David Jacobsson sparkar Anatoly Tarasenko

David Jacobsson inför huvudmatch på Fight Club Rush 11 – ”Jag är bättre än honom överallt, men han har bättre skägg”

Marcus Carlsson

Den 26 februari ställs David Jacobsson inför match mot Rahmads Stromanis. I en intervju med Kimura berättar han om det kommande mötet på Fight Club Rush 11, Liam Pitts och Wolf Fight Promotion. 

David Jacobsson om Rahmads – ”Erfarenheten är helt klart på min sida. Han har ju inte tävlat mot någon bra”

David ”Fat Boy Slim” Jacobsson (9-3) slogs senaste under Bulldog Fight Night 9 i november 2021. Där besegrade han Anatoly Tarasenko (10-6)via enhälligt domslut. Nu är han redo att gå sin första match för organisationen Fight Club Rush.

Att slåss på FCR är något som David velat göra under längre tid. Men han har aldrig hittat någon motståndare som passat. Enligt David har en match mot Rahmads Stromanis (3-0) hög hype och det är många som vill se dem slåss. Trots att Rahmads kommer in som obesegrad, är David självsäker på att hans kunskaper och erfarenhet inom professionell MMA kommer att bli för mycket för den lettlandsfödde örebroaren.

Jag har velat fightas på FCR länge. Men jag har inte hittat någon motståndare som passat. Och här har du en kille med massa hype, som knockar folk och tror han är jättebra liksom. Men jag menar att han inte mött så bra motståndare ännu.

Jag är bättre grappler, jag är bättre boxare och jag är bättre kickboxare. Alltså jag är bättre än honom överallt. Sen så kanske han har lite bättre uthållighet. Han har bättre skägg.

Inför sin senaste match åkte David på sjukdom som höll honom borta från träning i två månader. Efter sjukdomen och med endast tre veckors träning kände David aldrig att han kunde gå all under matchen. Efter matchen berättade David att han kände sig begränsad i lungorna och aldrig riktigt kunde trycka på gasen under matchen.

Jag var tvungen att hålla lågt tempo. Nu kommer jag vara i bättre form.

David Jacobsson för stort kliv upp i motstånd för Rahmads

I en promotionvideo från FCR berättar David att han inte tycker Rahmads coacher gör honom någon tjänst i att matcha honom mot David. Då Rahmads inte hunnit etablera sig gott nog inom professionell MMA. Han anser att att det är ett för stort kliv mellan David och Rahmads tidigare motståndare. Jacobsson känner sig mer fulländad på alla fronter. Se videon längst ned i artikeln.

Folk tror att jag snackar skit och går in i någon roll. Det är inte så. Utan tycker jag något så säger jag det. Och jag tycker de pushar honom för snabbt. Det är coolt för honom, men det är nog inte så smart.

Wolf Fight Promotion 4 ställs in

Organisationen Wolf Fight Promotion, som grundades och drivs av David, skulle haft sin fjärde MMA-gala den 26 mars. Men Wolf Fight Promotion 4 fick istället ställas in. Detta på grund av de nya covid-restriktionerna som regeringen gick ut med. Planen med galan var att ta in niohundra personer och dela upp dem i olika sektioner. Men då de nya restriktionerna endast tillåter ett publikhav på femhundra personer, innebär detta en minskning på nästan hälften av planerade besökare. Trots att matchkortet för galan var helt färdigt, ansågs situationen med restriktionerna vara för opålitlig för att galan skulle fullföljas.

Vi kanske kan gå plus minus noll om vi planerar bra. Men det kan ju bli att det blir ännu mer restriktioner och då får vi ställa in med kanske en veckas varsel.

Det var också bra att göra det [Ställa in galan] i god tid. Så hinner de bokade kämparna planera in andra grejer. Så slipper de träna hårt i två månader för att det ändå ska bli inställt.

Även galan Superior Challenge 24 tvingas flytta fram flera månader. Och trots att Fight Club Rush 11 inte flyttas eller ställs in, så påverkas även publikantalet där.

Det är klart det blir tråkigt med en halvfull arena. Det är en match som förtjänar publik.

Liam Pitts kan fånga Sveriges intresse

Intresset i Sverige för MMA ökar stadigt och speciellt inom media. Men när det kommer till att anordna galor så tycker David att intresset från företag och kommuner fortfarande saknas. Och trots att Khamzat ”Borz” Chimaev (10-0) lyckats växa och bli en superstjärna, så är inte David nödvändigtvis säker på att det är han som kommer locka med sig den breda publiken i Sverige. Då lutar han mer åt någon som Liam Pitts.

Jag vet inte. Alltså han [Khamzat] är ju en superstjärna i hela världen. Sen så vet jag inte om han är personen i Sverige som kommer få normen att bry sig. Han har jättemycket fans i Sverige, det är inte det. Jag vet inte hur man kommer åt ”mainstream-media”. Det är nog i sådana fall Liam Pitts. Som också kommer slåss på galan. Det är nog mer att han drar med sig det. Han har väl redan ”mainstream-media” bakom sig.

Medieprofilen Liam Pitts går sin första MMA-match under FCR 11. Där ställs han mot den svenskbaserade afghanen Mojtaba Yousefzehi och matchen kommer att vara i A-klass. David Jacobsson däremot går sin tolfte professionella match och med ett fullt träningsläger känner han sig säker på en vinst mot hypetåget Rahmads Stromanis.

Erfarenheten är helt klar på min sida. Han har ju inte tävlat mot någon bra. De han har mött har typ två vinster och tre förluster. Det är allt.

Rahmads är bästa matchningen enligt David

I samband med att Rahmads bara slagits professionellt tre gånger och redan fått sådan popularitet, så tror David att detta är en match som gynnar honom på alla punkter. Förutom när det kommer till bästa skägget.

Jag vill ha så mycket pengar som möjligt och möta en så dålig motståndare som möjligt. Det är det jag är ute efter. Och Stromanis var den bästa matchen för mig tycker jag.

Fight Club Rush 11 kommer att kunna ses via UFC Fight Pass

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av FCR-Fight Club Rush (@fcr.mma)

+5
Dana Sad
Dana Happy
Junior Dos Santos firar efter seger
Junior Dos Santos ger uppdatering om sin skada – ”I’m not feeling any pain”
kimura
Hett
Badou Jack
Badou Jack vinner via knockout i första ronden – Se avslutet här
kimura
Hett
Conor McGregor och Tony Ferguson
Conor McGregor känner ånger över hur han behandlat Tony Ferguson
kimura
Hett
Khabib och Cain
Khabib försvarar Velasquez – ”Anybody with self-respect would do the same”
kimura
Hett
Juliana Peña och Amanda Nunes
Juliana Peña vs. Amanda Nunes 2 officiell inför UFC 277
kimura
Hett