Nyheter

Jake Paul rasande efter att UFC-ikonens lön avslöjats

Jake Paul och Dana White

Donald ’Cowboy’ Cerrone tjänade inte ens nära en miljon dollar på den största matchen i sin karriär och Jake Paul väljer nu att raljera mot detta.

Jake Paul uppmanar fighters att kriga för sina löner

I ett nyligt klipp från en intervju som Donald ’Cowboy’ Cerrone gjorde med Rodeo Time dementerade UFC Hall of Famern att han fått en massiv lön för sin match mot Conor McGregor. Detta ägde rum vid UFC 246 i januari 2020. Matchen var McGregors återkomst till MMA efter en frånvaro på nästan 15 månader. Irländaren hävdade att han skulle tjäna åtminstone 80 miljoner dollar på matchen. McGregor kom till slut att vinna via teknisk knockout på endast 40 sekunder.

Som Cerrone nämnde flera gånger i det förflutna så har inte som vana att förhandla större summor än de som ryms i hans befintliga kontrakt. Han fick en garanterad summa på 200 000 dollar för att gå matchen samt en extra 200 000 dollar för att besegra McGregor. Det är okänt om Cerrone fick någon bonus för matchen men av att döma av hans vittnesmål verkar det inte särskilt troligt.

Jake Paul ser UFC-bossen Dana White som en av hans största fiender på grund av de lönenivåer som organisationen har för sina fighters. Youtuber-boxaren, som planerar att göra MMA-debut i PFL, valde att på allvar nu uppmana fighters att slå sig samman och gå i krig för sina löner.

Fighters need to wake up. Cowboy is a legend. Put in years and years of work. Massive name and veteran for MMA. That event probably did $80M in revenue.

Paul annonserade inför sin match i boxning mot MMA-legendaren Anderson Silva att han skulle starta en fackförning för MMA-fighters. Han tror även att White är brydd över den nya konkurrensen från PFL efter dess sammanslagning med Bellator.

Cerrone pensionerade sig från MMA efter förlusten mot Jim Miller i juli 2022. Han avslutade därmed sin karriär med sju raka matcher utan seger. I podcasten beräknar han att han tjänade runt 10 miljoner dollar under sin fightingkarriär. Han säger sig vara nöjd med sina intäkter.

Föregående artikel

Resultat från Danish Fight Night med Mikaela Laurén

Nästa artikel

Resultat från UFC Mexiko med Yair Rodriguez

Skriven av

Ralph Nordahl

Ralph Nordahl, musiker och kuriosamaskin, gillar att grotta ner sig i nya saker. Har jobbat inom spridda branscher. Gillar helst att skriva, läsa och sjunga. MMA-fan sedan 2017. Har skrivit närmare 4800 artiklar om MMA sedan dess.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök