17 June, 2024
Nyheter, Videor

Israel Adesanya och Yoel Romero är redo att mötas

Av

Izabelle

30/10/2019
Yoel Romero

Sedan mellanviktsbältet fick sig en ny ägare i Israel Adesanya (18-0) tidigare i år så har Paulo Costa inofficiellt varit näste man på tur att utmana om bältet, idag kom nyheterna om skadan.

I en intervju med ”The Schmo” meddelar UFCs president Dana White att Costa blir borta i åtta månader efter en operation på biceps och att de nu letar efter en ersättare till Adesanya.

Inte långt efter att nyheten uppmärksammats av MMA-världen valde den före detta titelutmanaren Yoel Romero att vara snabb ut i rampljuset.

Adesanya svarar med att denna match ska tydligen ha varit i planerna sedan en tid tillbaka.

’The soldier of God’ Romero (13-4) har inte setts i oktagonen sedan UFC 241 där han förlorade en tuff match via domslut mot den tidigare nämnda Paulo Costa. Dessförinnan har Romero samlat på sig vinster mot namn som Luke Rockhold, Chris Weidman, Ronaldo Souza och Lyoto Machida. 

Den obesegrade mellanviktsmästaren Adesanya lyckades vinna bältet under UFC 243 där han mötte dåvarande mästaren, Robert Whittaker. Han är i dagsläget 7-0 i UFC och mötte Whittaker, Kelvin Gastelum och Anderson Silva i sina tre senaste matcher.

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök