Glover Teixeira Jiri Prochazka

Jiri Prochazka hoppas revanschera sig för sin sämsta insats i karriären mot Glover Teixeira

Ralph Nordahl

UFC:s lätt-tungviktsmästare Jiri Prochazka (29-3-1) är redo att ta revansch mot den tidigare diton Glover Teixeira (33-8) efter att gjort sin sämsta insats i karriären mot denne.

Jiri Prochazka taggad att hämnas insatsen vid titelerövringen

Prochazka mötte brassen för första gången i juni vid Singapore och i huvudmatchen vid UFC 275 bjöd herrarna på fem böljande ronder.

I slutet av den sista ronden lyckades Prochazka få in en rear-naked-choke som gav honom segern. I och med detta blev Prochazka UFC:s lätt-tungviktsmästare och det verkade som att den snart 43-årige Teixeira efter detta skulle lägga handskarna på hyllan.

Istället så började Prochazka lobba för en rematch istället för att möta t.ex den tidigare mästaren Jiri Prochazka. UFC visade sig även anse detsamma och bokade rematchen till december.

Rematchen är en chans för Prochazka att göra om och göra rätt genom att revanschera sig för en av de sämsta insatserna i sin karriär.

I The MMA Hour med Ariel Helwani sade tjecken att hans svaga insats i juni är anledningen till att han ville ha rematchen. Inför det andra mötet så är Prochazka motiverad att göra en bättre insats vid den förra titelmatchen:

And this time, I’m glad about what I decided for [the rematch]. I think, I just want to show my best performance. In the first fight, that was one of the worst performances of all my fighting [career]. I mean, my attitude to the fight.

I know I can do better, and like I said, Glover deserves the rematch. That fight was 50-50. I just accept the challenge because there were many voices who called for me to rematch.

Prochazka kommer få chansen att ta revansch den 10 december vid UFC 282.

+2
Dana Sad
Dana Happy
malin hermansson, cornelia holm och pfl
Allt du behöver veta inför PFL Europe 1 – Två svenskar debuterar!
kimura
Hett
Wolf Fight Promotion Bur
Allt du behöver veta inför Wolf Fight Promotion 6 – Matchkort, sändningstider och info
kimura
Hett
Kevin Lee
Kevin Lee ser ut att gå rematch mot ”El Cucuy”
kimura
Hett
Robin Enontekiö
Robin Enontekiö inför Zone Pro League 5 – ”Bjuder gärna upp till dans”
kimura
Hett
Muhammad Mokaev benlås
Jafel Filho: Muhammad Mokaev klappade tre gånger – vill överklaga
kimura
Hett