Irman Smajic nära att amuputera ben

Irman Smajic nära att behöva amputera benet på grund av infektion – Känsliga läsare varnas

Daniel Schälander

Den svenska tungviktaren Irman “The People’s Champion” Smajic (3-0-0) fann sig i en olustig situation då han under ett träningsläger i Spanien fick en infektion i vaden som nästan kostade honom benet. “Att gå från att precis ha vunnit en match till att någon pratar med mig om att imorgon kanske vi kapar ditt ben. Då var jag lite skraj”.

Från jetski och träning till penicillin och kisseflaska.

Den tvåfaldiga IMMAF-världsmästaren från Västervik hade precis kammat hem sin tredje raka proffsvinst och blev nedbjuden till ett träningsläger på Gran Canaria där spanska UFC-tungviktaren Juan Espino (10-1-0) skulle förbereda sig för match på Fight Island.

Men från träning sol och bad tog det inte lång tid innan Smajic fann sig inlagd på sjukhus med tankar på hur han skulle behöva handikappanpassa sin bil. Jag fick en pratstund med den numera lättade tungviktaren där han berättar om skräckupplevelsen i Spanien.

Jag kommer ner på lördagen och de första tre dagarna har vi det bra. Vi åker lite jetski och han tog väl hand om mig, allt var bra, inga problem.

Sen sätter vi igång och tränar måndag, tisdag och onsdag. Och på onsdag kväll börjar jag känna att det är något med vaden. På torsdag morgon har vi sparring och på kvällen ska vi köra lite stretching och fys. Då börjar jag känna av benet mer och börjar undra vad det kan vara. Vaden hade börja svullna upp och det var lite lätt rodnad.

Dagen efter vaknar jag av att benet har svullnat ganska ordentligt. Men jag drar till träningen ändå och tänker att det nog blir bra bara jag får värma upp lite. Jag kanske har fått en smäll eller något. Tänker inte så mycket mer på det men det blir inte bättre. Jag kan knappt värma upp benet för det gör så jävla ont. Juan säger åt mig att vila lite. Så jag gör det och tänker att jag kan köra igång imorgon igen.

Under natten mår jag så dåligt, jag mår illa, jag svettas och har feberfrossa. Jag hade haft benet i högläge och så fort jag sänker ner det börjar göra det göra så jävla ont. Då känner jag att jag måste söka vård. Så Juan kommer och hjälper mig till ett allmänsjukhus.

Vi kommer dit, de tittar på benet och jag blir inlagd på sjukhuset. Allmänsjukhus i Spanien är inte som allmänsjukhus i Sverige. Jag sitter där i en korridor och har får min första medicin av något slag och sen blir jag satt i en sal med 26 andra personer. En hostar, en nyser, en skiter och en gör det ena och det andra.

Senare så ligger jag i en säng och är kissnödig och säger till en sjuksköterska att jag behöver gå på toa. Ingen pratar varken engelska, svenska, tyska eller något annat språk jag försöker med. Men jag lyckas kommunicera att jag behöver kissa och då ser hon sig omkring och ser en gubbe bredvid mig med en urinflaska. Så hon tar den från honom, häller ut innehållet och ger den till mig. Och jag bara “NO!”, varpå hon svarar, no problem, urine sterile.

 

“Sprider sig infektionen måste vi amputera.”

Därefter blir Irman utskriven från sjukhuset med en kur penicillin. Men redan efter ett par timmar blir smärtan så outhärdlig att han behöver söka upp vård på nytt. Tills dess har Irman kommit i kontakt med SOS International tack vare efterforskningar gjorda av hans familj. Genom försäkring ska han ha tillgång till privatvård nere i Spanien och blir då inskriven på ett privat sjukhus.

Där testar de ett annat penicillin som ska fungera och det går någon dag men det hjälper inte. Mina infektionsvärden stiger med jämn takt. Varje dag ritar de på benet för att visa hur långt infektionen sprider sig och för varje dag som går så hamnar det här strecket högre och högre upp på benet.

Då känner jag att jag måste få prata med någon. Benet gör ont, de har provat att blanda ihop två olika penicillinsorter med varandra men det blir inte bättre. Så det som händer är att jag löser en tolk på egen hand som berättar för mig att sprider sig den här infektionen mer upp mot genitalierna så måste man eventuellt amputera. Det är risk för trombos (blodpropp), sepsis (blodförgiftning) och sånna här saker. Och tänker jag vad fan är det som händer, vart ska jag ta vägen.

På sjukhuset kommer en läkare in och säger, congratulations, you have record. Highest infection value I’ve ever seen! Klart att man ska ha det rekordet om man nu ska ha ett rekord.

Då börjar man prata om ifall man ska göra amputation nere vid låret eller under knät och då blir jag riktigt rädd. Min dotter ringer mig och säger att vi ska gå på JUMP och i mitt huvud så tänker jag att nja, kanske inte. Jag kommer på mig själv att jag satt dagen efter och googlade på benproteser. Jag ska inte säga att livet var slut, men det var inte så jävla roligt. Att gå från att precis ha vunnit en match till att någon pratar med mig om att imorgon kanske vi kapar ditt ben. Då var jag lite skraj.

Operation och var.

Vid den här tidpunkten har man inte sett några som helst förbättringar och infektionen fortsätter sprida sig upp för låret. Svullnaden når till sist bristningsgränsen, bokstavligen. Och Irmans ben börjar spricka upp på sidan och var börjar flöda ur benet.

Då säger läkarna att vi måste operera dig. Och jag säger vadå operera? Jag är liksom inställd på att de ska kapa mitt ben. Läkaren kommer med två papper och ber mig skriva på. Och jag vägrar, jag tänker inte bli av med mitt ben, flyg hem mig till Sverige eller vad som helst.

Men han lyckas förmedla till mig att de inte ska kapa benet utan bara öppna upp och rensa. Så de rullar ner mig till läkaren som ska operera och han välkomnar mig med ett “hello sir“. Och jag tänker, äntligen någon som pratar engelska.

Jag frågar läkaren, does it look bad?

-Yes yes yes.

– But you’re not going to cut the leg off?

– Yes yes yes.

– Do you understand what I’m saying?

– Yes yes yes.

– You don’t understand what I’m saying, right?

– Yes yes yes.

Han förstår inte ett ord av vad jag säger och han ska fucking skära i mig. När narkosläkaren kommer och ska sätta en spruta i mig lyckas han träffa en jävla ven så det svullnar upp som en golfboll. Och det är rena rama mardrömmen, jag vill bara hem.

Som tur är går operationen bra och så fort jag vaknar tittar jag ner och ser två ben och skriker YES! Blir skitglad att jag har alla tår kvar som viftar där framme. De tömde benet på 660ml var. Det i kombination med att jag fick en fjärde sorts penicillin gör att benet börjar bli lite bättre.

Sjukhusbyte och hemfärd

SOS International har en egen läkare som ska godkänna de ingrepp och procedurer som läkarna på plats i Spanien utför men när Irman får ett samtal från SOS visar det sig att det spanska sjukhuset har struntat i att kommunicera om operationen. Det får som följd att SOS vill att Irman flyttas till ett annat sjukhus där man har bättre kontakt med en svenskspråkig läkare.

Där i sjukhuset får jag prata med läkaren som pratar lite svenska som berättar för mig att vi ska testa en ny starkare penicillinsort. Den kommer att göra så du kommer få problem med magen så du kommer att få blodförtunnande men jag tror att den kommer fungera. Vid den här tidpunkten har man fortfarande inte konstaterat vad det är som har orsakat den här skiten.

Jag får det nya penicillinet och han säger att det i samband med operationen bör ge effekt. Och helt rätt så blir det så. Redan efter första dagen känner jag att jag mår bättre och när de tittar till benet ser man att svullnaden har sjunkit och att benet inte längre är lika rött. Och nästa dag går svullnaden ner med ytterligare 10 centimeter. Och då känner jag att det går åt rätt håll.

Jag är sedan inlagd på det sjukhuset i sex dagar. Sen fick jag flygas hem med sjuktransport vilket också var en helt ny upplevelse. Jag fick lyftas in med hiss i flygplanet och hade så jävla ont under hela resan. Så det var den största mardrömsresan någonsin. Kom hem och åker ner till västervik och läggs in där.  Där böjar jag gå på lite omläggningar och personalen säger till mig att det ser ut som att jag blivit opererad med en slö sked, så det var ju roligt att höra. Därefter tar man alla prover som existerar för att försöka reda ut vad orsaken är men man hittar ingenting.

Vägen tillbaka.

Irman skrivs sedan ut från sjukhuset med antibiotika och blir sedan tipsad av en vän om en klinik som är experter på att ta hand om sår. Därefter går det undan och tungviktaren är tillbaka på benet tidigare än väntat.

Via en polare kommer jag i kontakt med en klinik i Linköping som heter S2. De jobbar bara med sårläkning allt från konstiga sår till långvariga sår som inte läker. och jag skulle verkligen vilja ge dem jättecred och hatten av. De är helt privata och har gett helt enastående resultat. Det är bland den bästa vården jag fått i mitt liv. Och från att jag skulle vara sjukskriven i 4-6 månader så tror jag att jag kommer kunna återgå till jobbet om två veckor. Jag har till och med kunnat träna lite lätt med lite boxning och jag kan röra på benet och slipper kryckorna nu. Det har gått jättebra tack vare S2 kliniken.

Så från första augusti då jag kände att shit snart börjar dom stora organisationerna ringa till att tre veckor senare nästan bli av med ett ben till att ytterligare tre veckor senare kunnat börja träna igen. Det handlade inte om, utan när kapar dem benet. Jag tänkte på fantomsmärtor och vad fan jag ska göra med mitt liv till att kunna boxas igen. Förstå vilken glädje i kroppen. S2 garanterar att inom fyra månader så kommer jag att vara helt återställd till precis hur jag var utan att det ska synas eller märkas någonting

Storleken har betydelse.

Irman vet fortfarande inte vad som orsakade infektionen. Testerna man tagit i Sverige visar inte på någonting då all antibiotika troligtvis har dödat bakterierna som var orsaken men läkarna har sina gissningar. Smajic har också tur i oturen då genom att han är såpass stor så har det tagit längre tid för infektionen att sprida sig. Hade någon i min storlek (en blygsam f.d. fjäderviktare) åkt på samma grej så hade jag nog inte kommit hem med båda benen i behåll.

Man har tagit prover men de har inte visat något konkret. Man behöver proverna från sjukhus nummer två i Spanien som har prover tagna direkt från såret innan jag fick i mig en massa penicillin. Problemet är att de vägrar lämna ifrån sig dem, troligen är det en pengafråga. Så jag har gett fullmakt till SOS International att kunna hämta ut mina journaler men byråkratin fungerar inte på samma sätt där nere som det gör här hemma i Sverige så de vägrar fortfarande.

Man misstänker att det kan röra sig om ett spindelbett som har orsakat detta. Det har gjort att benet reagerat kraftigt och att mitt eget immunförsvar har försökt stöta bort det här tills benet sprack och man tömde och först då började penicillinet verka och kroppen förstod att det skulle hantera skiten. Så det behöver inte röra sig om någon jättegiftig spindel utan det kan ha varit något litet som har spårat ur.

Bakterier sprider sig i en viss takt och ju större du är och desto starkare immunförsvar du har desto längre tid tar det för infektionen att sprida sig. Läkaren här säger att det var tur att jag har den kroppshyddan jag har och att jag har en relativt bra grundfysik. Och jag tror att alla min Wim Hof-kallbad och sånt som jag håller på med spelade roll. Läkaren sa, du har det högsta infektionsvärdet jag någonsin har sett och ändå sitter du här och pratar med mig ganska normalt utan att ha för ont.

Hade du inte varit i den storleken du är och det hade spridit sig såhär fort upp i organen och visat minsta tecken på sepsis då hade vi kapat det berättade läkaren för mig. Det är en sak att kapa ett “bara” ett ben men det är en annan sak om det går upp i genitalier och sprider sig i organ. Då är det inte lika lätt att stoppa. Så det kanske var bra att jag är lite tjockis.

Tacksamhet över ett normalt liv.

Totalt var Irman satt ur spel i nästan en månad. Han åkte ner till Spanien i mitten av augusti och blev fast där i drygt tre veckor innan han äntligen fick komma hem. Under den tiden hinner många tankar gå igenom ens huvud.

Det är bisarrt. Att jämföra bilderna från de första operationssåren till hur det ser ut idag, jag är lyckligast i hela världen. Vet du hur mycket grejer man har i huvudet? Hur ska jag köra bil? Behöver jag handikappanpassa bilen på något sätt? Jag kommer aldrig nånsin köra motorcykel igen. Jag kommer aldrig någonsin kunna göra det här eller det här. Det är ganska många saker som gör en ganska oglad.

Jag hade jättegärna velat veta vad som orsakat allt men just nu är jag bara jävligt glad att kunna fortsätta med ett normalt liv. Det har gått mellan absoluta ytterligheter till ett lyckligt slut. Slutligen vill jag säga att jag är så tacksam för min familj som hört av sig flera gånger varje dag med Alexandra i spetsen som flög ner till mig och alla andra som hört av sig och stöttat, är jättetacksam tusen gånger om.

 

+5
Dana Sad
Dana Happy
Daniel Cormier och Jim West

Daniel Cormier försvarar Aspen Ladds coach Jim West efter kritiken

Johan Lorentzon

Daniel Cormier (22-3) väljer att försvara Aspen Ladds (9-2) coach och tränare Jim West efter helgen match. I ringhörnan kunde vi höra West skrika åt Ladd mellan ronderna, något som har kritiserats av både fans och fighters.

Daniel Cormier försvarar Jim Wests coaching

Under Aspen Ladds match med Norma Dumont (7-1) i helgen kunde vi höra hennes coach Jim West skrika åt henne i mellan ronderna. Coachens taktik har sedan dess kritiserats av både fans och fighters. West har efter matchen erkänt att han kanske var lite väl hård mot Ladd, men den före detta dubbel-mästaren Daniel Cormier tar dock coachen i försvar och tycker inte alls han ska behöva be om ursäkt för sin coaching-taktik.

This is what I am talking about right here, now a coach has to apologize for how he talks to his athlete? I disagree!I’ve heard much worse from my coaches and the coach knows how his athlete will respond. I prefer this to some of the other cornering we’ve seen lately. #oldschool

 

Aspen Ladd förlorade matchen

Norma Durmont blev storleken för stor för Aspen Ladd som fick se sig besegrad för andra gången i oktagonen. Durmont var den som ledde matchen och kunde leverera mest skada av de båda kvinnliga kombattanterna. Hon kunde därför ta hem en relativt säker domslutsseger när poängkorten lästes upp.

Läs mer
Ryan Bader mediadag

Ryan Bader vill byta smeknamn till ”The Master” – Bader

Johan Lorentzon

Ryan ”Darth” Bader (13-2-1) vill byta smeknamn till ”The Master”, men det verkar inte som om Bellator vill gå med på namnbytet.

Vill byta smeknamn till Ryan ”The Master” Bader

Bellators tungviktsmästare Ryan Bader går under smeknamnet ”Darth”. Efter att han skrev kontrakt med Bellator har han vunnit bälten i två olika viktklasser i organisationen och har därför velat byta namn till ”The Master”. Dessvärre verkar det inte som om Bellator går med på bytet av smeknamnet.

Så här sa Bader till BJpenn.com

“I would walk out to that 100 percent,”

“I don’t know with Showtime now and all that, they’re kinda like ‘Nah.’ I tried to do that. Yeah, my buddy Jordan Johnson [is ‘Big Swingin’]. I’ve tried. I’ve tried it in the UFC too. Man, I’ll ask Bellator like, ‘Please, just one time, before I’m ever done, announce me as The Master Bader.’

“I tried to actually do that in Chael [Sonnen’s] Submission Underground. They’re like, ‘What do you want to be called?’ I’m like ‘Master,’ and they’re like okay… then they thought about it and they’re like ‘Dude, we can’t do that. We’re on UFC Fight Pass.’ So, it’s not on my accord! I would try!”

Blev avslutat tidigt i Bellators Grand Prix

Det gick tyvärr inte riktigt som Bader tänkt sig i helgen när han möte Cory Anderson (16-5) i av Bellators lätta tungvikts-turnering. Anderson avslutade Bader redan tidigt i första ronden och slog därmed ut honom ur turneringen.

Läs mer

Conor McGregor i slagsmål – Anklagas för att ha brutit näsan på DJ

Johan Lorentzon

Den italienske DJ:n Francesco Facchinnetti postar en bild på sociala medier där han anklagar Conor McGregor (22-6) för att ha slagit honom i ansiktet och brutit hans näsa.

Conor McGregor anklagas för att ha brutit näsan på DJ

Enligt den italienske DJ:n Francesco Facchinnetti ska Conor McGregor ha slagit honom oprovocerat i ansiktet och brutit hans näsa. Facchinnetti och hans fru postade en bild på sociala medier där de påstår att händelsen skulle hänt när de varit ute och festade. Conor ska ha bjudit dem till en annan fest och när Facchinetti tackade ”ja” ska UFC-stjärna helt oprovocerat slagit honom i ansiktet. De säger också att det har tio vittnen till händelsen.

Stämmer McGregor efter händelsen

Facchinetti stämmer McGregor efter händelsen och säger:

“I took a punch for nothing. That punch could go to anyone. My friends, my wife, or other friends. That’s why I decided to sue Conor McGregor because he is a violent and dangerous person.”

Facchinettis fru Wilma beskriver händelsen så här:

“Then out of nowhere, he threw a punch in the face of Francesco. He was inviting us to another party. Francesco said, ‘Okay, let’s go’ and he hit him. Luckily, he [Francesco] was very close so he [McGregor] couldn’t load up on his punch. Francesco flew back, fell on the table, and then on the ground. The first thing that came to mind was ‘are we kidding? Is it a show?’ Then I was paralyzed. I turned around and saw that his friends were holding him against the wall because he wanted to continue beating Francesco. Then they took him away. I turned on the light and the guards turned them off. Francesco was bleeding. I wanted to help him and the guards chased us away.”

“He will stay in Italy until October 26th. If you see him stay away from him. Don’t go near him and ask for autographs because he is an unstable and dangerous person,”

Enligt Conors instagram så befinner han sig mycket riktigt i Italien på semester, men har själv inte uttalat sig om händelsen.

Läs mer
Andrei Arlovski

Kimura Matchmaker: UFC Vegas 40

Simon Tingberg

Efter en veckas uppehåll så är Kimura Matchmaker tillbaka med spännande matchningar. Detta efter nattens gala UFC Vegas 40 som ägde rum i fightingens huvudstad Las Vegas.

Kimura Matchmaker

Efter UFC galorna så gör Kimuras Simon Tingberg Kimura Matchmaker. Där matchas utvalda fighters vinnare som förlorare från senaste galan. Dom fighters som tas med matchas mot troligt kommande motstånd.

Kvinnlig fjädervikt Norma Dumont vs Amanda Nunes om bältet

Brasilanskan Norma Dumont tog en dominant seger genom enhälligt domslut mot den lovande Aspen Ladd. Mycket av fighten efteråt kom att handla om det dåliga beteende som Ladds coach uppvisade. Vi får dock inte glömma Dumonts dominanta insats. Brasilianskan fightas i en viktklass utan ranking och med få fighters. Där mästarinnan Amanda Nunes dominerar två viktklasser. Då fjädervikten som sagt saknar stort utbud av fighters så bör nu Domont få en chans att utmana Nunes om fjäderviktsbältet. Detta efter att Nunes försvarat sitt bantamviktsbälte i december.

Norma Dumont

Om jag tror att Dumont kan ta bältet ifrån Nunes så är svaret nej. Varken i bantamvikt eller fjädervikt så ser jag någon i dagsläget kunna utmana mästarinnan. Men låt gärna Nunes fortsätta försvara sina bälten.

Aamanda nunes bälten konferens

Tungvikt Andrei Arlovski vs Blagoy Ivanov

Veteranen och före detta tungviktsmästaren i UFC, Andrei Arlovski tog sin andra raka seger. Detta genom att besegra Felipe Lima genom enhälligt domslut. Arlovski är långt ifrån sitt gamla jag som gick inte och avslutade folk. Han har inte avslutat någon sedan 2015. Han är dock en smart fighter som senaste åren ändå lyckats ta en del segrar mot yngre hungriga fighters. Arlovski lär nog aldrig stå som mästare igen men kan absolut lyckas ta sig an någon i topp femton fortfarande. Vill nu se honom mot trettonde rankade Blagoy Ivanov.

Ingen av dom är någon som bjuder på mycket till fyrverkerier längre. Men dom båda skulle absolut matchas jämnt mot varandra. Båda har en bakgrund inom sambo. Arlovski är den betydligt snabbare men Ivanov som bland annat kunnat ta Derrick Lewis slag har en riktigt bra haka. Ivanov är också likt Arlovski smart och lyckas ofta implantera sitt game med sin starka grappling. Helt klart en jämn match.

Lättvikt Jim Miller vs Nasrat Haqparast

Veteranen Jim Miller bröst en förlustsvit på två matcher då han knockade debutanten Erick Gonzalez. Miller har tillhört organisationen sedan 2008 och närmar sig Donald Cerrones rekord för mest vinster i organisationen. Han har inga planer på att pensionera sig. Veteranen har fightas på både UFC 100 och 200 och siktar på att även kunna fightas under UFC 300 berättade han under segeritnervjun.

Jim Miller invägning

Miller har senaste tiden tagit sig an många yngre fighters. Vill nu se honom möta ännu en yngre fighter i form av Nasrat Haqparast. Tysken som tränar på Tristar gym i Montreal med George ST Pierre är en lovande fighter. Denne gick i sin senaste fight miste om ett jättekliv i ranking då han förlorade mot Dan Hooker. Haqparsat med en ålder på tjugosju år har dock tiden framför sig och är ett spännande namn. Ser honom gärna möta en fighter som Miller. Där en seger för tysken kan leda till rankat motstånd igen. Miller däremot skulle med en seger visa att han absolut är fortsatt att räkna med.

 

Läs mer

Video
UFC 268 Free Fight: Colby Covington vs Tyron Woodley

Ralph Nordahl

Den 6 november kommer vi få se UFC:s mästare i weltervikt Kamaru Usman(19-1) försvara bältet mot Colby “Chaos” Covington (16-2) i en rematch vid UFC 268 i Madison Square Garden. Inför detta har UFC valt att släppa Covingtons match mot forne mästaren Tyron Woodley gratismatch. Ni kan se denna i sin helhet ovan.

Läs mer
Cory Sandhagen

Cory Sandhagen hoppas att UFC börjar med ‘open scoring’

Ralph Nordahl

Cory Sandhagen tog sig nyligen igenom fem tuffa ronder mot forne UFC-mästaren T.J. Dillashaw där den senare vann via delat domslut. Många ansåg dock att Sandhagen borde blivit tilldelad segern och nu säger denne att han skulle vilja se att domarnas poäng blir offentliggjorda för fighters inför varje rond.

Cory Sandhagen hoppas att UFC börjar med ‘open scoring’

Sandhagen fick nyligen se sin hemstat Colorado tillämpa “open scoring” när det kommer till boxning och MMA. Colorado följer därmed Kansas i att tillåta organisationerna att besluta om de vill informera fighters och deras team hur domarna har delat ut sina poäng efter varje rond.

Sandhagen hoppas nu att UFC även dem ska tillämpa detta och berättade för Ariel Helwani i The MMA Hour att han haft nytta av att veta den aktuella poängställningen under sin match mot Dillashaw.

I think open scoring would be good. I know I would’ve really loved open scoring in the last fight. I was kind of on the fence about it before, too. But I don’t see really what it would hurt. What would that hurt? In every other sport, you get to know the score at the end of the quarter. What would it hurt to do open scoring? I don’t see any damage that it would do. If anything, that would, I think, make for more exciting fights because round three and round five, if the guy knows that he’s down, that could be a really huge advantage. And I think that it would be very fair.

Tråkigt nog för Sandhagen så har UFC och Dana White sågat open scoring där den senare sagt att systemet där matchens aktuella ställning ropas ut till fighters, tränare och fans, innan varje rond skulle få fighters att ta det lugnt under den sista ronden vilket skulle minska antalet avslut.

Läs mer
Jon Jones

Jon Jones går till personangrepp på MMA-journalist

Ralph Nordahl

Det går inte så jättebra för Jon ”Bones” Jones i nuläget. Nu har personligt meddelande som Jones skickat journalisten Amy Kaplan läckt ut som ger en aning om att den tidigare lätt-tungviktsmästaren minst sagt har det motigt.

Jon Jones går till personangrepp på MMA-journalist

Kaplan tog till sociala medier i dagarna för att dela ett meddelande som hon fått från Jones vilket ni kan se nedan:

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Amy Kaplan (@photoamy33)

First of all you literally look like a witch. Second of all keep my girls out of your mouth. You have no clue what’s normal to them. You’re disgusting over there judging someone else. F*** off.

Detta ägde rum en dag efter att Jones uttalat sig om arresteringen för misstänkt våld i nära relation samt skadegörelse. Jones sade att hans problem i livet delvis berott på att han utnyttjats sexuellt som barn.

Fightern greps efter att vakter på Caesars Palace Hotel & Casino bevittnat Jones fästmö Jessie Moses uppträda skrämd blödandes från näsa och mun. En dag innan gripandet sade en taggad Jones till Kaplan att han var exalterad inför sin tänkta tungviktsdebut i oktagonen.

Jones har fördömts av stora delar av MMA-världen och många har frågat om det inte är dags för honom att sparkas från UFC då den senaste händelsen endast är en i raden av skandaler.

Läs mer
Aspen Ladd invägning

Aspen Ladds tränare sågas av MMA-världen efter nattens förlust

Ralph Nordahl

Aspen Ladd hade det kämpigt vid nattens UFC Vegas 40 och alla var inte imponerade över hur hennes team hanterade situationen. De flesta var inte heller imponerade över huvudmatchens underhållningsvärde.

Aspen Ladds tränare sågas

Norma Dumont tog hem en seger via enhälligt domslut mot Ladd men segern kom att överskuggas av förlorarens coach Jim Wests tvivelaktiga insats.

Mellan ronderna kunde man höra West fråga: vad håller du på med? Han uppmanade även Ladd att göra bättre ifrån sig  då det var uppenbart att hon halkade efter på poängkorten. Hans tonfall och ordval triggade dock en del fighters som tittade på matchen däribland forna UFC-mästarinnan Miesha Tate som sågade West.

Ladd har även hon uttalat sig efter matchen men hade dock ingen kritik att ge sin tränare:

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Aspen Ladd (@aspenladd)

Not my night. Congrats to my opponent. We will be back better. In the mean time I finally got to get back in there after nearly 2 years. Now it’s time to take a step back, take a breath, and get back to fighting and feeling like myself again. On to the next.

MMA-världen reagerar

Nedan ser ni MMA-världens övriga reaktioner under och efter matchens gång där både matchen och West sågades:

Läs mer
Karl Albrektsson KO

Bellator 268: Fullständiga resultat från nattens gala

Alexander Clausson

Under natten till söndag ägde Bellator 268 rum. Sveriges Karl Albrektsson toppade galans underkort och i huvudmatchen ställdes bälteshållaren Vadim Nemkov mot Julius Anglickus. 

Vadim Nemkov möter Corey Anderson i Grand Prix-finalen

Kortet toppades av de två semifinalerna i Bellator Light Heavyweight Grand Prix. I huvudmatchen ställdes divisionens regerande mästare Vadim Nemkov mot ersättaren Julius Anglickus. Den sistnämnda hade ett par fina sekvenser i den första ronden, men allt som allt blev det en dominant insats för Nemkov. Läs mer om den matchen här. I den delade huvudmatchen fick vi se två tidigare UFC-fighters möta varandra inne i buren. Corey Anderson ställdes mot den tidigare Bellator-mästaren Ryan Bader och den förstnämnda avslutade drabbningen på under minuten. Läs mer om den matchen här.

Underkortet toppades också av en drabbning i divisionen för lätt tungvikt. Sveriges Albrektsson tog hem sin andra raka seger i organisationen, när den tidigare Gran Prix-deltagaren Dovletdzhan Yagshimuradov stod för motståndet. Albrektsson står nu med ett totalt matchfacit som lyder 13-3-0. Läs mer om den fighten här.

Bellator 268: Fullständiga resultat

Nedan kan läsaren ta del av resultatet från samtliga av galans matcher.

Huvudkort

 • Vadim Nemkov besegrade Julius Anglickus via submission (kimura), 4:25 – rond 1
 • Corey Anderson besegrade Ryan Bader via TKO (slag), 0:51 – rond 1
 • Brent Primus besegrade Benson Henderson via enhälligt domslut (29-28, 30-27, 30-27)
 • Henry Corrales besegrade Vladyslav Parubchenko via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)

Underkortet

 • Karl Albrektsson besegrade Dovletdzhan Yagshimuradov via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
 • Mukhamed Berkhamov besegrade Jaleel Willis via submission (guillotine choke), 4:05 – rond 1
 • Nick Browne besegrade Bobby Lee via submission (heel hook), 1:38 – rond 1
 • Javier Torres besegrade Gregory Milliard via delat domslut (28-29, 29-28, 29-28)
 • Sumiko Inaba besegrade Randi Field via submission (arm-triangle choke), 2:02 – rond 2
 • Lance Gibson Jr. besegrade Raymond Pina via TKO (slag), 1:44 – rond 2
 • Jaylon Bates besegrade Raphael Montini via submission (armbar), 3:49 – rond 1
 • Sullivan Cauley besegrade Deon Clash via TKO (slag), 4:59 – rond 1
 • Maria Henderson besegrade Collette Santiago via submission (rear-naked choke), 0:40 – rond 1
Läs mer

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.