Okategoriserad

Ivana Širić Petrović fortsatt obesegrad efter avslut i Paris – ber Dana White om kontrakt med UFC

Ivana Širić Petrović 3

Norges Ivana Širić Petrović tog hem ännu en skalp i samband med fredagens ARES Fighting Championship i Paris.

Ivana Širić Petrović tog hem sjätte raka vinsten

28 åriga Petrović genomförde sin professionella debut så sent som 2021 och hade redan samlat på sig fem raka vinster inför fredagens match. Däribland en titelmatch i den ovannämnda organisationen I samband med ARES FC 14 på Dôme de Paris stod Polens Ewelina Woźniak för motståndet. Utövarna mötte varandra i den delade huvudmatchen och organisationens flugviktsbälte stod på spel.

Utövarna höll relativt jämna steg med varandra inledningsvis, men Petrović tog över matchbilden mer och mer desto längre drabbningen fortgick. I den fjärde ronden gick Petrović för sin motståndarens hals och polskan tvingades klappa till följd av en rear-naked choke.

Efter drabbningens slut riktade sig norskan till UFC presidenten Dana White. Petrović meddelade att hon nu är redo för ett kontrakt med världens största MMA organisation.

Kimura intervjuade Petrović i augusti, förra året, och då delade norskan med sig av sina tankar kring legaliseringsproccesen i landet.

Jag hoppas att det händer så snart som möjligt, för vi är trötta på att vänta. Vi representerar Norge på hög nivå i hela världen. Så det minsta politikerna här i Norge kan göra är att stödja oss med legalisering. Vi är vuxna som har valt att ägna våra liv åt den här sporten. Därför är det oerhört nedslående att politikerna i landet inte ger oss friheten att göra det vi älskar. Legalisera MMA i Norge nu!

Hennes totala matchfacit lyder 6-0-0.

Föregående artikel

UFC kommer inte till Sverige i början av juni – Jack Hermanssons management bekräftar för Kimura

Nästa artikel

UFC 289: Amanda Nunes möter rivalen i huvudmatchen

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök