Nyheter

Israel Adesanya möter Jan Blachowicz i titelmatch på UFC 259

Av

Daniel Schälander

03/01/2021
Israel Adesanya och Jan Blachowicz

Den regerande mästaren i UFCs mellanviktsdivison, Israel Adesanya kommer att försöka erövra ytterligare en titel när han tar sig an mästaren i lätt tungvikt, Jan Blachowicz i mars.

Dana White bekräftar att matchen är klar

UFCs VD, Dana White bekräftade för ESPN att matchen kommer vara huvudmatchen på UFC 259. Galan går av stapeln den 6 mars men en plats för eventet har inte bestämts än. Adesanya är på plats tre i P4P-rankingen vilket är en bit högre upp än Blachowicz som ligger på femtonde plats.

Adesanya kan bli en av åtta dubbelmästare någonsin

31-åringen kommer att försöka ansluta sig till den exklusiva skara fighters som lyckats med bedriften att bli mästare i två olika viktklasser. De som lyckats hittills är Randy Couture, BJ Penn, Conor McGregor, Georges St-Pierre, Daniel Cormier, Henry Cejudo och Amanda Nunes.

Blachowicz första titelförsvar

Polacken Jan Blachowicz blev mästare i divisionen efter att ha besegrat Dominick Reyes på UFC 257 i September förra året. Titeln hade innan dess blivit vakant efter att den tidigare mästaren Jon Jones flyttat upp till tungvikt. Jan har vunnit åtta av sina nio senaste matcher.

Matchen mellan Jan och Dominick dömdes av den svenska domaren Kevin Sataki som då blev den första nordiska domaren att döma en titelmatch i UFC. I vår intervju med Kevin när han befann sig på Fight Island pratade han om upplevelsen.

Det är bara en handfull människor av domarkåren i världen som får döma titelmatcher. Så jag känner mig väldigt priviligierad och tacksam att man får den chansen. Det är stort och det är kul för Sverige. Alla som känner mig vet att jag tycker att det är kul att sätta vårat lilla land på kartan. Man blir stolt över att vara svensk och att kunna representera Sverige även om man inte bär färgerna.

 

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök