Nyheter

Jiri Prochazka sätter stopp för kritiken – får medhåll av Dana White

Dana White Jiri Prochazka

Alex Pereiras imponerande karriär fortsatte natten till söndag med en avslutning i den andra ronden mot Jiri Prochazka på UFC 295, vilket blev hans andra titelvinst på sju matcher i UFC.

Jiri Prochazka – ”Jag var medvetslös”

Prochazka klev tillbaka in i buren för första gången sedan juni, 2022. Trots att han har varit mästare i organisationen hade 31-åringen endast gått tre drabbningar i UFC inför nattens match.

Pereiras vinst har dock skapat kontrovers hos vissa fajters och fans. Drabbningen bröts vid 4:08 in i den andra ronden, när matchdomaren Marc Goddard ingrep för att avbryta fajten. Prochazka hade precis tagit emot ett par hårda krokar och flera armbågar mot huvudet från Pereira och föll bakåt när Goddard ingrep.

Prochazka protesterade inte mot avbrottet i sitt uttalande efter matchen och medgav att han var medvetslös när han tog träffarna från Pereira, som bara gick sin andra match i lätt tungvikt, efter att ha vunnit och förlorat mellanviktstiteln.

I think in the end, it was right, I was out

Under presskonferensen efter galans slut berättade UFC-presidenten Dana White att det definitivt inte kunde varit ett tidigt stopp, om Prochazka själv berättade att han var medvetslös.

Trots det reagerade fighters på domarens beslut och matchens utfall. Här är vad fighters hade att säga om UFC 295:s huvudkort på lördagen i New York City.

Danmarks Nicolas Dalby ställde sig dock bakom Goddards beslut.

Föregående artikel

Israel Adesanya utmanas av Alex Pereira

Nästa artikel

Jon Jones reagerar på nattens KNOCKOUT under UFC 295

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök