Postern för Jake Paul vs. Ben Askren i boxning

Jake Paul vs. Ben Askren: Paul knockar Askren i första ronden

Anton

Under den boxningsgala som ägde rum under lördagsnatten svensk tid besegrade Jake Paul MMA-veteranen Ben Askren i huvudmatchen. Paul lyckades med bedriften via knockout i den första ronden.

Jake Paul visar sig vara en bättre boxare än Ben Askren

Då var det äntligen överstökat och klart med en av boxningens mer profilerade, och möjligen förlöjligade matchningar det senaste året. Jake Paul (3-0, 3 KOs Boxning) och ”Funky” Ben Askren (19-2, 1 NC MMA/0-1 Boxning) klev under natten till söndagen svensk tid in i ringen för att göra upp i en match som saknade likväl en god bakgrundshistoria som en uppvisning i skicklighet. Den handskbeklädda bataljen de två emellan slutade i en seger för Paul, medans Askren led en förkrossande förlust i sin debut.

De två kom ut till mitten av ringen, Askren var den som öppnade upp kampen med en god högerhand. Därefter var det enbart Paul som visade upp en effektivitet i sina slag. 1 minut 59 sekunder in i den första ronden fighten drämde den 24-årige Youtube-stjärnan en tung näve mot Askrens krulliga huvud, varpå ”Funky” föll till canvasen. Trots att den gamla MMA-mästaren tog sig upp på fötterna igen, tilläts han inte fortsätta kampen, som avbröts och Paul förklarades segraren via knockout.

Frank Mir gör Askren sällskap i förlustkolumnen

Lite innan Paul och Askren tog sig an sitt handgemäng, gjorde den tidigare tungviktsmästaren i UFC Frank Mir (19-13 MMA/ 0-1 Boxning) sin boxningsdebut, när han tog sig an den forne proffsboxaren Steve ”USS” Cunningham (30-9-1, 13 KOs) i en match vars gång reflekterade den av Paul vs. Askren när det kom till de bristande kunskaperna hos den åldrande MMA-stjärnan. Mir förlorade debuten, då han via enhälligt beslut inte kunde mäta sig med Cunninghams rutin och skicklighet.

Frågan vad som väntar härnäst för de entusiastiska, om än amatörmässiga boxare som stapplade omkring i ringen i Atlanta, Georgia, återstår att se. Paul hade innan matchen planer på fortsatt utmanande av UFC-fighters. Om detta kommer att ske framöver kan enbart tiden utvisa, och möjligen enbart Covid-19 förhindra, om pandemins gång är nådig i det anseendet…

Nedan följer listan på de boxningsmatcher som ägde rum under galan Paul vs. Askren samt deras utgångar.

  • I huvudmatchen var det Jake Paul som cirka 2 minuter in i den första ronden kunde förpassa Ben Askren till förlustkolumnen via knockout.
  • I den enda matchen på kortet mellan två legitima professionella boxare, besegrade Regis Prograis sin motståndare Ivan Redkach via enhälligt beslut.
  • Frank Mir lyckades inte med att besegra sin motståndare Steve Cunningham i sin professionella boxningsdebut. Via beslut med siffrorna 60-54, 60-54, 58-56 tog den forne IBF-världsmästaren Cunningham hem en enkel seger i Georgia-natten. Mir levererade en insats som var att förvänta i hans första boxningsmatch, undermålig och tröttsam.
  • Den första matchen besegrade den forne WBA-mästaren och miljardären Joe Fournier (9-0) den latinamerikanske pop-artisten ”Reykon” via TKO. Reykon vägrade komma ut till den tredje ronden, vilket såg avslutet på en kamp som enbart kan beskrivas som bedrövlig. Den 35-årige musikanten landade inte ett enda slag under de 6 minuter som förlöpte inne i ringen.

 

-9
Dana Sad
Dana Happy
Aljamain Sterling TJ Dillashaw
Aljamain Sterling inför matchen mot T.J. Dillashaw: “We’re going to skin the snake”
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz Dana White
Dana White: En match mot Khamzat Chimaev hade inte varit bra för Nate Diaz
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz
Khamzat Chimaev hintar om mellanviktssatsning – hånas av Nate Diaz
kimura
Hett
Mads Burnell
Bellator 285 – fullständiga resultat från kvällens gala i Dublin
kimura
Hett
Yoel Romero
Bellator 285: Yoel Romero besegrade Melvin Manhoef i Dublin – avslut i tredje ronden
kimura
Hett