Spel och casino jämförelse

Ishockey och MMA

Alexander Gustafsson spelar hockey

Även fast MMA och ishockey är två helt olika sporter så har dem en sak gemensamt, slagsmål. Nästa år är det åter dags för VM i ishockey. Spelschema för Hockey-VM 2022 hittar ni här.

MMA-fighters som spelar ishockey

Ishockey har alltid varit en sport som utmärker sig i hur man mer eller mindre ”tillåter” slagsmål på isen. Det har sätts som ett sett för spelare att själva bestraffa spelare som inte håller sig till de uttalade och oskrivna reglerna på isen. Gör du en ful tackling kan du räkna med att bestraffning kommer att utdelas från motståndarlagets slagskämpar.

Tekniskt sett är det mot reglerna att slåss på isen. Spelarna kan i värsta fall bli utvisade från matchen och avstängda i flera matcher, men vid mindre allvarliga fall kan det räcka med kortare utvisningar.

Trenden är nedåtgående när man kollar på hur ofta slagsmål inträffar. Under säsongen 2009-2010 i NHL utbröt det slagsmål under 40% av matcherna medan man var nere på 23% under 2015-2016.

Stipe Miocic och Daniel Cormier på isen

Vid ett par utvalda tillfällen har vi fått se några av sportens stjärnor snöra på sig skridskorna för att visa vad de går för på isen.

Först ut fick vi se MMA-legendarerna Daniel ”DC” Cormier och Stipe Miocic mäta sina hockeyfärdigheter mot varandra i coachutmaningen på The Ultimate Fighter 27. Men det var långt ifrån två rutinerade skridskoåkare som klev ut på isen. DC är från Louisiana i den amerikanska södern där is inte är något man stöter på ofta. Miocic å andra sidan håller till vid nordligare breddgrader i Ohio. Tillsynes var det Stipe som såg stabilast ut på skridskorna men man kan aldrig räkna ut någon som har vinnarskallar av den kalibern dessa två har.

Alexander Gustafsson, Forrest Griffin och Joanne Calderwood spelar med AIK

UFC Sweden 3, även känd som UFC Fight Night 53 var en kväll med blandade resultat för svensk del. De resultat som är mest fastetsade i svenskarnas minnen är de tre knockoutförlusterna på huvudkortet där Niklas Bäckström, Ilir Latifi och Akira Corassani fick se sig besegrade. I efterhand var det inga duvungar som stod för svenskarnas förluster då både Ilir och Akira ställdes mot blivande mästare i UFC i form av Jan Blachowicz och Max Holloway.

Även fast Alecander Gustafsson inte deltog i galan var han delaktig i marknadsföringen inför galan. Mer specifikt så var han, forne UFC-mästaren Forrest Griffin och Joanne Calderwood inbjudna till Hovet för att visa lite MMA och visa vad de går för på isen.

Föregående artikel

Khamzat Chimaev möter Jack Hermansson i en brottningsmatch

Nästa artikel

ABC kritiserar barhänt boxning och BKFC: ”This has got to stop”

Skriven av

kimura

Relaterade Artiklar

Sök