UFC

Islam Makhachev möter Dustin Poirier på UFC 302

Av

Alexander Clausson

14/04/2024
Islam Makhachev

UFC:s nuvarande P4P-etta är tillbaka för sin nästa match. Islam Makhachev möter Dustin Poirier på UFC 302 i juni.

Lättviktstiteln står på spel när Islam Makhachev återvänder

I samband med nattens presskonferens efter UFC 302 stod det klar att Rysslands Makhachev är klar för sitt nästa titelförsvar. För motståndet kommer USA:s Poirier stå. Detta i den nya huvudmatchen för UFC 302, som tillkännagavs av organisationens president Dana White. Galan äger rum i Newark, New Jersey den första helgen i juni. I den delade huvudmatchen möter den före detta mellanviktsmästaren Sean Strickland Brasiliens Paulo Costa.

Det har cirkulerat rykten i veckor om att Makhachev skulle återvända tidigare snarare än senare och Poirier verkade vara den ledande kandidaten att få titelmatchen efter att han krossade Benoit Saint Denis på UFC 299 i mars.

En före detta interim-lättviktsmästare Poirier kom till korta i sina tidigare två försök att vinna den obestridda titeln med förluster mot Khabib Nurmagomedov och Charles Oliveira. Han kommer att försöka en tredje gång när han möter en av de mest dominerande mästarna i UFC:s nuvarande stall.

Makhachev har bara smakat på nederlag en gång i hela sin karriär och han har för närvarande en 13-matchers vinstsvit, inklusive två framgångsrika försvar av sin lättviktstitel. Senast knockade Makhachev Alexander Volkanovski i en returmatch.

Nu söker Makhachev sitt tredje titelförsvar när han möter Poirier i en fem ronders titelmatch för att avsluta UFC 302 i juni.

Angående den delade huvudmatchen tävlar Strickland för första gången sedan han förlorade sin mellanviktstitel i en knivskarp match mot Dricus du Plessis. När det gäller Costa försöker även han komma tillbaka till vinstkolumnen efter en jämn match med Robert Whittaker på UFC 298 i februari. Den fajten förlorade Costa via delat domslut.

I samband med den ovannämnda presskonferensen offentliggjorde även White den kommande matchen mellan Conor McGregor och Michael Chandler. Läs mer om den fajten här.

Skribentens kontakt

alexander.clausson@kimura.se

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök