(

  • Sweeler

   Verkligen, kan bli en väldigt jobbig resa annars.

   Såg ju att han började hälla i sig vätska direkt på scen efter att han vägde in.

 • Janne

  Hoppas att han inte tappat all kraft utan återhämtar sig till imorgon. För övrigt såg han grym ut. Jag är mest orolig för att han gasar snabbt, då kommer förmodligen en submission som på beställning. Kom igen Rocky!!!

 • Calle K

  Ja grymt att han klarade invägningen. Hoppas på en explosiv första rond nu.

 • Leo

  En otrolig prestation i sig självt bara det! Herrejävlar.

 • http://www.arsenal.com David

  Hur lyckas man banta bort 12 kg på 3 dagar?? Snacka om att bara köra kondition och bränna kalorier samt att knappt äta något .. kan inte vara hälsosamt att tappa så mkt på så kort tid.. men va fan.. vad gör man inte för sin dröm match?! Go Latifi!!

 • http://www.facebook.com/MMAacademy.se MMA Academy

  Minns att vi hade Martin Lidberg som föreläsare på ett läger för några år sen, och han berättade om åren som brottar-proffs nere i Tyskland. Har för mig att de regelbundet bantade ner sig typ tio kilo till varje match, så… Och det var många matcher varje säsong. Så, brottare som Ilir är kan han nog sin viktminskningsgrej rätt bra. Lycka till imorrn nu!!! Globen står bakom hela matchen.

 • Pauce

  Nja, absolut genomförbart men jag tror att de började banta honom redan när han gick ut och bad om matchen, bara ifall att. Så han hade nog klippt en del vikt dagarna innan han fick matchen. För har svårt att tro att han klippt 13 kilo + kanske 5 kilo på en vecka.

 • Bosse Bildoktor

  Starkt gjort av Ilir.
  Kan även tillägga att Tor enligt Twitter klippte 18 pounds (drygt 8kg) på 15 timmar.

 • Jocke

  Denna bantningshysteri. Okej för att Ilir måste banta mycket riktigt snabbt men att tor ska ta 8kg på 15h känns ju bara larvigt.

  • Bosse Bildoktor

   Jag håller med!
   Hela grejen med weightcuts är ju att ha ett viktövertag när matchen börjar men eftersom alla klipper vikt så jämnar det ju ändå ut sig när det är dags för match. Då kan man ju lite gärna skita i det och köra invägningar på naturlig vikt på matchdagen.
   Jag tror vi skulle få bättre matcher och hälsosammare fighters på det sättet. Folk skulle skala av fett istället för vätska.

   • Viktor J

    Kan inte annat än hålla med om ideen, att fightas på naturlig vikt borde öka energin, bättre hälsa. Men jag tror inte det blir säkrare att införa den regeln i praktiken på grund av människans natur av två anledningar.

    Vissa kanske skulle väga in på sin naturliga vikt samma dag som fight men jag kan lova att vissa kommer försöka cutta för att få ett överetag och det kan bli jävligt farligt för dom av en rad anledningat att fightas utorkad

    Den andra orsaken är det blir svårare att hålla viktklasser om alla ska väga nära sin naturliga vikt. Det kommer alltså endå bli en massa bantande hit och dit eftersom alla kommer vilja ”ställa in sig” på en viktklass ner om inte två.

    Jag tror faktiskt det är säkrare som det är nu, med vätskedropp på natten och optimalt drickande kan man återhämta sig bra till match och inte gå in med låg hjärnvätska så att hjärnan studsar runt som en gummiboll inne skallen vilket händer om man har vätskebrist.

Fler Nyheter: