Jake Paul PFL

Jake Paul i framskridna förhandlingar med MMA-organisation

Ralph Nordahl

Jake Paul rapporteras närma sig sin MMA-debut. 24-åringen ska för närvarande befinna sig i ”framskridna samtal” med Professional Fighters League (PFL) och källor har uppgett för MMA Mania.com att han skulle kunna göra sina debut redan i år.

Jake Paul i framskridna förhandlingar med MMA-organisation

Paul som brottats på statlig nivå i Ohio förväntas träna på American Kickboxning Academy i San Jose, Kalifornien. Paul kommer inte vara del av PFL:s turnering utan kommer istället att vara ett specialinslag likt boxningsvärldsmästarinnan Claressa Chields.

Paul kommer kunna vara en viktig tillgång till organisationen i och med att det börjar  sälja galor som PPV detta år. Youtuberboxarens medverkan skulle kunna hjälpa med att ro i hamn en ny sändninsgpartner till PFL. Paul har för närvarande kontrakt med Showtime men detta förväntas inte störa hans MMA-kontrakt. Det verkar också som att Paul inte har särskilt bråttom att återvända till boxninsgringen trots hans tidigare tänkta motståndare Tommy Furys uppmaningar.

Paul har försökt provocera fram ett avtal med UFC:s VD Dana White men denne har blankt sagt nej. Bellator som också har kontrakt med Showtime har dock uttryckt sitt intresse av att kontraktera Paul.

Skulle ge Paul större kontroll över sitt varumärke

Källor uppger dock att Paul kan komma välja PFL då detta skulle ge honom större kontroll över sitt varumärke samt att han skulle kunna använda sig av organisationens avancerade teknologi när det kommer till social media vilket skulle gynna Paul då hans karriär byggts på just detta.

-2
Dana Sad
Dana Happy
Ali Taleb vinner UAE Warriors-bältet
Ali Taleb erövrar bältet spektakulärt! knockar mästaren i tredje ronden!
kimura
Hett
Jonny Touma vinner på UAE Warriors 30
Jonny Touma dominerar på UAE Warriors 30 – Avslutar i den första ronden!
kimura
Hett
Samuel Bark vinner på UAE Warriors 30
Samuel Bark vinner efter tuff kamp på UAE Warriors 30
kimura
Hett
Drömresan Del 4 – UFC X och Invägning
kimura
Hett
kayla harrison
PFL 6 – resultat: Kayla Harrison fortsatt obesegrad efter tidigt avslut
kimura
Hett