Nyheter

Jiri Prochazka vill ha ett returmöte med Glover Teixeira

Glover Teixeira Jiri Prochazka

Den nuvarande lätta tungviktsmästaren Jiri Prochazka (29-3-1) vill möta Glover Teixeria (33-8) igen och visa varför just han är mästare.

Jiri Prochazka vill ge Glover Teixeria ett returmöte för att visa vem som är mästare

Under UFC 275 tog den karismatiske Jiri Prochazka bältet av Glover Teixeria och kunde se sig själv som den nya lätta tungviktsmästaren i divisionen. Matchen såg i det längsta ut att gå till Teixeria som antagligen ledde på poängkorten när de båda kämparna kom ut i femte ronden. Prochazka lyckas dock vända på steken och oväntat stryp ut en trött Teixeria i slutet av ronden och blev därmed den nya mästaren. Trots att Prochazka faktisk vann på marken, ett ställe där Glover ansågs ha fördel, så vill den nuvarande mästaren ge sin före detta motståndare en ny chans.

Mötet mellan de båda är kandidat för årets match

Det återstår dock och se vem Prochazka kommer få möta då det redan finns grund för att Jan Blachowicz (29-9) ska få sin chans på titeln. Vad som talar för ett returmöte med Teixiera är hur underhållande matchen var. Den anses vara kandidat för årets match och Dana White har sagt att ett returmöte ”make sense”.

Föregående artikel

Israel Adesanya svara på kritiken efter mötet med Jared Cannonier

Nästa artikel

Alexander Volkanovski berättar vad han sa till Max Holloway under UFC 276

Skriven av

Johan Lorentzon

Relaterade Artiklar

Sök