980x240-ohmbet

Ilir Latifi vill möta Ovince St Preux på UFC 219

Ilir vs OSP

Den svenske UFC-stjärnan Ilir Latifi vill gå en till match innan årets slut och det mot Ovince St Preux.

Latifi som gick sin senaste match i början av september på UFC 215, utmanade OSP under onsdagen via sitt Twitter-konto, där han även skrev vart och när de ska mötas.

Latifi har vunnit fyra av sina fem senaste matcher, varav två har varit via knockoutvinster. Allstars-fightern besegrade den hajpade Tyson Pedro i sin senaste match.

OSP besegrade Yushin Okami via submission i första ronden i sin senaste match.
Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.
 • Metallica

  Nice med utmaningar:)
  Efter denna vinst går The Thing upp i topp 5!

 • Dreeg

  Vad händer ifall Ilir vinner denna och 1 match till mot t.ex. Glover eller Jimi, och sedan så matchar UFC honom mot Alexander om titeln? Eller ifall Alexander vinner och Ilir blir näste man på tur? Kommer de att möta varandra då? Eller säger de nej,att de e vänner?

  • Robin

   Alex har sagt nej till att möta Jimi igen i alla fall, eftersom dom är vänner nu. Så läget måste vara detsamma vad gäller Ilir.

   • Simon

    Frågan är om dem kan motstå chans på titeln om den andre står i vägen.
    Det snackas alltid om att inte kunna möta en kompis men dem vill ju alla bli champ också och är professionella idrottsmän. Har svårt att se Alex gå ner eller upp i viktklass och i Bellator har han kompisen Phil Davis.

   • Dreeg

    Så tips 1 ifall man vill bli världsmästare i UFC är att inte skaffa sig några vänner?

  • Styrbjörn

   Bådr Alex och ilir har fått den frågan tusentals gånger av media. Samma svar varje gång. De tänker inte möta varandra.

 • Julio cecar

  Denna divisionen är så jävla tunn så skulle Ilir möta osp och vinna på ett imponerande sätt så hade han helt plötsligt varit kanske 1, max 2 matcher ifrån en titelfight.

  Fan vad sjukt om Ilir helt plötsligt gick och blev champ i UFC före Alex.

 • Val Venis

  Om vi leker med idéen att Ilir går och vinner titeln, vad gör Gus då? Ska han då bara acceptera att hans vän är champ och ta fighter som inte tar honom närmare en titelfight?
  Nu tror jag tyvärr inte att Ilir har det lilla extra för att bli champ i den viktklassen men har ju sett större skrällar innan så…..

  • Simon

   Det verkar ju helt menlöst att tävla på den nivån om man inte kan gå för titeln och divisionen lär ju stå still ytterligare om fighters i topp fem inte kan mötas.
   Om nu Alex, jimi och illir alla skulle vara i topp 5 och en även skulle vara champ.

  • Barfly_nr1

   Vet inte hur reaktionen blir om ditt senario blir verklighet. Men som JorgeMasvidal
   sa angående att möta Robbie Lawler, att det inte är något han önskar men om det stor en titel på spel så blir det fight. Han menar på att dom har ändå ett jobb att sköta.

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Varför inte. Let’s go champ. Kom igen nu Illir du tar det här enkelt!

 • LL

  Är det bara jag som ser det helt absurda i att Illir kan bli champ? Eller Alex för den delen. Cormier utvecklar sitt game varje år medans svenskarna har stått still i typ 2år. Dags att steppa upp om ni vill slå DC (eller JJ om han kommer tillbaka) för den vägen är jävligt lång just nu!

  • Freedomforall

   På vilket sätt skulle det vara absurt om Alex skulle bli mästare? Han har ju varit topp 5 i divisionen i flera år nu.

   • LL

    Absurt för att han förlorat 3ggr mot DC/JJ? Han har dessutom aldrig varit nära att köra över vare sig DC eller JJ, vilket han behöver göra om han ens ska lyckats få oavgjort. Att nån ens tror att han fightas på samma nivå är absurt. Han har gjort bra ifrån sig, ja. Har han varit i närheten av att få ett bälte? Nej…. if you dont get the outcome you want, then change the approach… Hans tränare har inte förstått det än…

    • Simon

     Mig veterligen har han två förluster mot JJ/DC ?

     • LL

      Sry, 2ggr… Man vinner inte mot DC/JJ på poäng. Det ska va en ren överkörning i fem ronder isåfall och det levererar han inte för han har inte den stilen. Det är ganska enkelt.
      Han han varit millisekunder från att vinna i flera fajter. Fick han ett bälte för det eller räckte de upp DC’s hand efteråt? man kan ju tycka att hans titelmatcher varit grymma och att han varit bra, men tror man att han varit nära på titeln så kanske man ska byta sport och kolla på Golf istället.

    • Styrbjörn

     ”Aldrig varit nära på att köra över” Han var millisekunder från att skicka DC medvetande på en rundtur kring solsystemet.

    • Freedomforall

     Vad menar du med att han har förlorat mot DC och JJ tre gånger? Vet du inte att han bara har mött dom en gång vardera?

     Man måste ju inte köra över någon bara för att vinna, varken Cormier eller Jones har ju kört över Gustafsson heller.

     Bägge matcherna var ju väldigt jämna och ett returmöte mot någon av dessa hade kunnat sluta hur som helst.

     Vet inte om du ens har sett Alex titelmatcher eftersom du skriver att han aldrig har varit i närheten av att vinna titeln?
     Att förlora på ett oenigt domslut mot DC och gå en väldigt jämn match mot JJ är väl att komma så nära det bara går.

 • Pancho Villa

  Om Ilir skulle vinna mot OSP så är en titelmatch inte alltför långt bort. Men det blir knepigt när Ilir, Alex och Jimi är vänner och inte vill mötas.

  Ilir är ju väldigt kort (ca 177cm) för att vara lätt tungviktare. Han är dock byggd som en tank. Sannolikheten att han skulle kunna gå ner till mellanvikt får ses som mycket liten.

  Jag leker dock lite med tanken på att Alex skulle kunna gå upp i tungvikt. Detta är bara ett mycket ytligt tankeexperiment så ta det för vad det är.
  Alex är 6,5″ – ca 196cm. Alex är naturligt stark (råstyrka) och sägs ha extremt starka höfter – hence hans utmärkta nedtagningsförsvar. Han har fina nedtagningar och ett solitt mark game. Han är väldigt tekniskt duktig i sin boxning och dessutom relativt duktig på att utnyttja sin räckvidd. Han har troligen inte samma slagkraft som flertalet tungviktare men han torde däremot ha ett övertag avseende såväl fotarbete som snabbhet mot samtliga i toppen på tungvikt. Lägg därtill att Alex har riktigt bra kardio.

  Många i toppen av tungvikten är ca 6,4″-6,5″. De flesta väger mellan 240-260 lbs.
  De är alltså betydligt mer kraftigt byggda än Alex. Jag vet såklart inte vad Alex väger till vardags – när han inte hårdbantar inför match – men jag har läst någonstans att han ligger på ca 105kg, vilket är ungefär 230 lbs.

  Jag är verkligen inte någon expert på dessa saker men det förefaller inte vara helt omöjligt för Alex att gå upp till tungvikt. Personligen tror jag att han skulle klara sig bra mot flertalet fighters på topp 10 i HW.

  - Om han är intresserad av det är en helt annan femma!

  • Styrbjörn

   Jag håller med dig om mycket i texten. Fördelarna som t.ex snabbheten stämmer in. Problemet jag ser är att Alex har visat dåliga vanor när han blir pressad.
   Att poppa boloslagen, ducka under kroken och springa iväg kanske funkar mot någon boxningsorienterad som Glover. Men skulle han vända ryggen mot Alistair, Stipe eller Werdum så ryker han.

   Visserligen tror jag inte han hade fightats likadant mot dem som mot Glover. Men jag tror det är en betydande faktor då han har visat liknande tendenser i andra matcher bara inte lika frekvent som mot Glover. Egentligen gäller det även i LHW så det är inte specifikt en svaghet bara för HW.

   Men så har vi ju snabbheten. Kan han bara undvika smällarna från de tunga killarna så kan han nog klämma ut ett domslut eller två. Men rent statistiskt så kommer han utefter en 5-rondare behöva ta några tunga smällar. Och även om hans haka är grym så är det inget jag vill se honom göra.

