Nyheter

Exklusiv intervju med Raymond Johansson – ”Kalkylerat våld”

Raymond Johansson

Helgens FCR gala, den sjuttonde i ordningen, ägde rum på Fyrishov i Uppsala. På kortet fanns den proffsdebuterande Dimitris Dimitriadis som ställdes mot Raymond Johansson.

Raymond Johansson – ”Kall och glad”

Drabbningen slutade med TKO där Raymond drog längsta strået. Kimura haffade honom minuter efter segern för en exklusiv intervju.

Raymonds debut som proffs i organisationen slutade med förlust mot Djaba Murtazaliev under FCR 13, en fight vars förberedelser och efterspel man kunde följa i serien ”Raymonds dröm” på SVT. Det var en tyngd och besviken Raymond vi kunde se då, detta i bjärt kontrast till Raymonds firande med sin son på burkanten i Uppsala. När fjäderviktaren jämför matcherna är han kortfattad men tydlig.

Min första match gick inte min väg, jag fick inte visa vad jag kunde. Men det fick jag den här gången.

Dimitriadis började vobbla rejält tidigt in i första ronden, något även Raymond noterade men valde att agera kallt på.

Jag ville inte springa in i någonting och göra något dumt utan istället använda kalkylerat våld. Något jag har lärt mig från tidigare matcher också. Meningen var ju att jag skulle vara glad och kall och det var vad som hände nu.

På frågan om framtiden så lägger Raymond fokus på hård träning snarare än spekulationer kring potentiella motståndare.

Folk måste fatta att nu har jag vunnit, det är det här jag vill, man måste tänka på nästa match och hålla kroppen i form. Man måste fortsätta träna, några dagar med familjen sen är det träning igen.

När Raymond går sin nästa match och mot vem är i skrivande stund oklart, men för en hungrig fighter i FCR behöver man nog inte vänta särskilt länge. Han står nu med ett totalt matchfacit som lyder 1-1-0.

Föregående artikel

UFC Hall of Fame-fightern gripen inför återkomsten till buren

Nästa artikel

Rodtang hyllar det svenska superundret

Simon gull
Skriven av

Simon Gull

Simon Gull är hemmahörande i Sveriges minsta storstad Skövde. Han ägnar sin lediga tid åt kost och träning. Är reporter för Kimura och har skönlitterära ambitioner.

Relaterade Artiklar

Sök