20 June, 2024
Nyheter, Videor

Jack Hermansson intervjuas i The MMA Hour

Av

Alexander Clausson

08/04/2019
Jack Hermnasson vs Ronaldo Jacare Souza rykte

Under måndagskvällen intervjuades Jack Hermanson (19-4-0) av Luke Thomas i The MMA Hour (cirka 43 minuter in i programmet).

I intervjun försöker Thomas klargöra hur det kommer sig att Hermansson till synes representerar både Sverige och Norge i samband med sin MMA-karriär.

Grejen är att jag är svensk! Egentligen är jag faktiskt hälften tysk. Jag är född och uppvuxen i Sverige och jag bodde i Sverige i 20, 19 år innan jag flyttade till Norge och jag har varit här i runt 10 år nu. Grejen är att jag vill representera Sverige eftersom det är mitt födelseland och jag växte upp där men jag vill också representera Norge, eftersom det var här jag utvecklade min MMA-karriär.

Anledningen bakom Hermanssons flytt till grannlandet grundade sig i att det fanns dåligt med anställningar på den svenska arbetsmarknaden, en resa som många svenska ungdomar gjorde under samma tidsperiod.

Matchen mot David Branch

Vidare diskuterar Hermansson sin senaste match mot David Branch (22-6-0). En match som Hermansson vann via giljotin, tidigt i den första ronden. Hermansson berättar hur han ville starta matchen i ett högt tempo och trycka sin motståndare framför sig. Eftersom ”The Joker” anser att han har en stark kondition så skulle en hög fart i första ronden antingen leda till ett tidigt avslut eller till en trött motståndare i de senare ronderna. Chansen öppnade sig och Hermansson gick på det första alternativet.

Mötet mot Ronaldo ”Jacare” Souza

Hermansson intervjuades också om den kommande stormatchen mot Ronaldo ”Jacare” Souza (26-6-0 1NC), som kommer utgöra huvudfighten på ”UFC on EPSN 3”. En gala som går av stapel i Florida den 27 april. Thomas frågade den svenska stjärnan om han kommer utmana en av mellanviktsdivisionens allra bästa markfighters där brasilianaren är som starkast.

100 %! Jag kommer ta ner honom och göra det jag gör. Han är riktigt bra på marken men jag har en riktigt bra medicin mot det – världens bästa ground and pound. Det spelar ingen roll vem man är, om man får smaka lite på de här knytnävarna så är du helt plötsligt inte så bra på marken längre!

Vid en seger mot Souza räknar Hermansson med att han endast är en ytterligare vinst ifrån chansen på bältet i mellanviktsdivisionen. Att ”The Joker” är den svensk som är närmast ett UFC-bälte i skrivandes stund är svårt att argumentera emot.

 

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök