Nyheter

Intervju med Andreas ”Bane” Gustafsson

FCR 16 kommer allt närmre och vi intervjuade galans huvudperson: Andreas ”Bane” Gustafsson som är sist upp för att ta sig an Finlands Toni Lampinen.

Andreas Gustafsson tillbaka på svensk mark

Efter två utlandsvistelser är Andreas ”Bane” Gustafsson bokad för match i Sverige. Sedan 2019 har han enbart tävlat en gång på hemmaplan, detta när han gjorde sin comeback i samband med FCR 14. Den kommande matchen är även den för Fight Club Rush.

Andreas tycker det är skönt att slåss i Sverige, särskilt för FCR som han fattat tycke för. Detta hade han att säga om sin medverkan på, med svenska mått, storgalan.

Ja denna gala blir bara större och större och det är klart den bästa plattformen att fightas på i Sverige just nu.

Och det känns såklart skönt att få fightas på hemmaplan inför den svenska publiken och svenska fans.
Det ger lite extra energi.

Galan äger rum den tredje juni och kan ses på UFC Fight Pass.

Om förberedelserna och matchen

Motståndet står Toni Lampinen för. Han är enligt Tapology’s mätning rankad nia bland alla nordens welterviktare. Fem placeringar under ”Bane”.

Andreas har inte anpassat sin träning specifikt efter Lampinen, utan berättar hur han istället försöker vara i form året om.

Jag håller mig alltid i ”camp”. Alltid redo att ta en match året om, om det dyker upp en möjlighet är vi alltid på att fightas.

Vi har inte analyserat honom något, våran plan är enkel. Och det är det jämt.

Enligt han själv plockar han hem segern via avslut. Inte ett för långsökt svar då han vunnit sju av sina åtta vinster på det sättet.

Framtiden och UFC

För majoriteten av världens utövare är UFC det slutgiltiga målet. Drömmen om organisationens bälte kring midjan är ett scenario många drömmer om.

Andreas berättar att ett år från idag hoppas han vara på väg in i världens ledande MMA-organisation.

Om ett år skulle jag tro att jag är och nosar på UFC, jag behöver några vinster till men jag kommer snart dit hopps jag.

Andreas Gustafsson har ett sammanlagt matchfacit på 8-2.

Föregående artikel

UFC Vegas 74: Svenske Amir Albazi möter Kai Kara-France – Matchkort, sändningstider och odds

Nästa artikel

VIDEO: Se Khamzat Chimaev sparras mot topprankade UFC-fightern

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Sök