   Sen har Alex lite bättre räckvidd än sina kompanjoner i LHW. Det kommer vara mer jämnt i HW. Givetvis behöver inte ett par cm hit och dit göra stor skillnad men jag tycker ändå det är värt att nämna när man snackar om någon som använder sin räckvidd så bra som Alex gör. Dessutom tror jag Alex nedtagningsförsvar hade fungerat sämre i HW.

   Visst har han en chans i HW men jag tror den är bättre i LHW.

   • Pancho Villa

    Intressanta synpunkter!

    Visst har Alex visat en del dåliga vanor. I synnerhet när han blir pressad. Men det är han inte ensam om och många av tungviktarna har rätt många dåliga vanor som Alex skulle kunna utnyttja.

    Att vända ryggen till motståndaren är såklart riskabelt men tex Overeem har använt ungefär samma strategi som Alex i några av hans senaste matcher. Han duckar och springer undan – söker mitten av octagonen – för att skapa utrymme.

    Jag tror precis som du att det kommer vara mer jämnt i HW.
    Alex kommer inte att ha något räckviddsövertag att tala om. Han har dock fortfarande snabbhet, fotarbete och fin teknik på sin sida.
    Mot toppen i HW skulle det såklart bli tuffa matcher men jag tror ändå att Alex skulle kunna besegra många av dem.

    Hur menar du att Alex nedtagningsförsvar hade fungerat sämre i HW?

    Fridens

    • Styrbjörn

     Overeem fick dock smaka däng när han gjorde så mot Stipe, men visst funkar det säkert mot vissa. Jag tror Alex nedtagningsförsvar hade fått en chock när han kände på styrkan av de här tunga killarna.

     Det jag skulle vilja se Alex göra istället när han blir pressad (jag är inte en expert för 5 öre det här är rent spekulativt som MMA-intresserad):
     1. Implementera mer sparkar i sitt game i överlag. Mer sparkar och mer knän! När han blir pressad kan han använda sparken för att hålla dem på avstånd. Exempelvis oblique kicks.
     2. Om han står pressad mot buren så försöka clincha upp med motståndaren och använda sin ram och styrka för att antingen rotera och slå sig fri/stanna kvar i clinch med armbågar. Eller använda sina grymma trippar från clinchen.
     3. Vinkla ut mer när han känner att han närmar sig buren med ryggen, vinkla ut och se till att skydda sig ordentligt från en headkick/bodykick och/eller krokar. Kanske slänga någon bolopunch innan utvinklingen.
     4. Bara rent allmänt finna sig i att han kommer bli pressad mot buren ibland. På något sätt bli bekväm i att det är en obekväm sits som han egentligen inte trivs i och inte är gjord för. Bara det att vara lite mer avslappnad kanske kan öppna upp lite öppningar. Alex har samma precision som Conor men grymmare timing och snabbhet. Om han kan slappna av och vara lite mer flexibel när han står med ryggen mot buren tror jag han kan hitta öppningar à la Bonnar vs Silva.

     Som sagt det här är de tankarna jag får men om det är korrekt ur något professionellt perspektiv de vettefan.

     ps: Även snurrarmbågar tror jag han skulle dra nytta utav. Med sin reach och med en vältimead ”fint” som han gjorde mot Glover där han klappade honom på låret för att få honom att tro på takedown!

     • Pancho Villa

      Beträffande de fyra punkter du räknar upp så tycker jag det låter högst intressant. Alex har flera verktyg som, om de används rätt, gör honom till en giftig clinch fighter.

      Beträffande takedowns så har du givetvis rätt i att tungviktarnas styrka innebär en utmaning. Men på topp 10 är det egentligen bara Stipe Miocic och Cain Velasquez som har riktigt bra takedowns.

      Övriga HW har ganska risig teknik och de vet att de inte kan slösa för mycket av sin begränsade uthållighet på takedowns. Alex har dessutom klarat sig hyfsat mot DC, som väl får sägas vara en av de mest effektiva mma-brottarna i hela UFC. DC har ju tagit ned (nästan) samtliga sina motståndare i både HW och LHW.

      Det borde vara ett mått på Alex kapacitet. Men det kan ju vara en annan femma om tex 265 lbs Derrick Lewis lägger armarna runt Alex. Hur det skulle gå låter jag vara osagt.

      Fridens

 • Freedomforall

  Hoppas att matchen blir av. Tror Ilir har en bra chans mot Ovince.

Fler Nyheter: