Irman Smajic nära att amuputera ben

Irman Smajic nära att behöva amputera benet på grund av infektion – Känsliga läsare varnas

Daniel Schälander

Den svenska tungviktaren Irman “The People’s Champion” Smajic (3-0-0) fann sig i en olustig situation då han under ett träningsläger i Spanien fick en infektion i vaden som nästan kostade honom benet. “Att gå från att precis ha vunnit en match till att någon pratar med mig om att imorgon kanske vi kapar ditt ben. Då var jag lite skraj”.

Från jetski och träning till penicillin och kisseflaska.

Den tvåfaldiga IMMAF-världsmästaren från Västervik hade precis kammat hem sin tredje raka proffsvinst och blev nedbjuden till ett träningsläger på Gran Canaria där spanska UFC-tungviktaren Juan Espino (10-1-0) skulle förbereda sig för match på Fight Island.

Men från träning sol och bad tog det inte lång tid innan Smajic fann sig inlagd på sjukhus med tankar på hur han skulle behöva handikappanpassa sin bil. Jag fick en pratstund med den numera lättade tungviktaren där han berättar om skräckupplevelsen i Spanien.

Jag kommer ner på lördagen och de första tre dagarna har vi det bra. Vi åker lite jetski och han tog väl hand om mig, allt var bra, inga problem.

Sen sätter vi igång och tränar måndag, tisdag och onsdag. Och på onsdag kväll börjar jag känna att det är något med vaden. På torsdag morgon har vi sparring och på kvällen ska vi köra lite stretching och fys. Då börjar jag känna av benet mer och börjar undra vad det kan vara. Vaden hade börja svullna upp och det var lite lätt rodnad.

Dagen efter vaknar jag av att benet har svullnat ganska ordentligt. Men jag drar till träningen ändå och tänker att det nog blir bra bara jag får värma upp lite. Jag kanske har fått en smäll eller något. Tänker inte så mycket mer på det men det blir inte bättre. Jag kan knappt värma upp benet för det gör så jävla ont. Juan säger åt mig att vila lite. Så jag gör det och tänker att jag kan köra igång imorgon igen.

Under natten mår jag så dåligt, jag mår illa, jag svettas och har feberfrossa. Jag hade haft benet i högläge och så fort jag sänker ner det börjar göra det göra så jävla ont. Då känner jag att jag måste söka vård. Så Juan kommer och hjälper mig till ett allmänsjukhus.

Vi kommer dit, de tittar på benet och jag blir inlagd på sjukhuset. Allmänsjukhus i Spanien är inte som allmänsjukhus i Sverige. Jag sitter där i en korridor och har får min första medicin av något slag och sen blir jag satt i en sal med 26 andra personer. En hostar, en nyser, en skiter och en gör det ena och det andra.

Senare så ligger jag i en säng och är kissnödig och säger till en sjuksköterska att jag behöver gå på toa. Ingen pratar varken engelska, svenska, tyska eller något annat språk jag försöker med. Men jag lyckas kommunicera att jag behöver kissa och då ser hon sig omkring och ser en gubbe bredvid mig med en urinflaska. Så hon tar den från honom, häller ut innehållet och ger den till mig. Och jag bara “NO!”, varpå hon svarar, no problem, urine sterile.

 

“Sprider sig infektionen måste vi amputera.”

Därefter blir Irman utskriven från sjukhuset med en kur penicillin. Men redan efter ett par timmar blir smärtan så outhärdlig att han behöver söka upp vård på nytt. Tills dess har Irman kommit i kontakt med SOS International tack vare efterforskningar gjorda av hans familj. Genom försäkring ska han ha tillgång till privatvård nere i Spanien och blir då inskriven på ett privat sjukhus.

Där testar de ett annat penicillin som ska fungera och det går någon dag men det hjälper inte. Mina infektionsvärden stiger med jämn takt. Varje dag ritar de på benet för att visa hur långt infektionen sprider sig och för varje dag som går så hamnar det här strecket högre och högre upp på benet.

Då känner jag att jag måste få prata med någon. Benet gör ont, de har provat att blanda ihop två olika penicillinsorter med varandra men det blir inte bättre. Så det som händer är att jag löser en tolk på egen hand som berättar för mig att sprider sig den här infektionen mer upp mot genitalierna så måste man eventuellt amputera. Det är risk för trombos (blodpropp), sepsis (blodförgiftning) och sånna här saker. Och tänker jag vad fan är det som händer, vart ska jag ta vägen.

På sjukhuset kommer en läkare in och säger, congratulations, you have record. Highest infection value I’ve ever seen! Klart att man ska ha det rekordet om man nu ska ha ett rekord.

Då börjar man prata om ifall man ska göra amputation nere vid låret eller under knät och då blir jag riktigt rädd. Min dotter ringer mig och säger att vi ska gå på JUMP och i mitt huvud så tänker jag att nja, kanske inte. Jag kommer på mig själv att jag satt dagen efter och googlade på benproteser. Jag ska inte säga att livet var slut, men det var inte så jävla roligt. Att gå från att precis ha vunnit en match till att någon pratar med mig om att imorgon kanske vi kapar ditt ben. Då var jag lite skraj.

Operation och var.

Vid den här tidpunkten har man inte sett några som helst förbättringar och infektionen fortsätter sprida sig upp för låret. Svullnaden når till sist bristningsgränsen, bokstavligen. Och Irmans ben börjar spricka upp på sidan och var börjar flöda ur benet.

Då säger läkarna att vi måste operera dig. Och jag säger vadå operera? Jag är liksom inställd på att de ska kapa mitt ben. Läkaren kommer med två papper och ber mig skriva på. Och jag vägrar, jag tänker inte bli av med mitt ben, flyg hem mig till Sverige eller vad som helst.

Men han lyckas förmedla till mig att de inte ska kapa benet utan bara öppna upp och rensa. Så de rullar ner mig till läkaren som ska operera och han välkomnar mig med ett “hello sir“. Och jag tänker, äntligen någon som pratar engelska.

Jag frågar läkaren, does it look bad?

-Yes yes yes.

– But you’re not going to cut the leg off?

– Yes yes yes.

– Do you understand what I’m saying?

– Yes yes yes.

– You don’t understand what I’m saying, right?

– Yes yes yes.

Han förstår inte ett ord av vad jag säger och han ska fucking skära i mig. När narkosläkaren kommer och ska sätta en spruta i mig lyckas han träffa en jävla ven så det svullnar upp som en golfboll. Och det är rena rama mardrömmen, jag vill bara hem.

Som tur är går operationen bra och så fort jag vaknar tittar jag ner och ser två ben och skriker YES! Blir skitglad att jag har alla tår kvar som viftar där framme. De tömde benet på 660ml var. Det i kombination med att jag fick en fjärde sorts penicillin gör att benet börjar bli lite bättre.

Sjukhusbyte och hemfärd

SOS International har en egen läkare som ska godkänna de ingrepp och procedurer som läkarna på plats i Spanien utför men när Irman får ett samtal från SOS visar det sig att det spanska sjukhuset har struntat i att kommunicera om operationen. Det får som följd att SOS vill att Irman flyttas till ett annat sjukhus där man har bättre kontakt med en svenskspråkig läkare.

Där i sjukhuset får jag prata med läkaren som pratar lite svenska som berättar för mig att vi ska testa en ny starkare penicillinsort. Den kommer att göra så du kommer få problem med magen så du kommer att få blodförtunnande men jag tror att den kommer fungera. Vid den här tidpunkten har man fortfarande inte konstaterat vad det är som har orsakat den här skiten.

Jag får det nya penicillinet och han säger att det i samband med operationen bör ge effekt. Och helt rätt så blir det så. Redan efter första dagen känner jag att jag mår bättre och när de tittar till benet ser man att svullnaden har sjunkit och att benet inte längre är lika rött. Och nästa dag går svullnaden ner med ytterligare 10 centimeter. Och då känner jag att det går åt rätt håll.

Jag är sedan inlagd på det sjukhuset i sex dagar. Sen fick jag flygas hem med sjuktransport vilket också var en helt ny upplevelse. Jag fick lyftas in med hiss i flygplanet och hade så jävla ont under hela resan. Så det var den största mardrömsresan någonsin. Kom hem och åker ner till västervik och läggs in där.  Där böjar jag gå på lite omläggningar och personalen säger till mig att det ser ut som att jag blivit opererad med en slö sked, så det var ju roligt att höra. Därefter tar man alla prover som existerar för att försöka reda ut vad orsaken är men man hittar ingenting.

Vägen tillbaka.

Irman skrivs sedan ut från sjukhuset med antibiotika och blir sedan tipsad av en vän om en klinik som är experter på att ta hand om sår. Därefter går det undan och tungviktaren är tillbaka på benet tidigare än väntat.

Via en polare kommer jag i kontakt med en klinik i Linköping som heter S2. De jobbar bara med sårläkning allt från konstiga sår till långvariga sår som inte läker. och jag skulle verkligen vilja ge dem jättecred och hatten av. De är helt privata och har gett helt enastående resultat. Det är bland den bästa vården jag fått i mitt liv. Och från att jag skulle vara sjukskriven i 4-6 månader så tror jag att jag kommer kunna återgå till jobbet om två veckor. Jag har till och med kunnat träna lite lätt med lite boxning och jag kan röra på benet och slipper kryckorna nu. Det har gått jättebra tack vare S2 kliniken.

Så från första augusti då jag kände att shit snart börjar dom stora organisationerna ringa till att tre veckor senare nästan bli av med ett ben till att ytterligare tre veckor senare kunnat börja träna igen. Det handlade inte om, utan när kapar dem benet. Jag tänkte på fantomsmärtor och vad fan jag ska göra med mitt liv till att kunna boxas igen. Förstå vilken glädje i kroppen. S2 garanterar att inom fyra månader så kommer jag att vara helt återställd till precis hur jag var utan att det ska synas eller märkas någonting

Storleken har betydelse.

Irman vet fortfarande inte vad som orsakade infektionen. Testerna man tagit i Sverige visar inte på någonting då all antibiotika troligtvis har dödat bakterierna som var orsaken men läkarna har sina gissningar. Smajic har också tur i oturen då genom att han är såpass stor så har det tagit längre tid för infektionen att sprida sig. Hade någon i min storlek (en blygsam f.d. fjäderviktare) åkt på samma grej så hade jag nog inte kommit hem med båda benen i behåll.

Man har tagit prover men de har inte visat något konkret. Man behöver proverna från sjukhus nummer två i Spanien som har prover tagna direkt från såret innan jag fick i mig en massa penicillin. Problemet är att de vägrar lämna ifrån sig dem, troligen är det en pengafråga. Så jag har gett fullmakt till SOS International att kunna hämta ut mina journaler men byråkratin fungerar inte på samma sätt där nere som det gör här hemma i Sverige så de vägrar fortfarande.

Man misstänker att det kan röra sig om ett spindelbett som har orsakat detta. Det har gjort att benet reagerat kraftigt och att mitt eget immunförsvar har försökt stöta bort det här tills benet sprack och man tömde och först då började penicillinet verka och kroppen förstod att det skulle hantera skiten. Så det behöver inte röra sig om någon jättegiftig spindel utan det kan ha varit något litet som har spårat ur.

Bakterier sprider sig i en viss takt och ju större du är och desto starkare immunförsvar du har desto längre tid tar det för infektionen att sprida sig. Läkaren här säger att det var tur att jag har den kroppshyddan jag har och att jag har en relativt bra grundfysik. Och jag tror att alla min Wim Hof-kallbad och sånt som jag håller på med spelade roll. Läkaren sa, du har det högsta infektionsvärdet jag någonsin har sett och ändå sitter du här och pratar med mig ganska normalt utan att ha för ont.

Hade du inte varit i den storleken du är och det hade spridit sig såhär fort upp i organen och visat minsta tecken på sepsis då hade vi kapat det berättade läkaren för mig. Det är en sak att kapa ett “bara” ett ben men det är en annan sak om det går upp i genitalier och sprider sig i organ. Då är det inte lika lätt att stoppa. Så det kanske var bra att jag är lite tjockis.

Tacksamhet över ett normalt liv.

Totalt var Irman satt ur spel i nästan en månad. Han åkte ner till Spanien i mitten av augusti och blev fast där i drygt tre veckor innan han äntligen fick komma hem. Under den tiden hinner många tankar gå igenom ens huvud.

Det är bisarrt. Att jämföra bilderna från de första operationssåren till hur det ser ut idag, jag är lyckligast i hela världen. Vet du hur mycket grejer man har i huvudet? Hur ska jag köra bil? Behöver jag handikappanpassa bilen på något sätt? Jag kommer aldrig nånsin köra motorcykel igen. Jag kommer aldrig någonsin kunna göra det här eller det här. Det är ganska många saker som gör en ganska oglad.

Jag hade jättegärna velat veta vad som orsakat allt men just nu är jag bara jävligt glad att kunna fortsätta med ett normalt liv. Det har gått mellan absoluta ytterligheter till ett lyckligt slut. Slutligen vill jag säga att jag är så tacksam för min familj som hört av sig flera gånger varje dag med Alexandra i spetsen som flög ner till mig och alla andra som hört av sig och stöttat, är jättetacksam tusen gånger om.

 

+5
Dana Sad
Dana Happy

Video
Inför UFC Vegas 12: Se Uriah Hall vs. Gegard Mousasi 1

Anton

Nu har UFC lagt upp det första welterviktsmötet mellan Uriah Hall och Gegard Mousasi på Youtube. Hall skall kliva in i huvudmatchen under helgens gala mot legendaren Anderson Silva, i vad som sagts bli brasilianarens sista match i karriären.

En flygande Hall sänker Mousasi

Under lördagsnatten kommer Las Vegas stå scen för vad som sägs bli den sista matchen i Anderson “The Spider” Silvas (34-10, 1 NC) lysande karriär. Den 45-årige brasilianaren skall säga adjö till sporten som aktiv fighter i en huvudmatch mot de striking-färdige amerikanen Uriah “Primetime” Hall (15-9).

Inför galan, i hopp om att höja förväntningarna inför Silvas sista match, har UFC lagt upp en av Halls matcher på Youtube. Valet föll på jänkarens första möte med den rutinerade holländaren Gegard “The Dreamcather” Mousasi (46-7-1) från 2015. Hall vann matchen via TKO tidigt in i andra ronden efter att ha drämt ner Mousasi i canvasen med ett flygande knä.

Se matchen i videon ovan!

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Svenske Zvonimir Kralj redo för ny match i Brave FC

Anton

Den svenske MMA-fightern Zvonimir Kralj skall gå sin tredje match för året i organisationen Brave FC den 12 november. Där ställs han mot schweizaren algeriske Mohamed Said Maalem i en lätt tungviktsmatch.

Kralj går för sjunde raka segern

Svenske Zvonimir “The Croatian Sensation” Kralj (7-3), 28, är klar för sin en tredje match i Brave FC det här året. Kralj gick två matcher för organisationen i för cirka två månader sedan, där han i Chimaev-manér följde upp sin seger i debuten den 15 augusti med ytterligare en seger nio dagar senare. Med en vinstsvit på 6 raka segrar i ryggen, skall Kralj ta sig an Mohamed Said Maalem (9-2) från Algeriet under Brave FC 45 den 12 november. Kampen kommer ske i lätt tungvikt.

Maleem har själv radat upp en respektabel vinstsvit på fem raka matcher, varav fyra kommer via avslut med slag. Kralj är dock inte så dålig själv när det kommer till att undvika de ödesdigra beslutskorten, då han hittills avslutat alla sina motståndare i karriären. Med dessa facit, lovar matchen på papperet bli en underhållande tillställning!

Kralj själv gick under gårdagen ut på sociala medier för att förmedla om matchningen.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Next challenge in two weeks at @bravemmaf in Bahrain 🇧🇭

Ett inlägg delat av Zvonimir Kralj (@zvonne_mma)

Next challenge in two weeks at Brave FC in Bahrain.

 

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Colby Covingtons teori om varför Khabib undvek welterviktsdivisionen: Mig!

Anton

Den tidigare titelutmanaren Colby Covington tror att anledningen till att den nu pensionerade lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov undvek welterviktsdivisionen beror på att han ville bevara sitt obesegrade matchfacit. Mer bestämt, ville Khabib undvika Colby, menar han.

Covington kritiserar Nurmagomedov

29 segrar och 0 förluster. Det är det matchfacit som Khabib “The Eagle” Nurmagomedov lämnar bakom sig när han nu lägger handskarna på hyllan efter den gångna helgens gala UFC 254. Med en sådan karriär är det svårt att argumentera emot att ryssens arv inom sporten kommer präntas in i MMA-historien som legendariskt. Dock finns det inte bara lovord som blir sagda om Khabibs resa genom UFC.

En som tar en mer kritisk ställning till “The Eagle”s matchfacit är, föga förvånande, den tidigare titelutmanaren i weltervikt och pratglade forne interim-mästaren Colby “Chaos” Covington (16-2). Enligt honom, så finns det anledning till att ifrågasätta Khabibs prestationer i UFC, då ryssen bara höll sig i en viktklass genom sin karriär i organisationen. Frågan om varför Nurmagomedov undvek welterviktsdivisionen kan besvaras med ett namn, menar Covington, nämligen hans eget.

Colby höll Khabib i lättvikt

I en intervju nyligen med Colby Covington förklarar welterviktaren hur han är anledningen till att Khabib Nurmagomedov inte tog steget upp till 77-kg. För att behålla sitt matchfacit som obesegrad, föredrog Khabib genom sin karriär att möta lättviktare som var mindre till storleken än fighters i weltervikt, menar Colby.

I think I’m the man and I’m the reason that he doesn’t come up to 170 in the first place. There’s a reason Khabib cuts all that weight. Everybody knows he walks around at 190, he is bigger than me. But, I’m a real man, I fight at my weight class. I’ll fight a man any size. Khabib wants to beat up little midgets.

 

Om Khabib skulle tagit klivet upp till weltervikt, skulle ryssen där ha riskerat att se nollan i sin förlustkolumn ge vika för en etta i en match mot Covington, påstår Colby. Därav ser sig “Chaos” som en mer modig fighter, då han är villig att slåss mot allt från nigerianska welterviktsmästare till brasilianska tungviktare beväpnade med australiensiska forntida kastvapen.

Okay, that’s cool, Khabib, you beat up a bunch of little guys, a bunch of little midgets. But you’re not gonna fight in a real man’s weight class like 170 and welterweight because you know I’m the man. You know who’s here, you know you have no chance to keep that undefeated record. There is a reason why he is looking to cut a bunch of weight and there is a reason I’ll fight anybody alive.

 

Har Colby rätt i sin analys av Khabibs vägran att gå upp en viktklass? Hur skulle en match de två emellan se ut? Colby är ännu en meriterad amerikansk brottare likt Gaethje, dock större till storleken, och möjligen rappare i käften.

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy

Chris Weidman söker match mot Paulo Costa

Anton

Den forne mellanviktsmästaren Chris Weidman säger sig vilja gå match mot den senaste titelutmanaren i divisionen Paulo Costa. Efter att ha blivit nekad av Derek Brunson, söker Weidman sig istället mot brasilianaren i hopp om att en seger skall höja hans profil.

Weidman vs. Costa?

Säga vad man vill om Chris “The All-Amercan” Weidman (15-5), men det går inga brister på den forne mellanviktsmästarens självförtroende. Efter att nyligen ha tagit enbart sin andra seger på sju matcher över Omari “Wolverine” Akhmedov (20-5-1) i augusti, vill nu den nummer 9 rankade Weidman ta sig an nummer 2 rankade Paulo “Borrachinha” Costa (13-1), som så sent som förra månaden gick match om bältet mot mästaren Israel “The Last Stylebender” Adesanya (20-0) under UFC 253.

Nekad Brunson

I en intervju nyligen förklarar Chris Weidman att han tidigare blivit erbjuden en match med nummer 7 rankade Derek Brunson (21-7), en matchning som Brunson dock skall ha tackat nej till. På en plats nummer sju ligger Derek två positioner över Weidman i rankningen, och vill hellre möta motståndare högre upp, resonerar “The All-American”.

They had offered me Brunson for mid-January which is when I told them I’d be ready. I said yes, and the UFC said alright, it is not a done deal we have to talk to Brunson. From what I’ve heard, he turned that fight down, he didn’t want to fight me. Supposedly, I don’t think he thinks I am worthy of his presence at this point. He is trying to fight guys higher in the rankings which is crazy to me… I just think it would be a good fight.

 

Costa istället

Då Brunson avböjde, ger sig Weidman ut på en högst ambitiös fiskexpedition då han försöker nappa till sig den nummer 2 rankade järnknogen Paulo Costa. Weidman ser en match mot Costa som en ypperlig chans att höja sin profil i mellanviktsdivisionen.

I think that would be a good option. Anybody that can elevate me, I’m in. He just got finished fighting for the title and so yeah absolutely.

 

Utöver Costa har Weidman även utmanat det svenske stjärnskottet Khamzat “Borz” Chimaev (9-0). Dock står Chris utan någon motståndare i dagsläget.

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy

Douglas Lima till MVP: Möt bättre motstånd innan returmatch

Anton

Bellator-fightern Douglas Lima säger sig inte ha något intresse i en returmatch med engelsmannen Michael Page, innan denne har mött högre rankat motstånd. De två gick match förra året, vilket slutade i en knockoutseger för Lima.

Lima inte intresserad i MVP-rematch

Michael “Venom” Page (18-1) anses av många vara ett fenomen inom MMA. Engelsmannen har genom sin karriär visat på en häpnadsväckande förmåga att nedmontera sina motståndare med kraftiga precisionsslag paketerade i koreografiska rörelser värda Mariinskijteaterns scen. Med hela 11 av sina 18 vinster som professionell MMA-utövare via avslut med slag, har MVP minst sagt imponerat med det stående.

Dock finns det dem som är mindre övertygade om hans kvalitéer. En av dem är den ende motståndaren som besegrat MVP i buren, Douglas “The Phenom” Lima (32-7). Lima knockade Page tidigt in i andra ronden under deras möte den 11 maj förra året, och säger sig i dagsläget inte vara redo att acceptera en returmatch med engelsmannen.

MVP har vunnit fyra matcher sedan förlusten mot “The Phenom”, men de motståndarna han ställts emot har varit relativt okända namn inom sporten, menar Lima, som vill se Page ta sig an högre rankat motstånd.

Fight Contenders!

I en intervju nyligen diskuterade Douglas Lima den rådande situationen mellan honom och Michael Page. Som welterviktsmästare i Bellator, förklarar Lima att en returmatch för MVP kommer kräva ett par matcher mot folk högre upp i rankningen för engelsmannen.

Fight contenders. I’m a champion, I’m here to fight contenders. If he wants a shot at me, go fight guys that’s going to put you next in line for a title shot. He’s been good, he’s been winning his fights but I need to fight contenders. You can’t fight people that has less than five fights and then ask for a title fight.

No disrespect to anybody. No disrespect to him as well but if you want to fight the champion, you’ve got to fight fights that get you there. It’s not just talk. You’ve got to fight contenders. That’s what I’ve been doing my whole career. Every time I lost a belt, I fought the No. 1 guy next in line for it.

I had to go through a tournament to get my belt the last time around. You know what to do if you’re ready. If Bellator says you’re ready, I’m here. I’m here for whoever’s next but like I said, I’m a champion and I fight contenders.

 

MVP gick sin senaste match i organisationen mot skotten Ross “The Hitman” Houston (8-1, 1 NC) den 19 oktober. Houston, som tidigare hållit welterviktstiteln i den brittiska organisationen Cage Warriors, gjorde sin debut för Bellator i och med mötet. Matchen slutade i en seger via enhälligt beslut för MVP.

Har Page gjort sig förtjänt av en returmatch med Lima? Eller bör han ta ett par segrar högre upp i rankningen först?

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy

UFC 256: Junior dos Santos vs. Ciryl Gane

Anton

Ett tungviktsmöte mellan den forne mästaren Junior dos Santos och Ciryl Gane är satt till att äga rum under UFC 256 den 12 december i Las Vegas. Matchen blir den tredje för dos Santos under 2020.

dos Santos vs. Gane

Den obesegrade fransmannen Ciryl “Bon Gamin” Gane (6-0) har erbjudits en för honom högst fördelaktig matchning i den forne mästaren Junior “Cigano” dos Santos (21-8). I dagsläget skiljer det 6 placeringar i rankningen mellan de två, med dos Santos på plats nummer 7 och Gane på plats nummer 13. Tungviktsmötet äger rum under UFC 256 den 12 december i Las Vegas, Nevada, en gala som har en titelkamp i fjädervikt mellan mästarinnan Amanda “Lioness” Nunes (20-4) och Megan Anderson (11-4) som huvudmatch.

Cigano

Junior dos Santos avslöjade sina ambitioner på en titelmatch efter sin TKO-seger över Derrick “The Black Beast” Lewis (24-7, 1 NC) i mars förra året. En utmärkt prestation mot en farlig motståndare troddes bana väg mot bältet för “Cigano”, om han bara först besegrade Francis “The Predator” Ngannou (15-3). Så blev dock inte fallet, då han istället likt så många andra fick se sig hamrad till en TKO-förlust enbart minuten in i första ronden.

Därefter följde ytterligare två förluster via TKO, vilket nu lämnat dos Santos i en prekär situation i sin karriär, där han måste riskera sin nummer 7 placeringen i rankningen mot en relativ nykomling i organisationen i Ciryl Gane. En seger ör av största vikt för den forne tungviktsmästaren, om han har planer på att återigen inleda en resa mot titeln som inte varar alltför länge.

Bon Gamin

Ciryl Gane inledde sin UFC-karriär på Chimaev-manér när han efter sin debut i augusti förra året gick ytterligare två matcher innan årsskiftet. Fransmannen kan stoltsera med tre raka segrar i organisationen, och besitter fortfarande statusen som obesegrad inom MMA-buren. Något ovanligt för en tungviktare, kommer hälften av Ganes 6 segrar i karriären via submission, då han visat sig mycket effektiv i grapplingen.

Vid fyra tillfällen har “Bon Gamin” varit planerad att gå match under 2020, men har ännu inte satt foten i oktogonen den här fight-säsongen. Även om han dock enbart få gå en match det här året, kan den göra mer för hans positionering i tungviktsdivisionen än om han gått flertalet, då han nu under UFC 256 möter ett stort namn Junios dos Santos som ligger högt över honom i rankningen.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Bellator 250: Douglas Lima vs. Gegard Mousasi – invägningsresultat

Alexander Clausson

Natten till fredagen står en titelmatch i mellanvikt på menyn, när Bellator anordnar gala nummer 250 i ordningen. Douglas Lima och Gegard Mousasi kommer göra upp om divisionens vakanta bälte. Tidigare under onsdagen ägde invägningen rum.

“146 pounds, ta av dig byxorna”

Av kortets 22 kombattanter var det två stycken som vägde in över den förutbestämda vikten. Veta Arteaga vägde in strax över den godkända vikten för flugvikt och när Toby Misech klev upp på vågen visade den nästan 2.5 kg för mycket. Misech har strukits från kortet och mötet med Jared Scoggins kommer därmed inte bli av.

Under den tidiga invägningen uppstod en ordväxling mellan fightern Brandon Girtz och Mike Mazzulli, som var ytterst ansvarig för onsdagens invägningar. Mazzulli läste först upp “146 pounds”, vilket är precis på den godkända gränsen för fjäderviktsdivisionen (145 pounds för titelmatcher).

Direkt efter att Mazzulli läste upp det godkända invägningsresultatet blev Girtz ombedd att ta av sig sina byxor. Girtz ifrågasatte Mazzuli och fick till svar att han i själva verket hade vägt in på 146.25 .

En vidare ordväxling ägde rum mellan de båda och Mazzuli klargjorde att Girtz, enligt honom, betedde sig korkat. Transkribering via ‘MMA Junkie’.

My concern is now all of a sudden you’re acting like a tool … (It’s) always an issue with someone who has an attitude while they’re cutting weight. It means they’re cutting too much weight, is what it means.

ESPN-journalisten Ariel Helwani kommenterade händelsen och tog Girtz parti i dispyten.

What the heck? Mike Mazzulli is completely out of line here and owes Girtz an apology. Totally uncalled for especially when someone is cutting weight.
Girtz klarade vikten utan problem, efter att han vägde in naken bakom en handduk.

Bellator 250: Invägningsresultat

Transkribering via ‘BJPenn.com’.

Huvudkort

 • Douglas Lima (184.9) vs. Gegard Mousasi (184.9) –titelmatch i mellanvikt
 • Henry Corrales (145.5) vs. Brandon Girtz (145.6)
 • Veta Arteaga (126.2) vs. Desiree Yanez (125)

Underkort

 • Brandon Calton (258) vs. Jake Hager (253.2)
 • Ty Gwerder (184.2) vs. Dalton Rosta (185.5)
 • Sabah Homasi (171) vs. Bobby Voelker (170.5)
 • Nick Newell (155.5) vs. Zach Zane (155.6)
 • Johnny Eblen (185) vs. Taylor Johnson (185.6)
 • Adam Borics (149.5) vs. Erick Sanchez (150)
 • Toby Misech (142.4) vs. Jared Scoggins (136.6) – Miesech över, matchen inställd
 • Cody Law (145.5) vs. Orlando Ortega (141.5)
Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy

UFC 255: Robbie Lawler skadad – Mike Perry vill möta Khamzat Chimaev

Alexander Clausson

Under en period hade Sveriges Khamzat Chimaev svårt att hitta matcher mot erkänt motstånd, men nu ser det annorlunda ut. Utöver det kommande mötet mot Leon Edwards, har även Mike Perry anmält intresse för en match med 26 åringen.

“Letar efter en ersättare”

I slutet av november går UFC 255 av stapeln. Den ursprungliga tanken var att amerikanen Perry skulle ställas mot landsmannen Robbie Lawler. Nyligen stod det klart att matchen inte kommer bli av som planerat.

Via sina sociala medier berättade Perry att Lawler har dragit sig ur den kommande drabbningen och att amerikanen nu letar efter en ersättare. Perry har bett om att få möta Sveriges Chimaev, i mellanvikt.

So @Ruthless_RL pulled out due to an injury. Looking for a replacement I asked for
@KChimaev and we can do it at middleweight ufc @FirstRoundMgmt

Chimaev är dock redan inbokad för en drabbningen. Svensken kommer gå sin första huvudmatch i UFC, under årets sista gala. För motståndet kommer den topprankade welterviktaren Edwards stå.

Perry står med ett totalt matchfacit som lyder 14-6-0. 13 av dessa matcher har ägt rum i UFC och där har amerikanen också ådragit sig samtliga av sina förluster. Chiamaev står med ett obesegrat matchfacit som lyder 9-0-0. Sina senaste tre vinster har svensken tagit hem i UFC.

UFC 255 äger rum den näst sista helgen i november och årets sista UFC-gala går av stapeln den näst sista helgen i december.

Läs mer
+7
Dana Sad
Dana Happy

Jon Jones kallar UFCs P4P-ranking för “Number 1 bullshit”

Anton

Den forne lätta tungviktsmästaren i UFC Jon Jones säger sig vara besviken över den rådande situationen med organisationens P4P-rankning. Nyligen tog Khabib Nurmagomedov platsen som nummer ett på listan, vilket Jones inte håller med om.

En arg Jon Jones

UFCs Pound-for-Pound lista har uppdaterats efter helgens gala UFC 254 på ‘Fight Island’ i Abu Dhabi. Där genomförde Den nyligen pensionerade lättviktsmästaren Khabib “The Eagle” Nurmagomedov (29-0) sitt tredje titelförsvar mot Justin “The Highlight” Gaethje (22-3) i huvudmatchen. Via triangel-stryp submittade Khabib sin motståndare redan i den andra ronden, och består som obesegrad i sin professionella MMA-karriär.

Beslutet fattades från UFC att hedra ryssen med plats nummer 1 på listan av de bästa MMA-utövarna i organisationen, oavsett viktklass. Frågan om vem som är P4P är en som erbjuder en mängd nyanser och åsikter, och kan oftast leda till mycket intressanta diskussioner. Dock finns det dem som är mindre villiga att resonera kring saken. Jon “Bones” Jones (26-1, 1 NC) får räknas till en av dem, då han själv anser sig vara den vars namn bör stå högst upp på listan.

Tar till Twitter

Jon Jones tog till Twitter under gårdagen för att göra sin röst hörd gällande sitt missnöje över UFCs uppdaterade P4P-lista. För att beskriva vad han anser om beslutet tog den forne mästaren till ett uttryckt som gjorts populärt av just Khabib Nurmagomedov.

This is number one bullshit.

 

Jones fortsätter med att kritisera Khabibs position på listan, och tar upp flertalet argument som han anser bör tala emot ryssens placering. Det faktum att Nurmagomedov erövrade bältet via ett enhälligt beslut mot “Raging” Al Iaquinta (14-6-1) som tog matchen på kort varsel, tycks Jones anse diskvalificera Khabib från att vara bäst i P4P. Sedan påstår Jones att Conor Mcgregor (22-4) är den ende med en större profil som Khabib mött.

Unanimous decision over last minute replacement Al Iaquinta to become champion. Conor McGregor is the only opponent he’s ever had that the general public actually knew. Catapulted my man to becoming the best ever, this is hilarious.

 

Jones själv genomförde en mängd fler titelförsvar under sin tid som lätt tungviktsmästare än Nurmagomedov gjorde i lättvikt. Dock finns det argument för att Jones inte dominerade likt ryssen gjorde i sina matcher. Sedan kan det faktum att Jones vid ett antal tillfällen testat positivt för dopningspreparat tala emot honom som den bästa fightern i dagens UFC. Om Jones stötte på större namn under sin tid som mästare kan även det diskuteras.

Dock leder det här in på en diskussion som den här skribenten helst undviker, så den överlåtes till Kimuras läsare. Har Jones rätt i att han bör stå som P4P? Eller hör Khabib hemma på den platsen?

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Tony Ferguson till attack mot Conor – “Du är inte ens topp 5”

Anton

Den tidigare interim-mästaren i UFCs lättviktsdivision Tony Ferguson har rykten om en titelmatch i viktklassen för Conor McGregor gått efter den forne dubbelmästaren. Ferguson anser att McGregor inte hör hemma i den diskussionen innan han besegrat någon i divisionens topp-15.

Ferguson ryter till

Tony “El Cucuy” Ferguson (25-4) har inte för vana att hålla tillbaka med orden när han finner orättvisa i UFCs intrikata ekosystem. Nu när mästaren i lättviktsdivisionen Khabib “The Eagle” Nurmagomedov (29-0) lagt handskarna på hyllan efter helgens gala, har diskussioner kring var, när, hur och vem uppstått i frågan om titelmatch om vakanta bältet.

När det förslogs att den ryktade matchen mellan Dustin “The Diamond” Poirier (26-6, 1 NC) och den forne dubbelmästaren “Notorious” Conor McGregor (22-4) den 23 januari möjligen skulle kunna vara en titelmatch, har Ferguson gjort sin röst hörd, och går bland annat hårt efter irländarens “rätt” till en kamp om bältet.

Topp-15 för McGregor

I en intervju nyligen förklarade Tony Ferguson med ett något så ovårdat språk att Conor McGregor inte förtjänar en titelmatch i lättviktsdivisionen. Istället föreslår “El Cucuy” att McGregor först måste gå match mot någon rankad i topp-15 av divisionen, och säger att irländaren inte ens hör hemma i viktklassens topp-5.

He just deserves the chance to fight. Fuck him fighting for the title, he needs to fight, he needs to fight somebody like I don’t know, top-15. Get his ass back on there. He don’t belong in the top-five, get the fuck out of here. Fuck you, pay me, dude. Nothing personal but you are still a bitch.

 

McGregor i UFC

Conor McGregor gick senast match i UFC i januari detta år, där han besegrade den rekordrike veteranen Donald “Cowboy” Cerrone (36-15-1, 1 NC) via TKO i första ronden under UFC 246. Innan den matchen hade det gått över ett år sedan McGregors senaste framträdande i oktogonen, det mot Nurmagomedov under UFC 229 i oktober 2018.

Med enbart en match i lättvikt på cirka fyra år, finns det god anledning för Ferguson att känna en viss orättvisa om det skulle visa sig att McGregor erbjuds en av de två rollerna i nästa titelmatch om divisionens vakanta bälte. Dock kan uttalandet om att Conor borde möta en topp-15 motståndare istället anses vara en överdrift från “El Cucuy”, då McGregor trots allt i dagsläget är rankad nummer 4 i viktklassen.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.