15 June, 2024
Nyheter, Videor

Intervju med Zebaztian Kadestam inför ONE C – lovar att knocka Ben Askren

Av

Ralph Nordahl

30/08/2017
Zebaztian Kadestam med Sveriges flagga

Sveriges egne Zebaztian Kadestam kommer den 2:a september att ta sig an den obesegrade MMA-stjärnan Ben Askren i One Championship i Shanghai, Kina. De båda kommer att göra upp om tävlingens mästarbälte i weltervikt.

Zebaztian Kadestam gick sin senaste match i maj detta år mot Luis Santos, även detta i One C, som han besegrade genom knockout i tredje ronden. Dessförinnan mötte Kadestam finsken Juho Valamaa i Superior Challenge 15 i Stockholm, där svensken dessvärre förlorade genom submission. Den 27-årige svensken har därmed ett MMA-facit på 9-3.

Hans kommande motståndare, amerikanen Ben Askren, är 33 år gammal och har ett minst sagt imponerande facit på 16-0. I sin senaste fight, i maj detta år, besegrade han Agilan Thani genom submission (Arm-triangle choke).  Innan detta besegrade han Nikolay Aleksakhin som han besegrade genom ett delat domslut. Askren har bärgat de flesta av sina segrar genom domslut, inte sällan ett delat sådant. Han har dock även mäktat med en del TKO:s.

Kadestam beskriver Askren som en ren brottare, ”som inte kan så mycket annat”, men som ändå varit väldigt effektiv och metodisk i sina matcher.  Svensken anser att Askren inte haft ett särskilt högt underhållningsvärde. Kadestam hoppas dock göra sitt bästa för att få den nästa matchen att bli underhållande. Svensken utlovar nämligen att han kommer att knocka amerikanen!

Kimura var på plats på Pancrase-gym i Stockholm där fick prata med fightern om hans gameplan och se hans förberedelser. Ni kan se detta i klippet här nedan:

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Här kan du söka!

Sök