19 June, 2024
Nyheter

Arlind Berisha efter debuten på FCR 17 – ”Boxning är farligare”

Av

Simon Gull

18/09/2023
Arlind Berisha

Det var under Fight Club Rush 17 i Uppsala, organisationens första gala i universitetsstaden, som norrmannen Arlind Berisha gick upp mot Mustafa Atrakchi från Umeå i sin proffsdebut.

Arlind Berisha – ”It’s fucked up”

Berisha äntrade buren som kvällens största favorit rent oddsmässigt, vilket inte är konstigt då 22-åringen ofta beskrivs som en supertalang och ett framtidslöfte värt att hålla ögonen på. Och det gällde att inte blinka när Berisha avslutade sin motståndare redan efter 26 sekunder i första ronden. Kimura mötte upp för en kort intervju strax efter det spektakulära avslutet, och talangen fattade sig kort men kärnfullt.

Perfect start for me.

Vad som, för en svensk, kan te sig lite speciellt i Berishas fall är att sporten han utövar och är ett stort framtidslöfte inom de facto är olaglig i Norge. Något som självklart rör upp känslor hos Berisha som drar paralleller till proffsboxning som varit lagligt att utöva i vårt grannland sedan 2014.

It´s fucked up, it should be legal, it´s like boxing. Boxing is actually more dangerous

Berisha vill inte jäkta när det kommer till framtida matcher utan väljer hellre, i kraft av sina unga ålder, att bida sin tid och bygga sitt record. Men siktet är alltjämt inställt på dom stora ligorna.

I´ll just continue to grow, slowly. I´m young. I wanna build my record and hopefully the big leagues one day.

Arlind Berishas record är nu 1-0-0 och framgent definitivt ett namn värt att lägga på minnet.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök