Nyheter

Jake Paul vs. Tommy Fury avbokad – ”Han har gömt sig”

Av

Daniel Schälander

06/07/2022
Jake Paul Tommy Fury

Matchen mellan Jake Paul och Tommy Fury ställs in. Men en ny motståndare är på gång.

”Tommy Fury är inte intresserad”

Ett första möte mellan Jake Paul (5-0) och Tommy Fury (8-0) var inbokat i december förra året. Men på grund av skada drog sig Fury ut och ersattes på kort varsel med Tyron Woodley.

Mötet bokades sedan om på nytt och var fram till idag planerat att ske om drygt en månad. Men nu har Jake Paul gått ut med att matchen inte blir av då Tommy ska ha varit för svår att handskas med.

Fury’s received a termination notice. MVP did everything it could 2 help him & team. He wasn’t interested & he literally went into hiding.

2nd time in a row he has pulled out.

2nd time in a row I’m going to step up & take on a new opponent on short notice. AUG 6. MSG

Problem med visum kan ligga bakom

En av de troliga anledningarna till att Fury inte varit tillmötesgående är hans familjs kopplingar till FBI-efterlyste Daniel Kinahan. Kinahan söks av FBI som erbjuder fem miljoner dollar för information som kan leda till hans gripande. Han misstänks ligga bakom smuggling av både droger och vapen.

Daniel Kinahan och Tyson Fury

Kinahan är grundaren till MTK Global som är ett företag med inriktning på management för boxare. Myndigheterna i USA har satt press på alla som har kopplingar till Kinahan, däribland Tommys halvbror Tyson Fury. Pressen innefattar bland annat inreseförbud för de som har något med Kinahan att göra.

Ny motståndare på gång

Enligt Sports Illustrated är en ersättare redan på ingång. Enligt källor till dem är det Hasim Rahhman Jr. (12-1). som kommer att kliva in istället för Fury. Hasim är son till tungviktsmästaren Hasim Rahman.

Trots det på pappret fina recordet har 31-åriga Hasim endast mött fyra motståndare med ett positivt matchfacit. Det sammanlagda recordet för alla hans tidigare motståndare lyder 75-116-12. Senast mötte han obesegrade James McKenzie Morrison (19-0-2) där han förlorade via TKO.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök