Nyheter

Titelmatchen mellan Jan Blachowicz och Glover Teixeira får nytt datum

Blachowicz vs Teixeira UFC266

Det kommande titelmötet i lätt-tungvikt mellan Jan Blachowicz och Glover Teixeira har nu fått sig både en plats och ett nytt datum.

Mötet mellan Jan Blachowicz och Glover Teixeira får nytt datum

Sedan ett tag tillbaka har det stått klart att lätt-tungviktsmästaren Jan Blachowicz kommer att försvara sin titel mot veteranen Glover Teixeira härnäst. Ursprungligen var tanken att detta möte skulle bli av i september men nyligen stod det klart att det inte blir av som tänkt, istället kommer mötet nu att bli av den 30:e oktober i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten. Detta rapporterar brasilianska “AgFight”.

Blachowicz andra titelförsvar

Mötet kommer att bli Blachowicz andra försvar av titeln då han tidigare under året besegrade den regerande mellanviktsmästaren Israel Adesanya, som gjorde ett försök att bli dubbelmästare i UFC. Blachowicz erövrade titeln i matchen innan dess då han besegrade Dominick Reyes via TKO under slutet av 2020. Sammanlagt genom karriären står Blachowicz med ett matchfacit på 28-8 där 11 av vinsterna skett genom domslut, 9 genom submission och 8 genom knockout.

Teixeiras andra chans på bältet

Titelmatchen blir även Teixeiras andra försök att erövra mästartiteln i lätt-tungvikt i UFC. Detta då han ställdes mot den dåvarande mästaren Jon Jones under 2014 och då förlorade mötet via ett enhälligt domslut. Sedan dess har Teixeira blandat vinster med förluster tills han nu tagit sig hela vägen fram till en andra chans på UFCs titel. Genom karriären har Teixeira samlat på sig ett matchfacit på 32-7 där 18 av vinsterna skett genom knockout, 9 via submission och 5 via domslut.

Mötet mellan Blachowicz och Teixeira blir av den 30:e oktober i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten. I nuläget är detta den enda utannonserade matchen till galan.

Föregående artikel

Scott Coker om Fedor Emelianenkos nästa match: ”Finns en lång lista med namn”

Nästa artikel

Ciryl Gane är bekväm med att möta Francis Ngannou härnäst

Skriven av

Jonathan Damm

Relaterade Artiklar

Sök