Nyheter Videor

Jack Hermansson besegrar ”Jacare” – en av de största vinsterna i svensk MMA

Jack Hermansson UFC med flagga

Den svenske mellanviktaren Jack Hermansson (20-4 MMA, 7-2 UFC) tog hem en av de största vinsterna i svensk MMA-historia när han under nattens UFC on ESPN+ 8 besegrade brassen Ronaldo ”Jacare” Souza (26-7 MMA, 9-4 UFC). Hermansson vinner matchen efter fem jämna ronder via enhälligt domslut.

Rond 1

Hermansson rör sig bra under större delen av ronden och jabbar fint. Brassen rör sig framåt men söker hela tiden knockout-slaget, medan Hermansson prickar fint med sina välvalda slag. Med två minuter kvar av ronden får svensken in två slag som skakar om Jacare ordentligt och får honom att gå ned på sina knän. Hermansson går på giljotin men Jacare försvarar sig bra och efter nästan en minut tar brassen sig ut ur giljotinen.

Rond 2

Den andra ronden börjar likadant som den första, där Hermansson prickar Jacare med sina fina jabbar och dubbel-jabbar. En minut in i ronden fångar Hermansson en low-kick och tar ned brassen. Hermansson håller sig kvar i brassens guard under resten av ronden där han får in ett och annat slag. Jacare försöker inte att ta sig upp eller gå helhjärtat på ett lås.

Rond 3

Den tredje ronden kommer Jacare ut mycket starkare och börjar få in fler slag, väldigt många av dem mot kroppen. Hermansson ser ut att vara mindre rörlig och lite trött. Hermansson går på ett par nedtagningar men Jacare stoppar alla försök. Det ser ut som att Jacare börjar ta över matchen mer och mer.

Rond 4

Hermansson kommer in  i fjärde mycket starkare och skakar om brassen i början av ronden med en fin upper-cut som följdes av en fin flerslags kombo. Hermansson försöker att avsluta, men när han inser att Jacare skyddar sig väl med ryggen mot buren, så slutar Hermansson. Svensken verkar ha fått in ny luft och är mycket fräschare än brassen. Hermansson kontrollerar resten av ronden tack vare sin fina jabb.

Rond 5

I den femte ronden kom Jacare ut med vetskapen att han låg under och var tvungen att avsluta Hermansson för att vinna. Brassen svingade rejält men träffade för det mesta luft. Det som däremot träffade och verkade ha effekt var Jacares kroppslag. Hermansson såg dock fräsch ut i den sista ronden och fortsatte att sätta sina jabbar. I slutet av ronden fick svensken ned Jacare återigen och är den enda i UFC med bedriften att ta ned Jacare två gånger i en och samma match.

Domarna gav till slut matchen till Hermansson med siffrorna 49-46, 48-47 och 48-47.

Föregående artikel

Jack Hermansson slår UFC-rekord

Nästa artikel

UFC on ESPN+ 8: Greg Hardy avslutar Dmitrii Smoliakov i första ronden

Skriven av

Jaser Davari

Relaterade Artiklar

Sök