Nyheter

Jimi Manuwa svarar på Johnny Walkers utmaning

twitter

Kort efter sin snabba 15 sekunders knockout av Justin Ledet på UFC Fortaleza förra veckan utmanade Johnny Walker den brittiske knockout-artisten Jimi Manuwa. Han till och med erbjöd att ge britten hemmaplan och mötas när UFC går i London den 6:e mars.

I en intervju med Combate sa Walker följande.

“I want to fight Jimi Manuwa in London. I’m ready. What about you, Manuwa, do you accept the challenge?”

Via twitter hälsar Manuwa att han inte kan acceptera utmaningen då han är skadad, men passar också på att påminna om att han hade tagit matchen i London om det inte vore för just skadorna.

“Everyone knows I’m injured or I’d be fighting in London in March,”

“I defo don’t need no Johnny Walker to make a fight.”

Förutom sin knockout förra helgen hade Johnny Walker redan riktat strålkastarna mot sig genom att knocka Khaili Roundtree i sin UFC-debut. Det snabba avslutet i helgen visar att han är farlig för vem som helst i divisionen.

Jimi Manuwa kan nog anses som lite av en veteran i UFC. Vi svenskar kan dessutom se honom lite som en ”adoptivson” då han numera valt att träna i Sverige på Allstars Training Center i Stockholm tillsammans med Alexander Gustafsson och Illir Latifi

I nuläget har britten tre raka förluster varav två är förluster på knockout. Den senaste matchen han gick var på UFC 233 i december 2018 och då gick han mot Thiago Santos, en match han förlorade mot på knockout. Matchen innan dess var mot Jan Blachowicz i mars 2018 , en match som han förlorade på domslut och före det mötte Manuwa Volkan Oezdemir på UFC 214 vilket han också förlorade på knockout.

Föregående artikel

Anderson ”The Spider” Silva – allt du behöver veta om MMA-legendaren

Nästa artikel

UFC 234 invägningen: Alla fighters klarar vikten

Skriven av

Johan Lorentzon

Relaterade Artiklar

Sök