Nyheter

Ivana Širić Petrović har tränat med mästaren inför helgens debut i UFC

Av

Alexander Clausson

30/06/2023
Ivana Širić Petrović 3

Till helgen går Norges första kvinnliga UFC-fighter sin första match i organisationen. Inför drabbningen har hon tränat med en av organisationens bälteshållare.

Ivana Širić Petrović i buren med Aljamain Sterling

Till helgen går den obesegrade Ivana Širić Petrović sin första match i UFC. Brasiliens Luana Carolina (8-4-0) kommer stå för motståndet. Carolina har gått 3-3-0 i UFC, men har förlorat sina två senaste drabbningar i organisationen.

29-åriga Petrović genomförde sin professionella debut så sent som 2021. Efter en lyckad debut tävlade hon på den svenska galan Fight Club Rush 10. Då stod Alline Torquato för motståndet och norskan tog hem segern via slag i matchens första rond. Därefter fick Petrović kontrakt med den franska organisationen ARES FC och hon har tagit hem fyra raka vinster i organisationen. I samband med två av dessa fighter har organisationens flugviktsbälte stått på spel. Inför hennes första titelmatch genomförde Kimura en längre intervju med norskan som läsaren kan ta del av här. Hennes totala matchfacit lyder 6-0-0.

Inför helgens debut har Petrović tränat tillsammans med organisationens bantamviktsmästare Aljamain Sterling. Någonting som Norges första kvinnliga UFC-fighter delade med sig av via ett inlägg på Instagram.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ivana Petrović (@ivana_mma)

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök