Nyheter

Islam Makhachev varnar Dan Hooker efter anklagelserna

Islam Makhachev Dan Hooker

Islam Makhachev varnar Dan Hooker efter att denne anklagat honom för att fuska med dropp inför helgens titelmatch mot Hookers lagkamrat Alexander Volkanovski.

Islam Makhachev vill att Dan Hooker ska ställas till svars

UFC var antagligen stolta efter matchen mellan lättviktsmästaren Islam Makhachev och Alexander Volkanovski i Perth, Australien som var en av de mest underhållande fighter under de senaste åren.

Den goda stämningen skingrades dock när UFC-lättviktaren Dan Hooker kort efter galan valde att rikta anklagelser mot segraren av matchen; Makhachev. Volkanovskis gymkamrat hävdade att ryssen fuskat genom att använda dropp för att återhämta sig efter invägningen.

Det som följde i MMA-världen var ett antagande om Makhachevs skuld som sedan sattes i kontext med en hel drös av regler och riktlinjer som antingen var till ryssens fördel eller nackdel.

Makhachevs manager kallade anklagelserna för skitsnack och Hooker och Volkanovskis tränare gick igår ut med att det inte med säkerhet går att säga att lättviktsmästaren fuskade men att han trodde att något inte stod rätt till med dennes teams förberedelser.

Nu skriver Islam Makhachev via Twitter till att anklagelserna måste leda till konsekvenser för Hooker:

You must be held accountable for such accusations.

Jon Jones tvingades be om ursäkt för liknande anklagelser

Frågan är nu om Dan Hooker borde vara orolig. Den forne lätt-tungviktsmästaren Jon Jones valde inför UFC 159 där han skulle möta Chael Sonnen att anklaga denne för att ha använt steroider i hela sin karriär. Sonnen hotade med att stämma Jones för de ”vårdslösa” anklagelserna och då Jones inte hade några bevis tvingades denne be om ursäkt.

Föregående artikel

VM i Serbien: Fyra svenskar på pallplats

Nästa artikel

Amerikanska politiker agerar mot Dana Whites Power Slap: ”Hjärnskador är inte underhållning”

Skriven av

Ralph Nordahl

Ralph Nordahl, musiker och kuriosamaskin, gillar att grotta ner sig i nya saker. Har jobbat inom spridda branscher. Gillar helst att skriva, läsa och sjunga. MMA-fan sedan 2017. Har skrivit närmare 4800 artiklar om MMA sedan dess.

Relaterade Artiklar

Sök