Nyheter

Robin Roos efter segern på SC24 – Han kunde känna min kraft

Av

Simon Tingberg

13/06/2022
Robin Roos

Under lördagen så ägde Superior Challenge 24 rum på Annexet i Stockholm. Där svenske welterviktaren Robin Roos kunde besegra norske Håkon Foss. Detta genom TKO i den första ronden i galans huvudmatch. Kimura var på plats och intervjuade Robin efter segern.

Robin Roos – Han kunde känna min power tidigt

Kimura mötte en glad vinnare efter segern. Robin Roos (5-3) kunde berätta att han tidigt kände att matchen var hans då motståndaren fick känna hans kraft.

Det känns bra! Jag gick in och fick göra det jag ville göra och fick styra matchen, tog mitten och kunde styra och fick in några bra smällar rätt tidigt. Jag kände att han kunde känna min power tidigt och jag kunde sätta lowkicks. Trodde att han skulle vara med på lowkicksen men han hade inget svar på dom. Han försökte sätta några själv men det kunde ärligt inte kännas mindre. Han var i min värld. När dom är i min värld så vet inte folk vad det är att sparka.

Bryr sig inte riktigt om bältet

Matchen var till en början tänkt som en titelmatch om Superiors welterviktsbälte. Där mästaren Håkon Foss (10-9) skulle försvara sin titel. Men då Roos missade vikten så kunde han trots segern inte vinna bältet. Robin berättar dock att han inte bryr sig allt för mycket om det.

Nej men jag sa det sedan dag ett som jag fick den här matchen. Bältet är bara en bonusgrej. Om jag vinner den här matchen så är jag champ. Han kan ha bältet kvar nu jag bryr mig faktiskt inte. Det ser såklart fint ut med ett bälte men för mig handlar det bara om matchen och vinsten.

Motståndaren pensionerade sig

Efter matchen så kunde Robins motståndare Foss berätta att han pensionerar sig från sporten. Därav är ett returmöte inte aktuellt. Roos menar dock på att han varit tveksam till ett returmöte för att få klara vikten och vinna bältet.

Alltså grejen är det var strul med den här viktnedgången för mig. Jag och mitt team kommer att sätta oss och prata om det här och se vad som är logiskt framåt. För så som jag tränar så lägger jag på mig vikt. Jag blir större och grövre. Jag har växt ur den viktklassen egentligen för ett bra tag sedan. Att behöva gå ner 20 kg för en match är inte ultimat.

Han menar även på att han inte tror att Foss hade velat möta honom igen även om denne inte pensionerat sig.

Jag tror inte det nej. Och det är ett av mina mål. Tror inte någon utav dom som har mött mig även dom som har vunnit mot mig vill möta mig igen.

Siktar uppåt

På frågan om vad som väntar härnäst och om en ny titelmatch om Superiors bälte skulle intressera honom så är han osäker. Roos menar dock på att han siktar uppåt.

Jag vet inte. Tanken är väl att blicka utåt nu. Vi har lite planer men det är inget som är satt i sten. Vi har tankar och sådär men det är inget som är hundra. Så jag kan inte ge dig ett riktigt svar. Jag vill däremot hela tiden ta nästa steg uppåt och när jag ska ta matcher så ska dom make sense. Jag ska bli bättre av det och det ska bli en utmaning. Helt enkelt att det ska bli en level up. Folk pratade innan matchen mot Håkon nu att det skulle bli min tuffaste motståndare. Men detta var första gången jag avslutade någon i första ronden. Så haha vem är det som bestämmer om någon är svår eller inte?

Bellator vore ett alternativ

Kimura har tidigare meddelat att Bellator MMA planerar att hålla en gala i Stockholm under hösten. Att få möjligheten att få fightas på den galan lockar berättar Roos.

Ja det låter lockande såklart. Vi får se vad som händer framöver. Men det är ett steg upp det är självklart.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök