Intervjuer, Nyheter

Intervju med Nermin Mehmedagic efter segern på Zone – ”Väldigt missnöjd med min prestation”

Av

Hugo Lindström

10/04/2022
Nermin Mehmedagic

I lördags gick Zone Pro League #2 av stapeln och Kimura var på plats. Galan började med Nermin Mehmedagic mot Tobias Bohlin som båda gjorde sina proffsdebuter. Nermin gick segrande ur sammandrabbningen och vi hade turen av att få en intervju med honom efter.

Nermin Mehmedagic: Det gick inte riktigt som planerat

Nermin Mehmedagic är en erfaren utövare av Kyokoshin Karate, därav förväntade sig många striking. Istället blev det en grapplingtung match där Nermin blev träffad tidigt, en motgång han dock klarade sig ur samt lyckades vända till en seger via submission. Det blev en fartfylld första rond och detta hade Nermin att säga om sin prestation.

Det gick inte riktigt som planerat. Jag är väldigt missnöjd med hur matchen gick. Jag är väldigt missnöjd med min prestation idrottsmässigt, att träna så hårt som jag gör. Jag fick inte riktigt visa vad jag kan stående, men jag fick istället chansen att visa att jag kan komma tillbaks och vända en match. Att jag både har vilja och hjärta.

Nermin Mehmedagic
Nermin lyckades koppla en rear naked choke som tvingade Bohlin till att klappa

Trött på allt fokus kring sociala medier

Nermin har en stor skara följare på sin instagram, något han själv väljer att inte fokusera på. Istället vill han att folk ska se honom som en kampsportare i första hand, snarare än en influencer. När han blev introducerad i buren nämnde presentatören bland annat hans sociala medier, något som irriterade Nermin.

Det är väldigt mycket fokus på sparkar och instagram. Jag tycker att det är löjligt och handen på hjärtat så irriterade det mig, men jag glömde av det. Jag har tränat kampsport sen jag var sju år gammal, det är 22-23 år och jag har haft instagram i fyra år. Helt plötsligt så är jag influencer och inte kampsportare.

Vill tävla snart igen

I vår intervju med Nermin inför matchen berättade han att hans mål är att slåss tre till fyra gånger till i år. Han berättade efter vinsten att han vill vara tillbaks i buren tills nästa Zone gala.

Nästa the Zone. Nu kommer jag ta en månad och vila under ramadan, jag ska fasta. Men jag kommer att uppehålla min fys. Det var min fys som gjorde att jag orkade, att jag kom tillbaka efter en sån knockdown. Jag ska bibehålla min fys och bli starkare. Men sen så kör vi bara vidare.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök