19 June, 2024
Nyheter

Israel Adesanya utmanas av tidigare mästaren

Av

Hugo Lindström

09/04/2023
Israel Adesanya presskonferens

Jan Bachowicz passade på att utmana Israel Adesanya efter dennes vinst mot Alex Pereira inatt.

Jan Blachowicz vill utmana Israel Adesanya i mellanvikt

Israel Adesanya lyckades besegra Alex Pereira i natt. I andra ronden kunde han vädra stormen för att kontra med en stenhård högerkrok som fick Pereira att skaka till. Därefter följde han upp med ännu en höger och Pereira föll till mattan. Därmed kunde ”Stylebender” återta sitt bälte och dessutom få sin första vinst mot en av sina största rivaler.

Bortsett från Pereira har Adesanya enbart förlorat mot en annan fighter i MMA. Det var när han gick upp en viktklass för att försöka bli dubbelmästare som han sprang in i Jan Blachowicz. Då var polska fightern mästare och över fem ronder kunde han kontrollera Adesanya med både brottning och slag. Detta ledde till ett domslut som gav Adesanya sin första förlust i hans MMA-karriär.

Nu vill Blachowicz möta Adesanya igen, fast denna gången erbjuder han en match i Adesanyas viktklass, mellanvikten. På Twitter hyllade han nykrönte mästaren och avslutade med att utmana honom.

Mellanvikten och Adesanya

Pereira sågs som en frisk fläkt i mellanvikten. Då han lyckades besegra Adesanya kom det på tal om att bland annat Robert Whittaker skulle få en till chans att utaman för bältet. Något som tidigare inte varit aktuellt då han nu förlorat två gånger mot Adesanya. Med honom medräknat har Adesanya nu besegrat alla inom topp 5 i viktklassen. Därför uppstår naturligt frågan om vad som händer härnäst? Vem blir näste man att utmana för titeln? Blir det ett trilogimöte (i MMA) mellan Adesanya och Pereira? Eller går Blachowicz ner för att försöka sno bältet från honom?

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök