Nyheter

Bilal Tipsaev efter segern på FCR 13 – ”Han tål mycket stryk”

Av

Simon Tingberg

31/08/2022
Bilal Tipsaev på FCR 13

Under Fight Club Rush 13 i Stockholm ägde ett intressant returmöte rum. Allstars-fightern Bilal Tipsaev mötte irländaren Glenn McVeigh (2-3-1). Efter att deras första möte slutat oavgjort så kunde Bilal nu stå som vinnare.

Bilal Tipsaev efter returmatchen på FCR 13 – ”Jag fightades smart”

Efter Bilals seger så kunde Kimura efteråt intervjua vinnaren som var glad att kunna fightas i sin hemstad Stockholm.

Tack så mycket det känns bra. Jätteskönt att kunna tävla på sin hemmaplan framför sina vänner och sin familj så det känns jättebra.

Tipsaev segrade genom enhälligt domslut efter att ha vunnit samtliga ronder. Om sin insats så berättar han att han kunde gjort bättre ifrån sig men menar på att han gjorde en smart insats.

Kunde ha gjort ännu bättre än vad jag gjorde idag men jag försökte fightas smart. Vinna på poäng för han är tuff. Han tål mycket stryk och han går framåt så jag försökte att fightas smart.

Föll inte in i motståndarens spel

Motståndaren upplevdes vilja psyka Bilal tidigt och höll händerna långt ner och vinkade in till slagväxling. Men ju mer Bilal träffade desto mer ödmjuk upplevdes motståndaren och Allstars-fightern var fast inställd på att fightas smart.

Jag tror att han försökte att provocera mig. Få mig att gå framåt och att han skulle kontra men jag föll inte in i det. Det gällde att fightas smart vilket jag gjorde.

Blivit en mer komplett fighter

Bilal är en skicklig brottare vilket han visade i buren men imponerade nu också i det stående vilket han tränat hårt på.

Jag har tränat jättemycket på min gameplan. Förut så brottades jag bara men nu försöker jag sätta ihop det. Varje match så lär man sig och blir bättre.

Hyllar Allstars

Bilal avslutar med att hylla sin klubb Allstars där han vill tacka alla från klubben.

Allihopa vi är många där som hjälper varandra och stöttar varandra.

Allstarsfightern bjöd även inte sin motståndare till att komma och träna med honom i Sverige då alla är välkomna till Allstars menar Bilal.

Vi välkomnar vem som helst till vårt team. Även vårt team i Spanien där vi också växer.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök