Video Jack Hermansson avslutar David Branch på 49 sekunder – se avslutet här

Jaser Davari

Den svenske Jack Hermansson (19-4 MMA, 6-2 UFC) tog ett stort kliv upp i mellanviktsklassen när han under kvällens UFC-gala i Philadelphia besegrade den forne WSOF-mästaren David Branch (22-6 MMA, 4-5 UFC).

Hermansson går på en nedtagning 30 sekunder in i första ronden och lyckas att ta ned Branch halvt. I scramble-situationen som uppstår går Hermansson på en arm-in-giljotin. Branch som är en BJJ-svartbältare under Renzo Gracie, blir tvungen att klappa för.

Vinsten är Hermanssons sjätte i UFC där han vunnit fem av dem via avslut, fyra i första ronden. Totalt har 30-årige Uddevalla-sonen, som bor och tränar i Oslo, vunnit 16 vinster via avslut. Just nu har Hermansson en vinstsvit på tre matcher.

I en exklusiv intervju med Kimura.se tidigare denna vecka berättade Hermansson att han vill möta den forne mästaren Chris Weidman på UFC:s kommande gala i Globen den 1:a juni. Med tanke på att svensken klarade sig oskadd i nattens drabbning är chansen stor att han går sin nästa match inför hemmafansen i Stockholm.

Är Jack Hermansson nästa svenska stora MMA-stjärna?

+15
Dana Sad
Dana Happy
Cat Zingano överklagar resultat
Bellator 293: Invägningsresultat inför nattens gala i USA
kimura
Hett
Conor McGregor om återkomsten till buren – ”Jag är beroende”
kimura
Hett
Sam Ghoroghi
Sam Ghoroghi går huvudmatch på Zone – ”Jag skulle inte tacka nej till ONE om ett år!”
kimura
Hett
Hamed Tawana
Wolf Fight Promotion 6: Intervju med Hamed Tawana – ”Jag var hungrig!”
kimura
Hett
Conor McGregor Beneil Dariush
Beneil Dariush tror Conor McGregor dopar sig
kimura
Hett