Joanna Jedrzejczyk Weili Zhang

Jędrzejczyk väldigt självsäker i sin analys av Esparza vs. Zhang

Elin Sundqvist

Joanna Jędrzejczyk har valt Weili Zhang som favorit framför Carla Esparza om duon möts i ett framtida titelmöte.

Joanna Jędrzejczyk tror på ett avslut i första ronden mellan Zhang och Esparza

I returmatchen efter deras väldigt minnesvärda fight 2020 förlorade Jędrzejczyk via KO under UFC 275. 34-åringen var tagen av kinesiskans styrka redan tidigt i matchen. Zhang tog ned Joanna till marken flera gånger i första ronden, och landade brutala armbågar från topposition. I andra ronden släppte Zhang den spinning backfist som avslutade matchen i en omedelbar knockout.

Efter att ha fightats för UFC sedan 2014 så lämnade till slut polskan med 10-5 i matchfacit från sin tid i oktagonen. På de sju senaste matcherna led Joanna fem förluster, vilket talar för att beslutet om att gå i pension kommer i en bra tid. Även om Joanna är en publikfavorit och har en väldigt underhållande stil, så är det svårt att inte unna henne att gå vidare med en ny karriär i ett nytt kapitel av hennes liv.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Weili Zhang 张伟丽 (@zhangweilimma)

Weili Zhang storfavorit hos Joanna

Efter att ha mött Zhang vid två tillfällen och känt på både 32-åringens styrka och atletiska nivå, så vet Joanna ett och annat om hur bra Zhang faktiskt är. Under presskonferensen efter UFC 275 ställde en reporter frågan om vem som kommer att få sin hand höjd i en eventuell titelmatch mellan nuvarande mästarinnan Esparza och topputmanaren Zhang, och för Joanna kom svaret snabbt:

First round for Weili Zhang. She’s so strong. Yeah, first round.

She really surprised me with her strength (on the) ground. Because we know she’s a striker, but she was very strong on the ground. Very beautiful work. Very beautiful work.

Jędrzejczyk har ju dessutom erfarenhet av vad Esparza för till bordet vid match, efter att ha besegrat henne 2015 och vunnit titeln. Det var för visso långt innan Esparzas nuvarande vinstsvit på sex matcher. Men Joanna tror ändå att Zhang kommer att få jobbet gjort och de båda möts.

So it’s going to be an interesting fight, but I truly believe that Weili’s going to be becoming the champ.

+1
Dana Sad
Dana Happy
dominick cruz
UFC on ESPN 41: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Marlon Vera
Marlon Vera ett steg närmare en titelmatch
kimura
Hett
Rory MacDonald
PFL 8 – resultat: Rory MacDonald avslutad i matchens första rond
kimura
Hett
Sadibou Sy vinner
PFL 8 – Sadibou Sy är en seger ifrån turneringsvinsten och 1 miljon dollar
kimura
Hett
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett