Nyheter

Intervju med den nya svenska MMA-organisationen RSC

Av

Alexander Clausson

06/05/2023
rising stars championship

Den svenska MMA-scenen lever och frodas. Tidigare i veckan lanserades Allstars Fight Night och häromdagen bokade ännu en organisation in sin första gala.

Rising Stars Championship etableras i Allingsås

Näst ut är den Allingsås-baserade organisationen Rising Stars Championship (RSC). Kimura kontaktade en av arrangörerna, Jonas Jensen , för en intervju.

Vi har länge velat köra en gala i Alingsås. Det har aldrig funnits ett MMA event här i staden tidigare och vi tycker det ska bli jätte roligt att kunna erbjuda Alingsåsborna möjligheten att se riktigt bra MMA matcher utan att behöva resa till andra städer. Vi vill också ge våra lokala fighters möjlighet att få skina inför hemmapubliken och få erfarenheten av att känna sig som proffsfighters tidigt i karriären. Sen hoppas vi att fler här i staden får upp ögonen för sporten och blir sugna på att börja träna.

Organisationens första event kommer äga rum den 10 juni och det kan bli en heldag i Allingsås för den träningsintresserade.

Jag och Sharam (Daneshmand) hade tänkt att dra igång en gala redan för 1,5 år sedan men den gången kom annat emellan. Nu hörde Sharam av sig för några veckor sedan och hade bokat Arenan för sitt Fitnessevent Ahlströmspokalen, så då var det bara att köra. Det blir Fitnesstävling på dagen och sedan MMA-gala på kvällen. Tror det blir bra synergieffekter av det. Sharam har lång erfarenhet av att arrangera Fitnessevent och jag tror det kommer vara oerhört värdefullt för vår MMA-gala.

Eventet äger rum på Astrad Arena. Lokalen har kapacitet för 2800 åskådare.

”Vill få känslan av en proffsgala”

Vidare berättade Jensen att eventet kommer äga rum i galaformat, med musik, ljud och ljus. En nöjeskväll för åskådarna helt enkelt. I samband med det första eventet kommer RSC framförallt satsa på fighters inom A-klass.

På den här galan kommer fokuset ligga på A-klass matcher, men det kan hända att det kommer ligga någon/några B eller C-klass matcher på kortet också. Blir det fler galor i framtiden så hoppas vi få med några proffsmatcher på kortet, men den här gången blir det amatörmatcher. Det är dock väldigt viktigt för oss att vi får till känslan av en proffsgala, med allt vad det innebär. Nedsläckt hall, DJ, speaker bra ljud och ljus, VIP bord mm. Det är något som jag tror att både publiken och de som fightas kommer uppskatta. Vi hoppas givetvis ha med så många lokala fighters som möjligt på kortet, men det kommer även finnas plats för matcher med tillresta fighters.

Vad som väntar härnäst efter organisationens inplanerade gala återstår att se.

Personligen föredrar jag att ta en sak i taget. Nu ligger allt fokus på att få till just den här galan så vi bara kan, men det är klart att visionen är att R.S.C ska bli ett återkommande inslag på idrottsscenen i Alingsås

Alingsås är hemmaplan för Adrenaline Fighters Idrottsförening, som synts till i den svenska MMA-ligan och på inhemska galor. Senast bärgade föreningens Nicholai von Benzon hem ett SM-silver i samband med mästerskapet i Skövde. Även föreningens  Joel Jensen gick match på eventet.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök