17 June, 2024
Nyheter

IMMAF: Bezhan Mahmudi och Bianca Antman nominerade till prestigefyllt pris

Av

Alexander Clausson

27/11/2020

Svenskorna Bezhan Mahmudi och Bianca Antman har båda nominerats till det prestigefyllt priset ’Best Female Athlete’, i samband med IMMAF (International Mixed Martial Arts Federation) Awards 2020.

Två av totalt sex nominerade

Det blev dubbla guldmedaljer för Sverige i samband med förra årets MMA-VM i Bahrain.  Antman tog hem segern i flugviktsklassen och Mahmudi blev mästarinna i atomviktsklassen. Utöver guldmedaljerna kammade även Frida Vastamäki, Sandra Menses och Daniyal Shamkhalov hem varsin bronsmedalj.

Nu har Mahmudi och Antman nominerats till priset för årets kvinnliga idrottare i organisationen. Bland de övriga nominerade återfinns Anastasiya Svetkivska (Ukraina), Guangmei Han (Kina), Michelle Montague (Nya Zeeland) och Sabrina Laurentina De Sousa (Bahrain).

Vinnaren kommer röstas fram av förbunden som är medlemmar i IMMAF.

Vidare till proffsscenen för bägge kombattanter

Kimura kontaktade Mahmudi, som berättade om nomineringen till priset.

Det värmer att bli nominerad till ett sånt här pris. Man uppoffrar mycket i livet och lägger ner mycket tid på den här sporten, så när det väl ger utdelning så betyder det en hel del. Och när min kära lagkamrat också är nominerad så känns det dubbelt så bra. Vi gick a-klass resan tillsammans.

Vidare berättade svenskan att livet som fighter inom A-klass är över och att proffsdebuten väntar härnäst. På grund av den pågående situationen med COVID-19 har det dock varit svårt att hitta en match.

Härnäst väntar proffs. Vi letar match och hoppas att någon nappar snart. Den här pandemin har försvårat möjligheterna till matcherna väldigt mycket. Tills dess så tränar jag på och fokuserar på att bli bättre på alla plan.

Antman klev över till proffsscenen tidigare i somras och debuterade i samband med ’Brave CF 37’. Finlands Veera Nykänen stod för motståndet och svenskan tog hem segern via en huvudspark i  matchens tredje rond.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av IMMAF (@immafed)

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök