Ilir Latifi vs Derrick Lewis officiellt bekräftad

Anton

Ilir Latifi är officiellt klar för sin debut i UFCs tungviktsdivision! Motståndet är den fruktade knockout-artisten Derrick ”The Black Beast” Lewis.

Mötet hade först rapporterats av ESPN men under dagen så bekräftade UFC matchningen via deras sociala medier. Datumet för mötet i oktagonen de två emellan är satt till den åttonde februari i Houston, Texas.

The Black Beast

Derrick Lewis(22-7, 1 NC) har senaste tiden gjort sig ett namn i UFCs tungviktsdivision som en atletisk knockout-maskin. Han har tidigare utmanat om titeln i en förlust mot dåvarande mästaren Daniel Cormier (22-2 1 NC). Utöver Cormier har Lewis gått matcher mot den absoluta eliten i organisationens tungviktsklass. Han har mött och besegrat Francis Ngannou (13-4) samt stått på andra sidan buren emot sanna veteraner såsom Mark Hunt och Roy Nelson. Med en rank 5 i divisionen jagar The Black Beast sin nästa titelutmaning, och i hans väg står nu främst svensken Latifi.

Lyftkranen från Rosengård

Ilir Latifi (14-7, 1 NC) gör med matchen mot Lewis sin debut i tungvikten i UFC, men svensken har tidigare gått matcher i denna viktklass bl.a hans första proffsmatch mot Blagoy Ivanov. Den brottningsorienterade Latifi har tidigare varit en topprankad fighter i UFCs lätta tungvikt, där han en gång var rankad femma i viktklassen. Han gjorde klubbkamraten Alexander ”The Mauler” Gustafsson (18-6) sällskap som den andra svensken att nå sådana höjder i divisionen. Ilir har mött motstånd såsom Ovince St. Preux (24-13), Corey Anderson (13-4) och forne titelutmanaren Volkan Oezdemir (16-4) i divisionen, och registrerade förluster emot de två sistnämnda. Nu har svensken bestämt sig för att flytta upp ett steg i viktklass och tar sig an giganterna i tungviktsdivisionen. Derrick Lewis må bli ett tufft eldprov för Latifi i hans nya division, men lyckas svensken med en spektakulär och något oförväntad seger kan man säkerligen skåda honom flyga upp i rankningen.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

February 8th In Houston at the Toyota Center. GOOGLE FOR TICKETS 🤘🏿🤘🏿🤘🏿🤘🏿🤘🏿

Ett inlägg delat av Derrick Lewis (@thebeastufc)

+15
Dana Sad
Dana Happy
Aljamain Sterling TJ Dillashaw
Aljamain Sterling inför matchen mot T.J. Dillashaw: “We’re going to skin the snake”
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz Dana White
Dana White: En match mot Khamzat Chimaev hade inte varit bra för Nate Diaz
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz
Khamzat Chimaev hintar om mellanviktssatsning – hånas av Nate Diaz
kimura
Hett
Mads Burnell
Bellator 285 – fullständiga resultat från kvällens gala i Dublin
kimura
Hett
Yoel Romero
Bellator 285: Yoel Romero besegrade Melvin Manhoef i Dublin – avslut i tredje ronden
kimura
Hett