Israel Adesanya

Israel Adesanya till Sean Strickland: vad var det jag sa?

Elin Sundqvist

UFC:s mellanviktskung Israel Adesanya har kritiserat Sean Strickland för hans insats mot Alex Pereira under helgens gala.

Strickland misslyckades med att stoppa Pereiras väg mot Adesanya

I en av de hetaste matcherna från helgens UFC 276 fick tidigare GLORY-kickboxaren Alexander Pereira chansen att hoppa från orankade motståndare till en topp fem-utamanare i mellanviktsklassen. För att lyckas med bedriften behövde han bli den första att besegra Strickland i mellanvikt, ett uppdrag Pereira slutförde på bara två och en halv minut.

Inför matchen hade ”Tarzan” sagt att matchplanen var att ta till brottningen om brasilianaren skulle komma att skada honom på fötterna. Men som det visade var UFC-veteranen chanslös när det väl begav sig, och skickades till kanvasen med en västerkrok av Pereira.
Att Strickland valde att stå mitt framför en av världens bästa strikers förvånade många. Men en person som inte verkade förvånad var mellanviktsmästaren Israel Adesanya.

Adesanya har ingen sympati för Strickland

Under mediedagen i onsdags förra veckan gav Israel sina tankar kring mötet mellan Strickland och Pereira. En match som för övrigt kommit att uppfattas som avgörande för vem som får nästa titelchans mot den obesegrade mästaren i mellanvikt. Till MMA Junkie hade Adesanya följande att säga om Stricklands chanser:

If I’m being honest, he might get f*cked up, Strickland. If he doesn’t fight with his ego, he’ll get f*cked up.

Pereira är den som haft allt att vinna, med bara två tidigare framträdanden i organisationen. Jämförelsevis har Strickland gått 15 matcher i UFC sedan 2014. Med tanke på att Strickland valde att ställa sig rakt framför Pereira, inom reach och med väldigt begränsad rörelse, så är det fler som tror att Stricklands ego spelade en stor roll vid hans knockout-förlust i Las Vegas. Det inkluderar Adesanya, som redan på presskonferensen efter helgens gala sade ”I told you so”, i fråga om Stricklands bedrift.

It was a good fight. But Sean Strickland should have focused on his job like I told him to, sade Adesanya.

0
Dana Sad
Dana Happy
dominick cruz
UFC on ESPN 41: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Marlon Vera
Marlon Vera ett steg närmare en titelmatch
kimura
Hett
Rory MacDonald
PFL 8 – resultat: Rory MacDonald avslutad i matchens första rond
kimura
Hett
Sadibou Sy vinner
PFL 8 – Sadibou Sy är en seger ifrån turneringsvinsten och 1 miljon dollar
kimura
Hett
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett